|
|
- sonunun nereye varabileceği hiç düşünülmemiş(?) olan bir açıklama. 54 tane belediye başkanı bir araya gelecek ve bir terörist başının sağlığından endişe duyduğunu açıklayacak öyle mi? ve işin ilginç yanı, bu açıklamayı "toplumsal barış" gerekçesi/kılıfıyla süsleyecek. bu açıklamanın amacı toplumsal barışı sağlamak falan değil, direk olarak kutuplaşmaları keskinleştirmek, toplumdaki farklı kesimleri gerginleştirmektir. alenen bölücülük yapılıyor ve toplum kamplaştırılıyor. düşünce özgürlüğü kavramının böyle bir konuya alet edilmemesi ve bu 54 belediye başkanının acilen görevinden azledilip yargılanması gerektiğini düşünüyorum.
(selenge, 04.03.2007 13:25 ~ 13:26)
- 54 tane belediye başkanının kendi başlarına bir araya gelmelerini bırakın bir kenara, 54 tane öğrencinin bile kendi başlarına bir araya gelmeleri çok güç. bu adamlara toplanma çağrısını kim yaptı acaba? bir sabah kalktıklarında gece gördükleri bir rüyanın etkisi olmuş olabilir mi? pek sanmıyorum. o kontrol edilmesini istedikleri şey, onca insanı katleden ya da katlettiren şeye ne denir bilemiyorum, geçmişte yaptığı hataların cezasını çekiyor şu anda. ve bunun daha fazla üzerine gidilmemesi gerekir. bu 54 tane belediye başkanı neden herhangi bir vatandaşımız için toplanmıyor, neden çocuk esirgeme kurumlarında işkence edilen, tecavüz edilen çocukar için toplanmıyor, neden soğuktan ve açlıktan sokaklarda ölen insanlar için toplanmıyor, neden kapkaççılar, teröristler, hırsızlar gibi toplum huzurunu ve düzeni bozan insanlar için toplanmıyor da yalnızca bir şey için toplanıp açıklama yapıyorlar? bunun altında bir şey(!) aranmalı bence. ve "selenge"nin de dediği gibi ben de bu kişilerin acilen görevinden azledilip yargılanması gerektiğini düşünüyorum.
- (bkz: @1221064)
(bkz: http://haber.mynet.com/...)
- http://www.ibneyiz.biz adlı internet sitesine eklenmesi gereken 54 şabalağın kendince yaptığı eylemdir.
- açıklamayı yapan kişilerin kimliği yüzünden değil, söylenen şeylerin saçmalığı ve ülkeyi götüreceği nokta yüzünden karşı çıkılan bir açıklamadır. "düşünce özgürlüğü"nü sadece kendisi gibi cengaverlerin koruduğunu zannedenler, bu özgürlük için kendileri dışında da canını vermeye hazır insanlar olduğunu bilseler iyi olur.
(selenge, 24.05.2007 15:39 ~ 15:40)
- söyleyenin kimler olduğundan dolayı değil, söylenenlerden dolayı insanların tepkili olduğu açıklama. zira bu açıklamayı yapanlar dtp'den değil de chp ya da başka bir partiden de olsa böyle tepkiler olurdu, ki doğaldır, olması gerekendir.
- "demokratik" bir açıklamadır!
yazarın kişisel notu: bir kişi'nin hapiste veya herhangi bir yerde olması nedeniyle "insan hakları" gereği sağlığından endişe duyulabilir, bu gayet normal, hukuksal, demokratik bir haktır, ama burada bahsedilen adı üstünde "kişi"'nin, yani "insan"'nın, yani "insan hakları" nedeniyle, devlet'in can güvenliğinden sorumlu olması durumudur. dikkat ediniz "insan hakları"... sizce bu içeride yatan organizma, "insan" mı ki hakkı olacak?
başlarım hukuk'unuza! bu kadar demokrasi bize fazla...
- bir hukuk devleti olan türkiye cumhuriyeti vatandaşının yani bu teröristlerce şehit edilen askerin, doktorun, öğretmenin, çiftçinin, kundaktaki bebeğin, vs. kısacası şehit olmuş her türk vatandaşının ve ayrıca şehit olan bilmem kaçmilyon insanımızın geride bıraktıkları gözü yaşlı insanımızın demokrasi içerisindeki yeri ne olacak.
bu insanlar insan hakkını bilmiyolarmıydı? yaşama hakları yok muydu? bu haklar ne olacak? kim savunacak?
demokrasi ve özgürlük derken lütfen daha dikkatli olalım. adamlar resmen ben apo denen caninin tarafıyım bende teröristim diye barım barım bağırıyor. bir de utanmadan, çekinmeden, sıkılmadan 54 tanesi bir araya geliyorlar öyle bağırıyorlar. bu ne rahatlıktır, hatta bu ne aymazlıktır, anlamış değilim.
bunun adı da domokratik çerçevede hak aramak oluyor. insan hakkı oluyor.
yok!yok!.... yok öyle yağma. bu kadar özgürlük çok fazla. birinin buna dur demesi lazım.
|