insanın beklemediği birinden duyduğu ya da beklemediği bir anda söylenen sözlerdir bunlar. örneğin ki örneğimiz gerçek hayattan alıntıdır...zoe 4 yaşında ki şirin kuzeni ile mersin sokaklarında dolaşmaktadır, anayolda karşıdan karşıya geçilirken olaylar gelişir:
zoe: bekle tilbe'ciğim arabalar geliyor...
tilbe: tamam zoe abla çocuk muyum ya ben?*
gülümserken tilbe'nin anayolun ortasında olduğunu farkettim ve bağırdım
zoe: tilbe'ciğim dikkat et kamyon geliyor
tilbe: öf beaaa insanın ağız tadıyla ezilmesine bile izin vermiyorunuz?
zoe: !!???!?? mavi ekran....
denize götürülen 3 yaşındaki yiğen, kardeş ve ben sahilde oturmaktayız ve can sıkıntısından kardeşimle uğraşmaktayım. yiğenden gelen tepki:
- ironica abla, ironic abime kızma, o senin damarına basıyor! **
olay ben,kardeşim ve 4 yaşındaki dünya tatlısı bir veletle* sihirli annemcilik* oynarken gerçekleşmiştir. ufaklık sürekli faniler,periler gibi değişik türlerden bahsederken kardeşimin aklına fani nedir peki doğacım diye sormak gelir,alınan cevap ise bizi dumur etmiştir:
doğa:şöyle söyleyeyim peri olursak ölmeyiz ama fani olursak ölebiliriz.bu anlamda demiştim ben*
biz:?&^#!*
taksiye binip eve gitmekte iseniz ve yokuştan çıkan bir tanıdığınızı görüp şunuda alalım bu yokuşu çıkamaz yazık mahvolmuş gibi düşünceye girmişseniz sözünüzü geri alın çünkü:
-granata35:abi bir arkadaşı gördüm şunuda alalım bu yokuşu çıkamaz şimdi
+taksici:bırak çıksın kendisi ne kadar kalmış ki zaten yokuşun bitmesine afedersin az yesinde gitsin bir taksi tutsun kendisine demi ama biriktirsin parasını binsin taksiye
-granata35:(ses çıkarmadım ne oldğunuda anlamadım öylece durdum)
bugün bizzat afyon'da gördüğüm iki söz(slogan da denebilir).
-bir taksinin camında:'şok kampanya!şehir içi 3ytl,semtler 5 ytl'
-bir servisin ön camında:'the lord of the services'.
ev telefonu çalar, cevap verirsin ve karşındaki sana şöyle bir soru yöneltir;
-evdemisin?
yada
uyuyormusun?
(lan evde olmasam yada uyuyor olsam nasıl cevap veriyim telefona?!)
gecenin bir saati* duş alırken banyonun kapısı vurulur.kapı vurulurken bir yandan da baba "çabuk çık çabuk" şeklinde bağırmaktadır.biraz acele ettikten sonra duş bitirilir, banyodan çıkılır ve baba şunu der.