belki ilginizi çeker
  1. · duş yapmak
  2. · duş yapmak
  3. · bush almak
  4. · uyku açmanın yolları
  5. · intihar etmeden önce yapılacaklar
  6. · sıcak havanın yaptırdıkları
  7. · duş alırken suyun kesilmesi
  8. · kendine iyi bak
  9. · sevişmeyi reddeden erkek
  10. · tok tutan bant oruç bozar mı
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · okan bayülgen
  4. · disko kralı
  5. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · beste yapmak
  9. · trakya ağzı

duş almak  

1. süper bir eylemdir. özellikle bir taraftan müzik de açılırsa, çok daha eğlenceli olur. zaten bu durum için artık içerisinde radyosu bulunan küvetler tasarlanmıştır ve muhteşemdirler. duş alma eylemi insanı süper rahatlatır ve özellikle okula gitmeden önce bünyeye süper gelir, kişiyi uyku sersemliğinden uzaklaştırır. proje teslimi öncesi sabahlayarak hiç uyumayan kişiye ise kendisini resetleme imkanı sunar, gene ayıltır.
    (marla singer, 14.09.2005 20:02)
  2. yaz günlerinde bir çok kişi tarafından günde bir kaç kez tekrarlanan eylem
    (uçanpenguen, 06.10.2005 23:42)
  3. duş almak yerinde duş yapmak şeklinde kullanılması gereken eylem
    dikkat edilmelidir ki gavurlar take a shower der, bu da bire bir tercüme olur, peki have a bath'i ne yana koydunuz.
    (venom, 17.08.2006 01:12 ~ 01:12)
  4. (bkz: reenkarnasyon)
    (vincent vega, 17.08.2006 01:59)
  5. evden çıkarken ve eve girdiğin anda ilk yapılasıdır, hele ki şu berbat sıcaklarda günde bir buçuk saat belediye otobüslerine mahkum biri olarak en ferah şey..
    (bkz: duştayım)
    (deulu, 17.08.2006 18:10)
  6. yazı istanbul'da geçiren kişilerin günde minimum 2 defa yapması gereken eylem. zira sıcağın ve nemin etkisiyle insan ister istemez yapış yapış olmaktadır.
    (mynerva, 18.08.2006 10:33)
  7. bilim adamları her gün duş almanın beyin için tehlikeli olduğunu belirtiyorlarmış. sudaki magnezyumu soluduğumuzdan dolayı beyin hücrelerinin zarar gördüğünü belirtiyorlarmış.

bu bilim adamlarının bilimle olan ilgilerinden ciddi şüphe duymaya başladım. tamam duş zararlıysa, en az onun kadar ferahlatıcı, onun yerini alabilecek temiz bir aktivite bulsunlar.

iş buna gelince kimseden çıt çıkmaz. bilm adamları nerde hani pıııssss!
    (tambatumbaesmerbomba, 18.08.2006 15:52)
  8. bazen hayatın üzerimizde bıraktığı pisliklerden geçici olarak arınmaktır.
    (bambuk, 14.12.2006 11:10 ~ 11:27)
  9. küçükken zenginlerin yaptığı bir şey sanırdım duş yapmayı. sanki zenginlerin yaptığı aynı şeyin adı duş, bizlerinki banyoydu... ne de olsa bizler haftada bir kere, pazar günleri yanan banyo sobasına mahkumduk, banyo sobası yanacak, ev ahalisi sıraya girecek ve bizler "banyo" yapacaktık.
    (madam butterfly, 14.12.2006 14:55)
  10. türkçeye aykırı eylemdir. duş alınmaz duş yapılır, duşa girilir.
    gavurlar duş alır.
    (venom, 02.03.2007 00:52)
  11. "hanım ben bir duş alıp geliyorum" diyerek eve duş almak.
    (badi, 01.08.2007 03:17 ~ 03:39)
  12. teoman'ı aklımıza getiren eylem. yani başlığa bakınca akla geliyor; duş alırken değil tabi. amann aman!
    (magdelena, 01.08.2007 04:33)
  13. artık ankaralılar için pek mümkün olamayacak eylem
    (fluwn, 01.08.2007 04:37)
  14. 'aman tanrım bu kokuda nerden geliyo?' nidalarının artmasına sebep olacak olan,gerçekleşmesi gün geçtikçe zorlaşan eylem..
    (her sistemi gördüm darısı yeni sistemlere, 01.08.2007 12:00)
  15. zengin banyosu, ben küçükken banyo da yapamazdım yıkanırdım ( o kadar fakirdik ). duş almak deyince akla bilmem kaç 10 ytl lik lifler, aloaveralı şampuanlar, güzel ve bakımlı kızlar, pahalı banyo aynaları geliyor. oysa banyo deyince kendi banyomu hatırlıyorum, soğuktan zangır zangır titreyen vücut, küvetteki tabureye sıcak su döküşü, kırık sabun parçaları...*
    (gibigibi, 29.11.2007 01:23)
  16. bazen hayatın en güzel şeyi bazen de en çekilmez eylemi olmaya adaydır. kışın -öğrenci eviyse ve ısıtıcınız falan yoksa- çekilmez, yazın tadından yenmezdir.
    (ofsaytadüştümgelicem, 09.03.2009 18:55)
  17. ertesi gün erken kalkmanız gerekiyorsa ve birazdan yaparım diye diye gecenin körü olduysa çekilmez olandır, hele kışın.. acaba şimdi yatıp sabah erken kalkıp mı yapsam diye düşünür insan ve şimdi yatayım yarın erkenden kalkıp ders çalışırım durumunda olduğu gibi yalan olacağını bilir. bu yüzden de üşengeçliğini yenip banyoya yönelir.
    (chericheri, 18.10.2009 22:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil