muhtarın ya da aile büyüğünün bütün oyları akp ye satması sonucu oy hakkı elinden alınan insanlardır. malesef bugün bile sıklıkla yaşanmaktadır bu olay. bütün ailenin bir araya toplanıp aile büyüğünün hangi partiye oy verileceğini söylemesini beklemek çok acı bir durumdur. bu sistemi kendi içlerinde yıkamadıkları taktirde daha da böyle olaylar yaşanacaktır.
dtp'ye oy veren bir kürdü çok iyi anlayabilirim fakat dtp'ye oy vermeyen kürdün asimile olmuş olduğu savını da kabul edemem.
dtp'nin meclise girişinin bu ülkedeki kürt meselesi için önemli bir adım olduğu muhakkak ancak bana göre bu mesele millet ekseninden çok düşünce ekseninde ilerleyip çözülmelidir. yani mesele, yanlış olan sistemi düzeltmek, daha bütünleştirici, birleştirici bir sistem koymaktır ortaya. kürt ya da türk milliyetçiliği üzerinden giderek ayırım yapmaktan çok ortak problemlerden yola çıkıp ortak bir çözüm geliştirmektir.
milliyetçiliğe göre değil, başka bir sebeple oy veren insandır.
"ahmet türk'ün 30.000 dönüm toprağı var, mardin'de 20 tane köyü var, aşiret ağalarından az çektim, biraz daha çekeyim" diye düşünmüyor olabilir pek tabii. bütün kürtler kürt milletini emmiş sömürmüş aşiret ağalarını sevmek zorunda değil nitekim.
dtp nin amacının kürtler ve türklerin huzur içinde bir arada yasamasından cok bu iki milleti ayırmak birbirine düşürmek olduğunu bilen kürttür. ben kürtüm ama türkiye de yasiyorum, türk devletinin sınırları içinde türk askerleri tarafından korunuyorum diyebilen kürttür, takdir ediyorum. evet dtp yi sevmiyorum fakat demokratik bir ülke de onlarinda secime katılma hakları var fakat keske ayırıcı değil de birleştirici bir rol üstlenseler meclisteki tek kürt parti olarak, yanlış yoldalar...
türk milliyetçiliğine, "şerefffsizler",
kürt milliyetçiliğine, "aslansın/kaplansın" demeyecek kadar dürüst, kendileri ile çelişmeyen, ahlâklı insanlardır.
barıştan/kardeşlikten yana zerre umudumuz varsa şayet , işte bu güzel insanlar sayesindedir.
aklı başında olan kürttür.
kürtleri akp ve dtp ye mahkum etmeye çalışan insanlara verilebilecek en güzel cevabı veren kürttür.
ayrıca türkiyeli olmayan kürtler oy kullanamıyor zaten.
dtp nin siyasetini beğenmeyen, düşünerek oy veren kürt vatandaşıdır, yani insan gibi insandır. çünkü kürt olmak terörü haklı göstermeye çalışanları desteklemeyi gerektirmez.
dtp'ye oy veren kürtlerden farksız kürttür. dtp'li kürtlerle aynı düşünceyi paylaşır. ama bazıları onları şimdilik söylemez o ayrı.
iki örnek;
(bkz:
şerafettin elçi) kendisi dtp'ye oy vermez. ama en amansız kür milliyetçilerindendir.
(bkz:
abdülkadir aksu) bu şahıs da dtp'ye oy vermez ancak pkk'ya maddi manevi destek sağladığı konusunda çarşaf çarşaf yayımlanan yazılara itiraz bile etmez.
30 binden fazla insanımızın ölümünden sorumlu pkk'lı alçakları her defasında savunan ve kan aktıkca oylarını da artıran oluşuma oy vermeyen en asil duyguların insanıdır. pkk sempatizanı faşistlere inat, bölgede pkk'nın kuklasına nal toplatırlar.
(bkz:
kürdüm ve 5 şehidim için bayrağı açtım)
pkk'ya
*"vermeyen" kürttür.
o pkk değil mi nice devrimci örgütlerin, devrimci yol'un kadrolarını katleden.
yapılan ikili anlaşmaları lider-dirajen kadroları öldürerek ihanet eden.
genetiğinde var ihanet.
normaldir.
dtp nin kime ne amaçla hizmet ettiğinin farkında olan kürttür.
bilinçli
insandır. olmayacak hayaller peşinden gitmez. seviyorum sizi.
tek millet tek bayrak tek vatan tek devleti savunan
yurttaştır. batı illerinde yaşayıp da bölücülüğü savunan ikiyüzlü faşistlerden değildir.
(nett, 06.03.2009 17:51 ~ 17:53)
dtp ye oy vermeyen türkiyeli kürt vatanını seven insandır.diğer kürtlerin aksine durumun farkında olup,kışkırtanların oyununa gelmemektedir.kimse kimsenin dilini,kültürünü yasaklamamaıştır bu ülkede.sadece ülkeyi bir arada tutmak istemişlerdir.neden laz sorunu,çerkez sorunu olmuyorda ülkemizde kürt sorunu oluyor..bunu isteyen;yerinde durmayan,kurtuluş savaşında bu ülke için her kültürden kardeşiyle omuz omuza savaştığını unutan kürtlerdir.bu ülkede bir türk kürdü asimile etmeye çalışmamıştır.neden bunu yapmak istesin.
ülkeimizi diğer ülkelerden ayıran nadir özelliklerden biride çeşitli kültürleri barındırmasıdır.budur bizim zenginliklerimizden biriside.ben kürt komşumu sevmeliyim apartmanımda,ona terörist gözüyle bakmamalıyım,o da ona o gözle bakmamı gerektirecek şeyler yapmamalı.
neden artık kimsenin onlara karşı bi derdi olmadığını kabullenmiyorlar.neden artık türkiye vatandaşları olarak içimizde kavga etmeyi bırakıp birlik olmuyoruz..anadoluda terör başlığı altında haytlarını kaybeden çoğu genç doğulu,kim öldürüyor onları.
genetiğimiz değildir önemli olan,kendimizi nereye ait gördüğümüzdür.bundandır ki 'ne mutlu türküm diyene' denmiştir.
topraklarımız bağırıyor : ben kürdü,çerkezi,lazı,romanı,süryaniyi,aleviyi...barındırabilirim.yüzyıllardır hangi uluslar birarada,kardeşçe yaşamadı ki bu topraklar üzerinde
saygılar...
alnından öpülesidir..
istediği partiye oy verme özgürlüğünü kullanan kürttür.ha istese dtp'ye de veremez mi?verir.bu da ne seni ne beni ilgilendirir.
dtp 'nin,
pkk olmaya ramak kaldığını farkeden
türkiyeli
kürt'tür.
akıllı insandır. ve
iyi insandır tabii.
sermayedar yahut bir sermayedar yakını olması garanti kürttür. aynı refah partisine oy vermeyenlerin müslüman olmamaları, cumhuriyet halk partisine oy vermeyenlerin laiklik ve cumhuriyet düşmanı olmaları, ak parti'ye oy vermeyenlerin ergenekoncu olmaları gibi.
bu saydıklarımın doğruluğunu görebilmek için olaylara sadece bir
at gözlüğü takıp bakmak yeterlidir.
(hector, 23.03.2009 00:09 ~ 00:09)
muhtemelen dtp'nin aday göstermediği bir bölgede yaşayan kürttür. aksi durumlar memleket adına özlem duyulan bir tablonun ümit kaynağıdır.
(lockman, 23.03.2009 00:15 ~ 00:20)
herhangi başka bir sol partiye (
tkp,
ödp, her ne kadar soldan saymasam da var böyle bir şey
chp) oy veren kürt olabilir bu.
(bkz:
ben)