belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · colin kazım richards
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · zongul ducks
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · aylin aslım
  8. · unutulmayan türk filmi replikleri
  9. · strateji

dumur eden dilenci halk diyalogları  

sayfa  / 3
  1. akşam okuldan çıkılmış akaretler durağının arkasındaki durakta 30m beklenilmektedir. durakta üç kişi vardır. günün yorgunluğundan dolayı öğrenci şahsiyet (yani ben) banka çökmüş, bir an önce yurda gidip ısıl işlem fırını sıcaklığındaki ayakkabılardan kurtulma ümidi içerisindedir. sonra bir anda durakta dilenci belirir. önce ayaktaki birinci şahıstan para ister, adam tınlamaz. ikinciden ister o da yüz vermez. sonra bir an dilenci durakta oturan yorgun ve ezik görünümlü şahsiyete bakar ve şöyle der. "zaten sen öğrencisin, para yoktur sen de!" öğrencinin bu laf çok zoruna gider. tamam öğrenci olabilir, yorgun ve ezik görünebilir ama bu aşağılamayı haketmemektedir. cebindeki son parayı da verme fikriyle yanıp tutuşur bir an, fakat başını çevirdiğinde dilenci çoktan başka kimselere dert yanmak üzere uzaklaşmıştır. zaten 30m de gelmiştir.yapacak birşey yoktur.
    (dbk21, 16.05.2007 15:03 ~ 15:04)
  2. -aaağğllah rızası için ekmek parasııaaa
    +nakit yok
    -ha?
    +yok bir şey. boşver

-allah rızası için bi ekmek parası. allah sevdiğine bağışlasın. allah tuttuğunu altın etsin(orta yaşlı bir dileciydi kendisi)
    +amca biz öğrenciyiz yau
    -amca mı? ne amcası? abiyim ben! allah belanızı versin yaşlı mıyım ben o kadar?
    (demiurge, 16.05.2007 15:25)
  3. parasızlığın dibe vurduğu bi anda öğrenci dilencinin yanından geçer.

dilenci: allah rızası için bi ekmek parası
    öğrenci: yok valla abi
    dilenci: allah rızası için be
    öğrenci: yahu yok diyorum hatta sen de varsa bana versene eve gidemiyorum
    dilenci: hadi ya canın sağolsun.... ne kadar istersin?
    (carpathia, 20.05.2007 16:53)
  4. -şu dondurmayı ver de bi kere yalıyayım?!
    (seçilebilirkişi, 20.05.2007 17:03)
  5. -dilenci:evladım allah rızası için...allah ne muradın varsa versin..
    -pulse:öğrenciyim bende teyzecim..
    -dilenci:banane öğrenciysen bana mı okuyosun!
    (pulse, 20.05.2007 17:15)
  6. +allah rızası için güzel gözlü yavrum allah seni sevdiceğine bağışlasın bi ekmek parası yavrum.
    -yok teyze param yok.
    +ben biliyom var sende para hadi kızım allah tuttuğunu altın etsin.
    -ya teyzecim ben senden para istiyo muyum sen benden istiyosun bırak peşimi yok işte!
    +bak tükürürüm
    -ben de tükürürüm
    +ğğrayyk
    -bakalım hangimiz daha uzağa tükürcez..
    (hysterie, 24.06.2007 14:24 ~ 14:48)
  7. +allah rızası için sadaka
    -bekle kardeşim yakında mesleğini elinden alıcam
    (capibara, 24.06.2007 14:55)
  8. tam olarak sevgilisinden yeni ayrılmış ve öğrenciliği feci yaşayan bi insana söylenebilecek en güzel cümleler:

dilenci: evladım allah rızası için çocuklarıma ekmek götürcm bi ekmek parası?
    ___ vala yok teyze öğrenciiz biz
    dilenci:pekde güzelmişsin allah sevdiğine bağışlasın allah ne muradın(!) varsa versin?
    ____(tam olarakda böyle ruh halindeki bi insana söylencek bi söz zaten) dilencinin üzerine yürünür ve.. teyzeeeeee yok benim sevdiğim falan filan adamın asabını bozmayın diyen ve gözleri dönmüş halde giden insan örneği ve dilenci teyzenin ödünün yer değiştirdiği an.
    (örümücek, 24.06.2007 15:23)
  9. -apla bee bi ekmek parası bee hadi bee apla bee vır vır...
    + gel benimle alcam sana ekmek
    - yok sen parasını ver ben alırım apla bee..
    + niye lan alıcam işte
    - bişeyden değil apla yorulma diye
    + benim ekmekten veriyim bak yorulmuyom hem
    - yok senin elin değdi almam ben onu pis belki alla allaa parasını ver sen apla bee
    + siktir git lan puşt seni!!
    (prozac, 24.06.2007 23:13)
  10. olay işyerinde geçer, dilenci kapıyı açar,
    -allah rızası için çocuğum hasta vs...
    -ne diyosun be yaşın kaç başın kaç, bak gtüm çıkıyo bütün gün benim üç kuruş para kazancam diye, hadi yallah...
    (beatrix, 07.09.2007 14:29)
  11. otogarda önümüze atlayan sözde spastik dilenci,ağzını burnunu yamultarak''ağbbbeii allla rızasssı iiççin bi sadağaaa''kendisi kırık-çıkıkçı olan abim ciddiye almaz spastik arkadaşı ve'' al kartımı,gel yazıhaneme,düzeltiyim iyice oranı buranı'' der. bizim spastik ve çevredeki birkaç kişi şaşkınlıkla diyaloğu izlemeye devam eder.

dilenci: yyyokk sağool abii,sen para ver.
    abim: yok yok,sevabına lan,para almayacam senden,valla.
    d: alla alla çattık yyya.
    a: olum bak düzeltirim diyom yamukluğunu(dilencinin ters dönmüş kolundan tutarak)
    d: bırak abi ya manyak mısın sen,istemiyom diyom ya.(ağzı yüzü gayet düzgün görünüyo bu esnada)
    a: lan ipne,nası da düzeldi 2 dakkada ağzın,şerefsiz evladı.utan mıyon mu halkı istismar etmeye?
    d: hay senin amuna goyyim lan,bela mısın nesin lan(cebindeki sustalıyı çıkartmış geri geri koşuyor)
    a: kaçmasana lan orrspu çocuu,bi daa görmiim seni buralarda.(hafiften caka satıyor sağa sola,nası da foyasını ortaya çıkardım gibilerinden)

etrafta birikmiş kalabalık,yurdum insanının tipik son laflarını söylemektedir o esnada '' ulan bu devirde babana bile güvenmicen.baksana sakat dilenci koşarak uzaklaştı lan,cık cık cık...''
    (öz mayamili, 07.09.2007 14:44)
  12. (bkz: dilenci vs halk)
    (abedi pele, 07.09.2007 14:48)
  13. + oğlum bi ekmek parası.
    - hiç bozuğum yok teyzecim ya.
    + sen ver ben bozarım.
    (bkz: dumur)
    (rüzgara karşı 5 metre işeyen adam, 07.09.2007 16:00)
  14. dilencinin biri çöpleri karıştırmaktadır. birden bir telefon sesi gelir dilenci "yes" e basar açar telefonunu ve "he gurban" der. (u: bizzat aboooo)
    (sky, 07.09.2007 16:08)
  15. x: dilenci mendil satıcı arası minik ne dediği bile anlaşılmayan bir kız
    medium: elinde burgerdan aldığı sundie ile otobüs durağında otobüs bekleyen ben

x: abla, bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı bıdı (ne dediği kesinlikle anlaşılmıyor elindeki mendilleri gözüme sokar gibi tutuyor bir yandan)
    medium: mendil mi satıyorsun, yok almayacağım canım
    x: abla, bıdı bıdı bıdı bıdı
    medium: kızım mendile ihtiyacım yok almıcam dedim ya...
    x: (bu kez mendilleri tuttuğu elini değil diğer elini uzatarak yüzüme ilk kez anladım kızı) ben bitirebilir miyim?
    medium: dondurmayı mı diyorsun
    x:.... (kafasını sallıyor)
    medium: iğrenmeyeceksen al bakalım
    x: (sekerek uzaklaşır dondurmasını yiyerek)

medium: allah belasını versin bu kızı böyle çalıştıranın... bir dondurmaya bile hasret... kendi kazandığı paradan kıza bir dondurma al bari allahsız!!!
    (medium, 07.09.2007 16:21)
  16. annesi hemşire olan arkadaşımla işlek bir caddeden geçerken 35 yaşlarında elinde bebeği olan bir kadınla yaşadığımız durum buna bir örnektir. şöyle vuku bulmuştur.

-evladım bakar mısın?
    +buyur abla.
    -oğlum çok hasta. eve ekmek götürecek param yok. babası iki sene önce öldü nolur bana yardım edin vs..
    +abla bak benim annem devlet hastahanesinde hemşire. hem de çocuk bölümünde. git oraya annem sana yardımcı olsun.
    -...!!??..,,
    +hadi iyi günler abla.
    -ama oğlum çok aç. üç gündür boğazından bir lokma ekmek geçmedi. babası iki sene önce öldü nolur bana yardım edin vs..
    +aa bak ben sana hastahane ayarladım. yemeği de başkası ayarlasın dimi.
    (deklarema, 07.09.2007 16:30)
  17. dükkanın kapısından içeri yaşlı bir amca girer.

y: yaşlı adam
    d: dükkan sahibi

y: yardım..yardım..
    d: ben de yardım amca, ben de yardım.
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 07.09.2007 22:10)
  18. bizzat yaşadığım bir olay:

dilenci: -allah rızası için bi sadaka ver!
    ben: -yok teyze yok. allah versin!
    dilenci: -allah rızası için bıdı bıdı.....
    ben: -allah allah!.... (yavaş adımlarla yanından uzaklaşıyorum)
    dilenci: bak iyi düşün sonra pişman olma!
    ben: (durdum şaşkın bir şekilde baktım) -neden pişman olacakmışım?
    dilenci: -sen hiç sır kapısı izlemiyomusun!?
    (malamat, 07.09.2007 22:20)
  19. kişi bağdat caddesindeki bir büfeden su almaktadır. yanına bir ufaklık gelir...

- abi para versene abi, noolur abi
    - ne alcan söyle ucuzsa ben alıyim
    - abi ice tea light alcam 25 kuruş eksik kaldı, hadi be abi
    - ..?? sktir lan ben su alıyom sen ice tea mi alcan
    - abi çok merak ediyom ya valla
    - ya bi git ..(gider), light alcak bi de velede bak..
    (devil, 07.09.2007 22:32)
  20. yolda yürümekteyiz ve ne dediği zor anlaşılan küçücük bir kız çoçuğu yanaşır:

- plenses aplacım ellah zana yanıcığındaki yakişiyiyklı abemi bagışlasın...
    - yuh yani artık dili bile dönmeyecek kadar küçük çocukları da mı...
    - (gayet net ve güzel bir telaffuzla) allah belanızı versin!
    - ****gel canım biz uzaklaşalım en iyisi burdan
    (mıncır, 07.09.2007 22:33)
  21. - hadi be abla bir ekmek parası allah sevdiğine kavuşturur be abla hadi bee
    - bozuk yok be canım.
    - inşallah evde kalır kız kurusu olursun.

(bkz: ben bunu gördüm)
    (heyula, 07.05.2008 16:11)
  22. - allah sevdiğine kavuştursun.
    + sağol teyze valla bizde de yok.

olaydan 5 dakika sonra büfede iki arkadaş toplam 3 ytl ye birer tost birer şalgam içerken teyze yanaşır, cebindeki bir tomar bozukluğu çıkarıp büfeciye uzatır :

teyze : şu bozuklukları tümlesen kardeş.
    biz : teyze maşalah, hasılat iyi galiba.
    teyze : hemen hemen her gün bu şekilde.
    biz : çok iyimiş.

büfecinin tümlediği kağıt paraları saydım. saat öğlen 2 civarı hasılat 70 ytl civarıydı. varın aylık hesabını siz yapın..
    (absinthe, 07.05.2008 16:22)
  23. 5-6 yıl önce babamla arabada kırmızı ışıkta durmuş halde beklerken babamın camına önünde "sağır-dilsiz" yazan bi çocuk geldi para istemeye. babam kıllandığı için sadece tek bir soru sordu, fazla değil,

-dolar mı, türk lirası mı istiyosun?

çocuk kendini tutmadı ve güldü, sağırlık yalan oldu. tabi utançtan gitti çakal.*
    (yağmursonrasıtoprakkokusu, 07.05.2008 16:35)
  24. geçenlerde arkadaşlarla karşıyaka sahiline oturuyoruz , elimizde biralar, sohbet ediyoruz. uzaktan yaşları 8-12 arası değişen 3 dilenci çocuk geldi böyle sohbetin ortasında lap diye. her neyse ellerinde de kartvizitler var. her birimize birer kartvizit verdiler ve çekip gittiler. kartvizitte:

" biz 4 kardeşiz. babamız yok. annemiz sara hastası çalışamıyor. en küçüğümüz beyninden hasta. ilaç almamız gerekiyor. yardımlarınınz istiyoruz.
    not: lütfen kartı iade ediniz"

biz arkadaşlarla bunu okuduk, ve tabii bayağı güldük, biraz dalga geçtik, tam o sırada muhteşem 3lü teknolojik dilenci kardeşlerimiz geri geldi. ilk önce kartları topladı sonra para istedi. bizde 1-2 lira verip başımızdan def ettik. aradan 15 dakika geçmeden bir dilenci kız geldi. aynı kartvizilerden dağıtmaya kalktı. bizde "az önce kardeşlerin geldi, onlara para verdik dedik". kız, durdu durdu ;"ne kadar verdiniz?"* diye sordu. arkadaş,"5 lira 30 kuruş verdik" dedi. kız verilen paranın ortalamasını almaya kalktı. diğer arkadaşım, "siz bu kartları nasıl bastırdınız?" diye sorunca kızın eli ayağı birbirine dolandı.en sonunda "a.. aa.. aaa... ananı......" diye bağırarak olay yerinden koşarak uzaklaştı.*
    (elm sokağı nda freddy i arayan adam, 07.05.2008 17:17 ~ 17:19)
  25. 2005 yılında yaşanmış olay.

-allah rızası için ekmek parası...

(bakılmadan devam edilir)

arkadan dilenci bağırır.

-hiç mi ruhlar alemini izlemiyosun(ismini haitrlamiyorum stv'de bir prog vardı,ona istinaden ayar vermişti)
    (onneru, 07.05.2008 17:46)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil