du hast   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. full throttle deyince akla gelen kuvvetli çağrışımlardan
    (maniacxx, 17.03.2004 02:41)

2. bir zamanların gaz şarkılarından.
    (bkz. gaza getiren şarkılar)
    (sanwhere, 17.03.2004 09:03)
  3. rammstein deyince çoğu kimsenin aklına gelen ilk* şarkı.

sözleri:

du
    du hast
    du hast mich
    du hast mich gefragt
    du hast mich gefragt
    und ich hab nichts gesagt

willst du bis der tod euch schade
    treu ihr sein für alle tage

nein

willst du bis zum tod euch schade
    sie leben auch in schlechten tagen

nein
    (reino, 17.03.2004 15:53 ~ 15:55)
  4. rammstein'in kelime oyunu yaptığı şarkıdır. du hast you have anlamına gelmektedir, du hasst ise you hate. bu güzel kardeşlerimiz hast diyerek hasst kastetmişlerdir.
    *
    (wolfshade, 17.03.2004 22:35 ~ 08.05.2005 14:36)
  5. you
    you hate
    you hate me

you
    you hate
    you hate me
    you hate me and said
    you hate me and said
    you hate me and said
    and i did not obeyed

will you until death does sever
    be upright to her forever

no

will you 'til death be her rider
    her lover too, to stay inside her

no *
    (maniacxx, 22.03.2004 03:55 ~ 03:56)
  6. klibi rammstein grubunun ateş manyaklığından enstanteneler barındırmaktadır
    (radiokaos, 19.05.2004 11:02)
  7. itü welcome party'de manga tarafından epey başarılı yorumlanmış rammstein parçası...
    (tutkuyakar, 02.10.2004 13:00)
  8. ayrıca starcraft birim replikleri eklenerek remixlenmiştir.
    (lemuria, 01.11.2004 13:22)
  9. üç kulhü bir elham okuyarak dinlemeye başlanması gereken şarkı, yani dinlemeye başlamadan önce üç kulhü bir elham okumalıyız, bu daha iyi oldu. birbirinden manyak, hayvana benzeyen tiplerin sahne performansları ayrı bir özel yapıyor şarkıyı. kafa sallamadan bu şarkıyı dinleyebilen birisini bulursanız madalya takacağımdır bizzat kendi ellerimle. bir de bateride zıplayan adamı bir bulursam yapacağımı biliyorum. ulan allahsız öyle vurulur mu, bagetleri kıracaksın.
    (azureel, 02.02.2005 01:43)
  10. boyunlara zarar rammstein parçası.
    (kokusmusdunyaninkokusmamayacalisanbiruyesi, 21.03.2005 12:36)
  11. yanlış çevirmediysem eğer ki türkçesi de

sen

sen bana

sen bana sordun

sen bana sordun, ben söylemedim

ölüm sizi ayırıncaya kadar istiyor musun?

her zaman için vefalı olmayı

hayır

ölüm sizi ayırıncaya kadar istiyor musun?

onu kötü zamanlarda da sevmeyi

hayır

budur.
    (odaman nehapak, 26.10.2005 18:54)
  12. konser öncesi, seyirciyi gazlama parçalarının en favorisi.
    (radiokaos, 26.10.2005 18:55)
  13. bu şarkı ne zaman çalınmaya başlasa herkes başlar duuu duu hass duğğ hasst mihhh diye söylemeye. (bkz: bilmediğin bir dilde şarkı söylemek)
    (fausta, 29.10.2005 10:52)
  14. özellikle rammstein gibi bir grubun quentin tarantino manyağı olmasına bağlayabilirz bu parçanın klibini ,lakin klip bir garajda geçmekte ve reservoir dogs filmine bir nevi saygı duruşu niteliği taşımaktadır. quentin tarantino emeği geçen, filmden aldığı diğer parçaları için; (bkz: engel)
    (genius kusagami, 08.02.2007 19:46)
  15. matrix'in soundtrack albümünde de bulunur kendisi.
    (assassin, 15.03.2007 07:56)
  16. manganın coverlayıp içine sıçtığı rammstein şarkısı.
    (elizabeth bathory, 02.07.2007 03:32)
  17. herkesin bildiği,rammstein dendiğinde bir çok kişinin ilk aklına gelen,piyasa şarkı...piyasa filandır da güzeldir hani..ama çoğu kişi du hast..dus hast mich...du hast mich gefragt a kadar olan kısmı dışında kalan sözlerini bilmez.bilene de aferin şeklinde bakan çoktur.*
    (angelic lover, 25.07.2007 00:09)
  18. neo nazi lerin şiddet videolarında arka fon müziği olarak kullandığı parçadır aynı zamanda.
    (cursedsw, 10.09.2007 16:39)
  19. matrix soundtrack idir ayrıca.
    (çekoslovakyalılaştıramadıklarınızdan mıyım, 18.10.2007 22:24)
  20. sonny ericsson marka telefonları olanlar sabahları kalkmakta güçlük çekiyorsa alarm sesi olarak yapabilecekleri en etkili müzik..
    (donkıllıone, 02.03.2008 00:34)
  21. tüm zamanların en gaza getirici rock şarkılarından birisidir. 7 yaşındaki çocukta bile kafa sallama refleksini uyandırır. gördüm de söylüyorum. almancanın ne kadar seksi ve güçlü bir dil olduğunu kafamıza vurarak gösterir. ayrıca sözleri itibariyle evlilik yemini ile dalga geçilmiştir. şarkıyı söyleyen erkek kişi, ona ölüm bizi ayırana kadar, iyi günde kötü günde benimle birlikte olmak istiyor musun diyen tahminen kadın olan kişiye önce susmuştum ama şimdi hayırrrrrrrrrrrrrr demektedir.
    (brisseis, 02.03.2008 02:22)
  22. kelime oyunları ile dolup taşar. "ona her zaman sadık kalacağına yemin ediyor musun?" diye sorar ve "hayır" cevabını verir. rammstein, genelde bu şarkıdan ibaret sanılır ve sevinirim de bu olaya bir yerde.. çünkü bunun sayesinde, kendinize özel, kimselerle paylaşmadığınız ve asıl cehennemlerini sadece kendinizin bildiği bir grup kalır geriye.

klibinin detaylarına hiç girmek istemezken, deli gibi rammstein dinleyip de hala daha, "çok gaz parça yeaa" gibi yorumlarda bulunan kişilerden nefret ederim. bu şarkı gaz maz değildir. sözlerinin türkçesine ulaştıktan sonra ve altında yatan "karşılıksız aşk" sözcüklerinin farkına vardıktan sonra gaz maz değildir bu şarkı. kitleler tarafından linç edilmiş derin bir ağıttır bu şarkı. derin bir kalp ağrısıdır. gaza felan gelmem dinlerken, içim sıkışır, cehennemlerin içinden geçerim..

"onu sonsuza dek seveceğine yemin ediyor musun?"
    "hayır!"
    (geber marla singer, 02.03.2008 02:32)
  23. dinlenilebiliriliğini yitirmeyen rammstein parçası.
    (lost knight, 02.03.2008 16:14)
  24. duyduğum en haşin en hırçın en hayvani müzik parçası.
    ama rammstein'ı öldür hakkını yeme allah var güzel söylemiş.
    (voiceofloneliness, 02.03.2008 16:19)
  25. sözlerinde kelime oyunu olan ancak bazı saçmalıklar barındıran parça. du hast ve du hasst ayrı anlamlara geliyor fakat şarkıda "du hast" cümlesindeki "hast" uzatılıp "hasst" gibi söyleniyor. yani "du hast"; "sen (x'e) sahipsin" anlamına gelirken, "du hasst" ise "sen (x'den) nefret ediyorsun" anlamına gelmektedir.. parçamızın sözlerinde ise "du hast mich gefragt und ich hab nicht gesagt" denmektedir. eğer grup du hast diyerek "du hasst" demek istiyorsa bahsettiğim cümlenin yapısı bozulur çünkü "du hasst mich gefragt" diye bir cümle olamaz. bu açıdan rammstein'ın ne yapmaya çalıştığı belli değildir. belki de iki anlamı da rastgele bir şekilde kullanıp kafa karıştırmaya çalışmışlardır.
    (capulcu, 08.08.2008 01:46)
 sayfa  / 2