|
|
- güçlü bas ve aksak ritmler üzerine kurulu, bir su bardağı sakin dub, üstüne zaman zaman reggae ve temposu yüksek jungle karışımı.
yer yer etnik vokallerin kullanıldığı bu türde kilitleyici atmosfer ön planda oluyor genelde.
minimal bir tarz olduğu için hani melodi her şeydir diyenler için çok da bağlayıcı bir tür değil. (tamam bazen dinlerken çok hoş geliyor ama çok uzayınca bayabiliyorum'un kibarcası bu.)
galiba burial ile yayıldı bu tür, zira ben de ilk bu grupla bu türü duydum.
icra eden gruplar:
(bkz: burial)
(bkz: skream)
(bkz: kode9)
(bkz: shackelton)
ayrıca tabii:
(bkz: ukte)(iao, 31.12.2007 12:59 ~ 12:59)
- yeni yeni ortaya çıkan ilginç bir müzik türü. şöyle anlatmaya çalışayım:
not: bu tarif burial'ın untrue albümünden alınmıştır.
bir tutam the prodigy beat'i alın, sonra destiny's child vokalleri ekleyin hafif. üstüne bolca massive attack atmosferi dökün. ana malzemeler bunlar. şimdi biraz dj shadow yeteneği ekleyin, aksak ritmler yaratın. sesi de plaktan çıkıyormuş gibi (sample) yapın. evet, çok az kaldı. o destiny's child vokalleri var ya, ona da azıcık daft punk vocoder baharatından katın. ama illa ondan katın demiyorum, piyasada çok güzel baharatlar mevcut. kısık ateşte 4-5 dk. pişirin. alın size dubstep.
şarkınızın daha lezzetli olması için içine biraz da amon tobin tavuk bulyon koyun. çok hoş oluyor.(noscho, 29.01.2008 00:59 ~ 28.02.2008 14:17)
- drum'n'bass , jungle , downtempo ve ambient 'ın reggae ve dub ile leziz karışımı. serin servis edilir. pir i burial dır.
(retro, 30.06.2008 17:55)
|