belki ilginizi çeker
  1. · themis
  2. · dtp lilerin polis zoru ile ifade vermeye gitmesi
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  6. · google wave
  7. · yaran diyaloglar
  8. · sevgilinin anne ile tanıştırılması
  9. · championship manager

dtp lilerin polis zoru ile ifade vermeye gitmesi  

1. midem bulanıyor; bu iki yüzlülüğü, samimiyetsizliği, çifte standardı, çirkefliği gördükçe. meclis çatısı altında her türlü pisliğe bulaşmış adamlar koltuklarına yayılmış, göbek büyütürken, sadece düşüncelerini ifade ettikleri için ve tabii ki etnik kökeni dolayısıyla polis zoru ile mahkemeye götürülecek dtp'li milletvekilleri; emine ayna, selahattin demirtaş ve sebahat tuncel.

1994 yılının mart ayında, dep'li milletvekilleri leyla zana, hatip dicle, selim sadak ve orhan doğan'a yapılanın aynısını 15 yıl sonra izliyeceğiz hep beraber.
    sonra başbakan çıksın kürt açılımı, demokrasi, insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğü üzerine nutuklar atsın. ama bu konuda tek kelime etmesin, dtp'nin yanında olmasın.
    mehmet ali şahin, meclisten milletvekili vermem, desin. ancak meclisten çıktıkları anda ne halleri varsa görsünlere getirisin lafı.
    bülent arınç; jest yapsınlar, gidip ifade versinler, deme cüretinde bulunsun...vs vs..
    hayır efendim, gitmesinler. asla kendi rızalarıyla gitmesinler. eğer giderlerse savunduklarına karşı geri adım atmış olacaklar.
    polis gelsin alsın, kafalarına bastırarak polis otolarına soksun hepsini. ne kadar rezil bir ülkede yaşadığımızı tekrar tekrar görelim. tekrar nefret edelim bu ülkeden, bu topraklardan.
    bir şeyler değişiyor, güzel şeyler de oluyor dendiğinde, ''mesela?'' dediğim için karamsarlık, kötümserlikle, umutsuzlukla, insanların moralini bozmakla suçlanan ben, şimdi oturmuş bu ülkeye olan nefretimi büyütüyorum.
    rezil bir ülke burası, yazık....
    (kabuk adam, 30.09.2009 12:44)
  2. kimsenin etnik kökeni yüzünden mahkemeye götürüldüğü filan yok. bu adamlar resmen kaşınıyor. mahkemeye adam gibi gidip ifadelerini verseler olmaz; çünkü o zaman her şey normal olur, hiçbir sıkıntı çıkmaz, bu durum da bu adamların işine gelmez. daha önce sahnelenen oyunu tekrar sahnelemek istiyor bunlar. sen mahkemede ifade vermeye mecburken bunu yapma, sonra da polis zoruyla götürecekler diye feryat figan et. ulan kafatasının içinde beyin yerine fasülye tanesi taşıyan dallama; ilk önce adam ol, adam gibi gidip ifadeni ver, ondan sonra çıkıp konuş!
    (the legend, 30.09.2009 12:50)
  3. muz cumhuriyeti olduğumuzun bir diğer göstergesi.

dokunulmazlıkların sadece hırsız için, katil için, tecavüzcü için geçerli olduğuna şahit olmak, bu ülkenin bir vatandaşı olarak içimi kanatıyor.
    (acil pizza sipariş hattı, 30.09.2009 12:56)
  4. zorla ifadeye götürülmelerinden daha vahim olanı, kendilerine yönelik suçlamalar varken şerefini temizlemek adına, verecekleri ifadeleri de zorla verecek duruma gelmeleridir. anlamıyorum, insan aklanmak istemez mi?

zorla ifade vermeye götürülmeleri çifte standart veya adaletsizlik ise;

bir insanın haysiyetini ilgilendiren bir mevzudan kaçması çok mu ahlaki?
    baklava çaldığı için 6 yıl ceza alan çocuklar varken, o çocuklarında içinde bulunduğu toplumu temsil edenlerin, bu ciddi iddialardan sıyrılmak istemelerini savunmak ne kadar adaletli?

suçu sabit olan cem garipoğlu kaçıyor diye ana avrat sövenlerin, hakkındaki suçlamalar için ifade vermekten kaçanları savunması ne kadar ilginç. bari çifte standart demeyelim, çünkü biz de yapıyoruz.komik kaçıyor.
    (ucyuzbesyuz, 30.09.2009 13:02)
  5. dtp lilerin hakettikleri şekilde muamele görmesidir.
    milletvekili kimliğininin arkasına sığınarak, vatandaşı olduğu ülkede yapması gerekeni yapmayıp ifade vermeye gitmeyen kişilerin bu şekilde zorla götürülmesi gayet normaldir. eğer kendilerine saygı duyulmasını istiyorlarsa karşılarındaki devlet kurumlarına da aynı oranda saygı göstermelidirler.
    (quattro, 30.09.2009 13:02)
  6. (ahead full, 30.09.2009 13:03)
  7. dtp'li milletvekillerinin gerçekleşmesi için dua etiği olaydır. meclis çatısı altında bölücü söylemlerde bulunmanın düşünce özgürlüğü olmadığını birilerinin birilerine anlatması şart. lakin bu adamlar bu durumda bile kendilerine ikinci sınıf muamele yapıldığını dile getirmek için bu fırsatı kaçırmayacaklardır.

(bkz: fakir fukara edebiyatı)
    (alameti farika, 30.09.2009 13:24)
  8. bir yandan kürt açılımı altında olumlu gelişmeler yaşanmaya başlamışken dtp lilerin ülkeyi germek için bulduğu farklı bir mazerettir. sözüm ona kürt savunucuları şimdi bir ileri adım da kendileri atmıyorlar. neden? çünkü olabildiği kadar işi yokuşa sürmek gibi bir amaçları var.

ülkemden kürdistan diye bahsetme küstahlığını yapıp ondan sonra bu ülkede düşünce özgürlüğü yok diye naralar atmak da nedir? ahmet türk açıklama yapıyor ki "türkiye kaybeder" diye. sorarım size ki siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? başka ülkeden gelmiş gibi açıklamalar da bulunmasını anlayamıyorum. sizin kürt lerin hakkını falan savunduğunuz yok ki. savunsanız bir ileri adım da siz atmaya çalışırsınız ki, nerdeeee.

yeri geldiğinde yüce yargı yeri geldiğinde yargıya katılmıyoruz. olur mu böyle saçmalık. kendilerine mantıksız geldiği için ifade vermeye gitmiyorlarmış. e iyi o zaman, bende mahkeme beni çağırdığı zaman bende gitmeyeyim ifade vermeye, ki mutlak suretle bana da mantıksız gelecektir. ne zamandan beri yargı dtp nin mantığıyla yürüyor.

şimdi burda bunları yazmak faşistlikle suçlanacaktır elbet. e tamam da dibine kadar kürt milliyetçiliği yapmak da faşistlik değil midir?

bu ülkede gericilik ile ilgili bir durum olsa medyamız ayağa kalkar, günlerce konuşulur, ateş püskürülür, hükümet istifa denilir. nerde şimdi aynı medya. aynı b*kun laciverti değil mi bu da? gericileri cumhuriyeti yok etmeye çalışmakla suçluyorsunuz da dtp lilere gelince neden susuyorsunuz? açık bir şekilde bölücülük politikası yok mudur bunların?

birileri kalkıp yine bahsediyor doğudakilerin açlıklarından, işsizliklerinden.. katılıyorum elbet. ancak bir de madalyonun öteki yüzü var ki, bu adamların orada ödemediği elektrik faturalarını kim ödüyor? kim ödüyor bedava kullandıkları suyu? kim ödüyor kaçırdıkları vergi sebebiyle yükseltilen vergileri? kim ödüyor hastaneleri, okulları bombaladıktan sonra tekrar tamir parasını? kim ödüyor elleri kırılasıcaların polislere attıkları taşlarının, molotov kokteylerinin zararlarını? sizin yüzünüzden değil mi bu ülkede savunmaya bu kadar para harcanması? eli kanlı bebek katilleri (evet klasik ama doğru söz) olmasaydı ve siz de açık şekilde destek vermeseydiniz oralarda savunmaya para harcamak yerine fabrikalara, okullara, hastanelere yatırım yapılmaz mıydı sanıyorsunuz? kalleşliğin lüzumu nedir? yediğin kaba sıçmak sonra gel temizle demek, eleştirince de faşistlikle suçlamak nedir?

sizin gibi pkk yandaşları yüzünden ülkesini seven kürtlere yazık değil mi? siz misiniz ırkını seven allah aşkına. tek yaptığınız ve de bildiğiniz masum insanların nasıl öldürüleceği.

şimdi bu dtp liler elbet kendi isteği ile gitmeyecekler ifade vermeye. ülke yine gerilmeye başladı. bu gibi gerilimler olmaya elbet devam edecek ama ben şimdilerde adı demokratik açılım olan açılımdan ümitliyim. en azından bu açılım, fikrimce, pkk kadrosuna yeni kişilerin katılmasını engelleyecektir. şu an pkk yı savunanlar zaten yeterince beyni yıkanmış belli ama en azından kalanları bu b*ka batmaz.

he bu açılım gerçekten güzel projeler içeriyorsa ama buna rağmen de hala pkk kadrosuna katılanarın sayısı gün geçtikçe artıyorsa o zaman kusura bakmayın ama iki kelimeyle nankör ve de kalleş derim onlara. işte o zaman bize de "sevmiyorsan siktirgit" demekten başka çare de kalmaz.
    (goxel, 30.09.2009 13:51)
  9. abdullah gül görevinden dolayı mahkeme tarafından yarğılaması ertelenirken gayet hoş durdu. sahi sırra kadem basan bir 11 trilyonumuz vardı ne oldu ona? kim kimi affetmişti o davada? ikiyüzlülüğümüz paçalarımızdan akıyor.
    (slaw, 30.09.2009 14:09)
  10. dtp'nin polis zoruyla ifade vermeye gitmesini tartışmak bile bu ülkenin bir ayıbıdır,çünkü mevcut parlementonun bazı vekilleri resmi evrakta sahtecilik,ihaleye fesat karıştırma,kalpazanlık gibi suçlardan hiçbir şekilde yargılanmazken dtp'li vekiller hapşırsa bile artık suç haline geldi.neymiş anayasanın mevcut 14.maddesi yargılanmalarını gerektiriyormuş ama birde bu anayasanın 84.maddesi yokmu vekillerin dokunulmazlık maddesi yokmu,ha ben dokunulmazlığı kesinlikle savunmuyorum,tabiki dokunulmalık kalkmalıdır.ama varolan dokunulmazlık niçin dtp'lilere gelince gözden kaçırılıyor anlamadım.
    kesinlikle büyük bir eşitsizlik var,yine diyorum resmi evrakta sahtecilik,ihaleye fesat karıştırma,kalpazanlık gibi suç işleyen vekiller hiçbir şekilde yargılanamaz iken dtp'li vekillerin kullandığı sözlerden dolayı ısrarla ifade vermeye çağırılması çok düşündürücü...
    yargı bağımsız olmalıdır,yargının bağımsız olduğunu ise hiç düşünmüyorum.hırsız,dolandırıcı bu yargıyı niye rahatsız etmiyor da dtp'lilerin sözleri ediyor.
    çifte standart var...
    (elindensigarasıeksikolmayankirlisakallıadam, 30.09.2009 14:14)
  11. 2 yanlış 1 doğru etmiyor son alınan haberlere göre. hırsız, uğursuz ensesi kalınsa veya iktidara yakınsa bunu adalet sistemine değilde zihniyete yormak lazım. dtpliler insan gibi mahkemeye çağrıldılar ve gitmeyeceklerini söylediler. onlar yedikleri kaba pisleyip birde bu şekilde çıkıntılık yaparlarsa olacağı bu. düşünce özgürlüğü hiçbiryerde kusursuz değil. olması da beklenemez. her toplumun hassas olduğu ve yumuşak karın diye tabir edilen konuları vardır. bunlar üzerine kışkırtıcı cümleler sarfetmek toplumu yıpratır. o yüzden işkembeden sallamadan mantık çerçevesinde düşünün-yazın. herşey okunulan kitaba veya kulaktan dolma bilgiye göre ilerlemiyor gerçek hayatta. dtpliler biraz bunun farkına varıp öyle kursunlar cümlelerini, bu memlekette kürtlerde var evet ama türklerde var kimsenin kimseyi kışkıtmaya hakkı yok. hemde meclis çatısı altındayken. mesela terörist cenazesine gidebilir ama o teröristin öldürdüğü çocuğa hakarettir bu. ayrıca ahmet türk aşiretin sonu gelsin ister mi ? sorarım. herşeye çıkıntılık yapacağına git konuş fikrini belir. ama yer mi ? bence de yemez. çünkü mahkeme çatısı altında sayın emine ayna ığdırı da aldık onu da aldık, bunu da aldık diye sanki işgal etmiş ele geçirmiş gibi konuşabilecek mi ? bu milletvekili bozuntuları sadece temsil ettikleri kişilere mi sorumlular. pek bi "demokrat" anlamını bile bilmediği kelimeler üzerine temelsiz cümle kuran sözlük yazarları doğuda süre gelen bu 30 yıllık lanetin kaç kişiye mal olduğunu unuttular mı ? demokratik açılım terör örgütüne yardım ve yataklık eden 3-5 beyinle gelecekse çok vahim durumdayız. hangi devlete demokrasi terör ile kol kola geldi ? umarım bu davulun sesi yarın bigün bu terör ateşi sizin yakınınıza düşünce bozulmaz, sizde feryat figan etmeden "demokratik" sürecimize verdiğiniz desteği kesmezsiniz. umarım.
    (alcoolico, 30.09.2009 14:33 ~ 14:35)
  12. şimdi ne desek ki ? hmm kürt açılımı gibi pembe bir tablo ? dtp vekillerinin zorla gözaltına alınması ? kardeşiz ulan biz ? ne mozaiği ulan ? bilemedim yaw..
    ama yok pembe bir tablomuz var kürt açılımı pardon demokratik açılım.(baştan söyliyim çok demokratik açarlar) de mi her şey güzeldi açılıyoduk , birbirimizin farkına varıyoduk , eğitim , gd sorunları falan çözülüyodu de mi ?
    neyse yukarıya tamamen bir siktir çekiyorum ve konuya şöyle devam ediyorum..
    bir devlet düşünün ki dokunulmazlık sahibi vekilleri zorla kapsın (dokunulmazlığa tamamı ile karşıyım belirteyim) , bir ülke düşünin ki baş sahibi parti belediye adayı olsun ve kelepçesiz adliyeye gitsin ve salınsın , bir devlet daha düşünün ki bir tarafını yok etmiş ve hala hiçe sayıyor..bünye değil devlet!
    bu kadar pisliğin içinde sikleri sadece ezilene kalkan bir hukuk sistemi ve polis örgütü hmm garip tabii.
    neyse isterdim ki bu tasvip edemediğim dtp vekilleri gidip yürüklerini koyarak kendi rızaları ile adliye kordironda ya da karakolda savunmalarını verebilseydi , konuşabilseydi .. isveçe şikayetten öte keşke bunu yapabilseydi de az bi sempatimi kazansaydı ama yok arkadaş odun hep odun onların istediğide yok birşey neyse uzatması bana dert size anlam zorluğu..
    o bu değilde bu t.c inde her boku yiyen her pisliği yapan her türlü cana kıyan insanlık dışları bile rahat rahat öterken rahat rahat sorgulanırken kuş tüyü yataklarında yatarken neden dtp li vekiller zorla konuşuyor bana bunun cevabını ver t.c... yoksa ne dtp ne de t.c nin baş kazmaları umrumda değil..
    (lacerta, 30.09.2009 23:56)
  13. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bünyelerin "dtp'li olduğu için", yok bilmem "çifte standart" gibi eleştiriler getirdikleri konu. çifte standart falan yoktur, anayasa'nın açık hükümlerinin uygulanması vardır.

şimdi, şahsen milletvekilinin polis zoruyla ifade vermeye gitmesini ben de demokrasi ile bağdaştıramıyorum. ama 82 anayasası'nı 27 yıldır değiştirmeyen anap - dyp - shp - rp - dtp * - dsp - mhp - akparti gibi partiler var bu ülkede. aşağıdaki maddeler okunduğunda dtp lilerin polis zoru ile ifade vermeye gitmesi'nin ne kadar anayasaya uygun olduğu görülecektir. hukuki olmayabilir ama kanuni'dir bu iş. eleştireceklerine anayasayı değiştirsinler.

(bkz: anayasa madde 83)
    (bkz: anayasa madde 14)

--------1982 anayasası'ndan alıntı---------------
    anayasa
    üçüncü kısım
    cumhuriyetin temel organları
    birinci bölüm
    yasama
    üyelikle ilgili hükümler
    4. yasama dokunulmazlığı
    madde 83.– türkiye büyük millet meclisi üyeleri, meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerinden, mecliste ileri sürdükleri düşüncelerden, o oturumdaki başkanlık divanının teklifi üzerine meclisce başka bir karar alınmadıkça bunları meclis dışında tekrarlamak ve açığa vurmaktan sorumlu tutulamazlar.
    seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz. ağır cezayı gerektiren suçüstü hali ve seçimden önce soruşturmasına başlanılmış olmak kaydıyla anayasanın 14 üncü maddesi'ndeki durumlar bu hükmün dışındadır. ancak, bu halde yetkili makam, durumu hemen ve doğrudan doğruya türkiye büyük millet meclisine bildirmek zorundadır.
    türkiye büyük millet meclisi üyesi hakkında, seçiminden önce veya sonra verilmiş bir ceza hükmünün yerine getirilmesi, üyelik sıfatının sona ermesine bırakılır; üyelik süresince zamanaşımı işlemez.
    tekrar seçilen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma, meclisin yeniden dokunulmazlığını kaldırmasına bağlıdır.
    türkiye büyük millet meclisindeki siyasî parti gruplarınca, yasama dokunulmazlığı ile ilgili görüşme yapılamaz ve karar alınamaz.

83. maddenin atıfta bulunduğu 14. madde ne diyor?

ııı. temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılamaması
    madde 14.– (değişik: 3.10.2001-4709/3 md.)
    anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve lâik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz.

anayasa hükümlerinden hiçbiri, devlete veya kişilere, anayasayla tanınan temel hak ve hürriyetlerin yok edilmesini veya anayasada belirtilenden daha geniş şekilde sınırlandırılmasını amaçlayan bir faaliyette bulunmayı mümkün kılacak şekilde yorumlanamaz.

bu hükümlere aykırı faaliyette bulunanlar hakkında uygulanacak müeyyideler, kanunla düzenlenir.
    (syst, 01.10.2009 00:16 ~ 00:22)
  14. ancak, herkesin "kendisi için hukuk" istediği bir ülkede bu kadar olay yaratabilir.

ceza muhakemesi kanunu 146. vd. maddelerinde ifade ve sorgunun nasıl yapılacağı düzenlenmiştir.
    yasa bu; usul kanunu: ceza kanunlarının güvencesi...
    sizin gıyabınızda, hiç haberiniz olmadan 5 yıl mahkumiyetinize karar verilememesinin güvencesi...
    savunma hakkınızın güvencesi.

cmk nın 146 vd. maddeleri vatandaş emine kayaya uygulanıyorsa, emine aynaya da uygulanacaktır. hukuk devleti olmanın gereğidir bu.

ama ne yazık ki bizim böyle bir alışkanlığımız yok. herkes kendine demokrat bu ülkede, herkes kendisi için hukuk istiyor... "güler zere'ye özgürlük" yürüyüşleri düzenleyenler, kuddusi okkır ölürken neredeydi?

keşke hukukun bir zümre, bir görüş, bir ideoloji için değil, birey için var olduğunu öğrenebilsek...

----------
    themisin gözleri bağlıdır.

edit: hukuk dedim, en sevilmeyen kategorim açıldı.
    tamam yahu, guguk, guguk!
    (annakarenin, 01.10.2009 01:14 ~ 18:24)
  15. çoooooook büyük bir zaaftan yararlanarak terör örgütü yandaşlarını birer özgürlük savaşçısı olarak göstermek için dtp nin düzenlenmiş olduğu katakullidir. demokrasi ve türk halkının haklı davası açısından hiç iyi olmayacaktır. teröre direk destek veren ve terörü türk halkı üzerinde " eğer siz istediklerimizi yapmazsanız bizde savaşmaya devam ederiz " tarzında koz olarak kullanan bu mahlukatlara yapılabilecek en büyük kıyak polisler tarafından yapılacaktır. bütün dünya da vay amına kodumunu nademokrat türkleri vay diyecektir.

garibim tamamen iyi niyetli özgürlük ve demokrasi yandaşı insanlar da ( amına kodumunu kahpe pkk lıları bu gruba dahil değildir) bu durumu eleştirmektedirler. olur mu böle şey bilmem ne. belki de hiç istemedikleri halde pkk nin ekmeğine bu şekilde yağ sürmektedirler.

anayasa buna izin vermeseydi keşke. keşke özgürlüklerin tam yaşandığı bir ülke olsaydık. bizde ulan amına kodumunun sığırları, be piçler, be köpekler alın size özgürlük terörü savunmaktan vazgeçin artık sikmiyelim ananızı diyebilseydik terör örgütü yandaşlarına. maalesef ama sı var. diyemiyoruz. hoş onlarda kimseye bırakın silahlarınızı inin dağdan diyemez tabi. tasması başkasının elinde olan köpekler oldukları için.

meclise milletvekili sokmuş, kürtle türk ün hala daha beraber yaşayabileceğine inanmayan kürt ırkçısı fakat urartu dölütü bile diyemiyeceğim şeylerin kurduğu bir terör örgütünün siyasi kanadı olan, hemen hemen herkesin zarar gördüğü demokratik eksiklikleri sadece kendilerine yapılan zulümmüş gibi gösteren bu şark kurnazları ülkeyi bariz bölmek istiyolar. ama pkk lılar sadece yarramı kendi aralarında bölüştürür o kadar.
    (ya, 01.10.2009 01:30 ~ 01:39)
  16. dtp ve akp nin son zamanlarda oluşturduğu bilgi kirliliği, kafa karışıklıkları ve ajite edilen, çarpıtılan tarihi bilgiler ışığında nasıl yorumlanacağını bilemediğim olaydır.

insanlar hukuku ve mahkemeleri de "taraf" olarak görmeye başlayacaklar.

çok güzel yazmış: @4007920

bok püsür editi: birileri beğenmiyor diye anayasa değiştirilmez. anayasa yı ister beğen ister beğenme sike sike referans alacaksın. anayasa nın ne olduğunu biliyor musun acaba. ister imam hazırlasın ister asker, %90 küsur buna evet dediyse yapacak bişey yok. bende akp den nefret ediyorum ama %47 onu seçmiş. dolayısı ile sike sike benim de başbakanım olmak durumunda kalıyor. kavramları bu derece karıştıramazsınız. he deyince de değiştiremezsiniz. hele hele beni terör ile tehdit edip daha sonra olmaz ya hadi bir ihtimal bu taleplerden sonra önüme gelebilecek daha demooograatik anayasayı bana onaylatamazsınız. referanduma gider sike sike. mecliste onaylayacak çoğunluğa erişemezler. erişecek olsalar emin olun şimdi değiştirmeye çalışırlardı. nasıl olur? referandumda karşıma gelir bende hayır derim. "darbeci" anayasası ile devam ederiz. birde demokrasi sırf senin istediklerini içeren bir anayasaya sahip olmak değildir. tamam mı canım? ok? öptüm bebişim mucuk kib bye.
    (kremberiz, 01.10.2009 01:57 ~ 05:02)
  17. bu çok beğenilen anayasanın darbe anayasası olduğunu belirtmekten mütehessirim..ve o anayasa içinde bir çok şeyin tekerrürden ve değişiklikten ibaret olduğunuda(burası canım hukukçulara anlayanlara)..
    evet bir anayasa ve madde var diyorsanız bilmeniz gerekli ki tck içerisinde dokunulmazlığı olan insanlar dokunulmazlardır ve bu bu kadar basittir bunun artısı insiyatif hakkıdır ki bu da sadece istenildiğinde kullanılır neyse burayı da geçelim şu hemen aşağıda parantez açıyorum onu bi diyim...
    (ne dtp ne de legal bi haber örgütlerle işim yok ikisi de kavram kargaşası içinde birbirini didiklemekte ve bu da bize demokratik açılım şeklinde gelmekte)
    haydi bunları da atladım şöyle toptan siz ne bok yiyorsunuz anlamak istiyorum türkler ve kürtler neden bu kadar kin ve gaddarlık duyuyorsunuz birbirinize ve her açığınızı yakalamak için uğraşıyorsunuz şu sik kadar popülasyonu olan sözlüğü bile ele aldığımda birbirine sadece faşizanlık içinde bakan tipleri görmek mümkün..
    ya siz gerizekalı mısınız ? kendizine gelin ve bu tür salakça oyunlarda yer alıp tartışma gereği bile duymayın görmüyor musunuz ? bunlar sadece oyun bu kadar mı körsünüz...
    size göre çok beğendik bana göre çok absürt bi sloganla bitireyim o zaman kafalarınız dank eder (bkz: türk kürt kardeş abd kalleş)...
    neyse ya siz oynayın daha kumdan kalelerinizle götünüzden elbet donlarınızı alacaklar haa o zaman şaşırmayın ama!
    (lacerta, 01.10.2009 03:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil