dtp nin mecliste grup kurması   

adana çık aradan

1. (bkz: meclise uzaktan kumandalı mayın döşemek)
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 23.07.2007 17:44)
  2. muhteşem bir taktik ile mecliste hak kazanmışlardır.

gerçekten tebrik etmek istiyorum, siyaset böyle yapılır işte. helal olsun.

(bkz: kucak kucak eksi oy istiyorum)
    (pharfiylebaşlayanlahana, 23.07.2007 17:54)
  3. daha düşük seçim barajı olan bir sistemde bu kadar da göze batmayacak hadise.
    (videodrone, 23.07.2007 17:56)
  4. akp ye destek konusunda akıllara ''acaba'' sorusunu getiren durumdur.. ülkemiz için inşallah iyi olmuştur.onlarda ortalığı karıştırırsa sırtındaki yüke bir semer daha vurulması kaçınılmaz olan %50 si aptal olan türk halkının düşeceği durumdur.
    (palmira, 23.07.2007 18:02)
  5. türkiye açısından olumlu getirisi olacağını sanmıyorum , hele mhpli vekiller mecliste iken dtplilerin grup kurmasınu çok tehlikeli buluyorum..
    (sayıklamalar, 23.07.2007 19:18)
  6. (bkz: kürt milletinin yüzde altmışı aptaldır)
    (oquan, 23.07.2007 22:19 ~ 22:20)
  7. yirmi milletvekili olan bir partinin grup kurması demokratik bir haktır. dtp de 20 küsür milletvekili ile meclise o ya da bu şekilde girebildiğine ve kendilerini seçen insanları temsil etme hakkını kazandıklarına göre grup kurmamaları şaşırtıcı olcaktır.
    (aglaures, 23.07.2007 22:24)
  8. gelişerek değişmedikleri sürece, hiçbir zaman mecliste ağırlığı olan bir grup olamayacaklardır.
    çünkü meclis içerisinde savundukları değerlere(!) kıyısından köşesinden yakın duran başka bir parti ya da kişi yoktur. söylemlerini yumuşatmalarının, sırtlarını dayadıkları dağların(!) böyle giderlerse onları yerlerinden edeceğini görmelerinin ve bu doğrultuda akıllıca bir tavıra bürünmelerinin gerekliliğine inanıyorum. her ne kadar yasal sınırları zorlayan bir manevrayla olsa da, demokrasi sayesinde elde ettikleri bu söz hakkını her zamanki gibi ziyan edeceklerini düşünüyorum. önümüzdeki dönemde mecliste sivri sivri konuşmak dışında başka bir başarıya imza atabileceklerine inanmıyorum. aksini bir şekilde ortaya koyamadıkları sürece, bu grup kurma mevzusunu aşağıdaki bakınız ile özetlemek isterim:
    (bkz: grup olalım grup)
    (virgül, 23.07.2007 22:30)
  9. bu memleket için gereklidir.halkın iradesinin meclise yansıması bakımından iyi düşünülüp , uygulamış bir taktiktir. umarım bir dahaki dönemlerde %10 barajı gibi antidemokratik bir durumla karşılaşmayız.
    (inti illimani, 23.07.2007 23:32)
  10. siyasi anlamda gerçekleşmesi geciken bir temsiliyet eksikliğidir.ancak dtp'nin yıllardır kendilerine destek vermiş baskın oran'ı dahi milliyetçi dürtülerle gözden çıkarması karşısında şaşırıp kalmaktan başka çare görünmüyor.demokrat insanlar diye ortalıkta gezen dtp'liler son 1-2 yıldır milliyetçi söylemleri dillendirmeye başladı.ancak unutulmamalı ki milliyeçilik karşı milliyetçiliği körükler ve çatışma kaçınılmaz olur.umarım mecliste milliyetçi söylemi değil, halkların kardeşliği söylemini tercih ederler de yükselen milliyetçi dalgayla birlikte boğulup gitmezler.
    (amat, 24.07.2007 03:09)
  11. 20 milletvekiline sahip her siyasi hareketin yapmaya hakkı olduğu durumdur, doğaldır.

garip olan bunu dert etmek, bundan ölesiye korkmaktır. sonuçta dtp'nin grup kurmasına mayın döşemek ya da pkk'nin meclise girmesi dersek olmaz.
    neden olmaz;
    her böyle yaptığımızda ülkemizdeki kürtleri ülkemizden biraz daha dışlamış olacağız, biraz daha barzani'ye yakınlaştırmış olacağız da ondan olmaz.

ülkemizde yoksulların sıkıntıları hükümetlerin umrunda olmadığı gibi çoğunluğunu eğitim alma hakkını kullanamamış yoksul kürtlerin oluşturduğu bir kesim de dikkate alınmıyor.
    bu adamın karnı aç, çocuğu okula ayakkabısız gidiyor, erkek çocuklarını kızların yerine okutuyor, çünkü parasızlıktan dolayı bir kısmını okutamıyacak.
    bu dertler sadece kürt yoksullarına özgü değil, parasız, işsiz olan herkes için geçerli.
    ancak bir de şu durum var, en kötü işlerde en ucuza çalışan, çalıştığı işten evine dönerken gece sokakta nüfus cüzdanında diyarbakır ya da mardin yazıyor diye gbt kontrolüne tutulup, potansiyel terörist muamelesi gören kürt işçisi gerçeği. yoksa kürt zengini karnı tok mevsime göre iklimi ayarlanabilir evinde fosur fosur uyumaktadır. hal böyle olunca dtp mecliste grup kursa da, kurmasa da o adam dilini özgürce konuşarak ya da ters ters göz dikilerek bakılarak yine sömürülmeye devam ettiği sürece -tıpkı aynı atöyede çalıştığı türk, laz ermeni sınıf kardeşi gibi- bir yanımız hep acır, acımalıdır.

tatilden gelen edit:
    kötüleyen arkadaşım sana sesleniyorum.
    seri eksi oy veren ibne gibi saçma kaygılarım yok. ister kötüle ister beğen ister bilmem ne. burada verdiğin oyların gerçek yaşantıda ne beni üzer, ne de seni yüceltir. orda eksi oyu veren tuş konmuşsa elbette kullanacaksın, tıpkı benim, onun şunun yaptığı gibi.
    benim derdim neyi beğenmeyip de eksi vermenle.
    eğer kürt düşmanlığı ise kaygın, eyvah. tarihin çöplüğü halklara düşman adamlarla dolu. hitler, mussolini, franco. sen de senin zihniyetinde orada bir yerde yerini alır elbet.
    eğer dtp ile derdin varsa yazan şeyler az biraz cevap verebilecek nitelikte diye düşünüyorum.anlayana sirisinek saz anlamayana davul zurna az.
    yani demem o ki, gel mesaj bölümüne de az konuşalım.
    yoksa derdim değil eksi artı bilmem ne oylar.
    (trişka, 24.07.2007 05:28 ~ 31.07.2007 21:54)
  12. "gayet doğaldır , birşey olmaz canım" diye yorum yapanları hayretle izlediğim durumdur.onların sanıyorum ailelerinden "şehit" çıkmamışki böyle ohh demokrasi yerini buldu tarzı düşünceler besleyebiliyorlar. pek sevgili demokratik olduğunu sanan türk insanları bu bağımsızları destekleyenler kimlerdi, başta "leyla zana" ve "abdullah öcalan". kim bu adamlar biri senin ülkenin binlerce insanını öldürmüş bir örgütün elebaşı , diğeri onun en büyük destekçilerinden biri. daha geçen gün bu leyla zana denen kadın kalkıp ülkemize "son kez" el uzattıklarını söylemedi mi? daha önce bu görüşü benimseyenler meclise girdiğinde olanları ne çabuk unuttunuz. yarın öbürgün bu adamlar "apo'ya af" diye tutturduğunda mecliste ne yapacaksınız.dtp'nin her mitingi pkk gösterisine dönüşmüyor mu? bugün bunu rahat izleyen yarın öbürgün bu görüşü benimseyenler çok hızlı bir şekilde üremeye devam ederlerde bugünkü gibi birinci parti olarak seçimden çıktıklarında da bu kadar rahat olabilecekler mi? çok merak ediyorum...
    (dark elven, 24.07.2007 07:51)
  13. (bkz: ya ne olacağıdı)
    (penceremdeserçeler, 24.07.2007 08:26)
  14. binlerce insanı katledenlerin,ülkeyi kan gölüne döndürenlerin,ben kürdistan vatandaşıyım artık kopma vakti gelmiştir,ilk iş apoya af çıkartmaktır ya da kerkük'e müdahale diyarbakır'a müdahaledir diyenlerin(bunlar onlarca inciden sadece 2 tanesidir),kürtlerin değil pkk yanlısı olanların partisinin yeni dönemde mecliste grup kurabilecek olmaları durumudur.
    sorunlar vardır bu bir gerçektir fakat çözüm pkknın siyasi uzantılarının meclise sokulması asla değildir.kürt asıllı vatandaşlara en büyük zararı bu terör örgütü vermiştir ve hala da zarar vermeye devam etmektedir.ama onlara sorduğunuzda kürtlerin haklarının amansız! koruyucularıdırlar.dtpnin bunlardan hiçbir farkı yoktur.şimdiye kadarki söylemleri ve her teröristin cenazesinde olaylar çıkartmaları da bunu iyi bir şekilde desteklemektedir.
    demokrasi çelişkili bir kavram.yerinde ve iyi niyetli olarak kullanıldığı zaman son derece humanist ve güzel bir ilke.fakat emperyalist güçlerin emperyalist amaçlarına hizmet ettiği vakit ( abd'nin ırak'a demokrasi getirme sevdası gibi )oldukça tehlikeli ve acı verici olabiliyor.avrupa ülkeleri olsun,abd olsun,rusya olsun tarih boyunca ,türk vatandaşı olup da farklı etnik kökene sahip olan bazı insanları bu kavramı kullanarak kışkırtmayı başarmışlar (bir de tabi insan hakları var),hak iddia etmenin ötesinde bunu ayrılıkçı hareketler boyutuna ulaştırmışlardır.oysa kendi halklarının içinde daha fazla sorun yaşayan insanlar mevcutken,bizdeki olaylar onlarda olduğu vakit kötü olay ya da terör olmuş,türkiye'de olduğu vakitse bunun adı insan hakları ve demokrasi olmuştur.arada huysuzlandığımızda ise tamam tamam terör canım terör kızma sen şeklinde ağzımıza balı sokup,teröre her türlü desteği vermeye devam etmişlerdir.
    neyse lafı uzatmayayım.dtpyi pkknın siyasi uzantısı olarak görüyorum ve bu parti dış güçler ve içerideki işbirlikçileri tarafından şu anda yeterince destek görüyor.yetmedi bir de meclise soktuk.bunlar kürtleri değil,pkkyı savunuyorlar.kürdistanı savunuyorlar.amaçları ağızlarına sakız ettikleri demokrasi değil,insan hakları hiç değil...
    bu arada bu seçime akp'den çok dış basın sevindi...neden ki?
    (pancar, 24.07.2007 11:14)
  15. hitleri de demokrasi başa getirmişti, demek ki kitlelerin görüşleri her zaman doğruyu yansıtmıyor. şu an abdullah öcalan fikirleriyle meclise girmiştir. umarım ki dtpnin meclise girmesi bir kesim ayrılıkçı terör destekçilerinin icraatlerinin mecliste tıkanması ile sonuçlanır. artık bizi temsil etmeyen bir meclis yok diyemezler. sorunlarını şiddetle çözemezler. meclise getirecekleri öneriler ise muhtemelen anayasaya aykırı olduğu için kabul edilmeyecektir. demokrasiyi akıllıca daha doğrusu kurnazca kullanarak (tebrik edilmesi gerekir) meclise giren dtplilerin oyunları yine demokrasi nedeniyle tıkanabilir.
    (dbk21, 24.07.2007 11:50)
  16. yapacakları müzik türü son derece açık olan gruptur.

(bkz: ahmet kaya)

(bkz: grup yorum)

(bkz: özgün müzik)
    (cihang bira, 24.07.2007 12:20)