drum major 

adana çık aradan

1. rubin steiner'ın 2005 çıkışlı yeni albümü. biraz daha fazla elektronik olmuş eskiye nazaran sanki.
    (wondrous, 06.06.2005 01:15)

2. (bkz: put your horn in your ass and pull off)
    (bkz: your life is like a tony conrad concert)
    (man on the moon, 08.09.2005 15:59)
  3. rubin abimizin (bkz: rubin steiner) jazz, elektronik, beat, hatta rocktan sonra hip hop olayına da iyiden iyiye el atmasıyla ortaya çıkan orjinal eseridir. orjinal aslında ilginç bir kelime. içinde ufak tefek hataları da barındırabiliyor. ya da sürprizleri. ya da dudak bükmeleri. ilk elime aldığımda heyecanlanmış olabilirim, ilk dinilediğimde hayal kırıklığına uğrayıp dudak bükmüş de olabilirim. ama şu var ki bu bu albüm üst sıralara ilerliyor. dinledikçe dinleyicisine mesela bana ulaşıyor. özümseme süreci uzun. uzun olması da normal. iki kıytırık parçadan oluşan bir albüm değil. ilginç parça isimlerine motm da değinmiş.

beklentileri neden karşılamıyor diye merak edenler olabilir. olmasa da zaten belirtcem. rubini canlı izlemiş birisi olarak (moderatör arkadaşım işaret ediyor ben de izledim diye, burdan man on the moon kişisine selam ederim) şöyle daha elle tutulur bir gitar tınısı beklerdim albümde. ne bileyim sen şöyle bi gitar üzerine oturt parçayı, sonra elektronikle çap mı yaptırcaksın, üfleyip cazıtcak mısın ne yapacaksan yap. sonra albümün tamamının klibi çekilse yukarıdan sağdan soldan siyahi futbolcular girip hip hop yapacaklarmış gibi geliyor. en azından benim gözümde öyle canlandı. daha dikkatli ol rubin diyoruz. aslında ben de burdan ahkam kesiyorum müzik otoritesiymişim gibi. bu işlerden anlıyor olsaydım zaten bugün serdar ortaç yerine beni dinliyor olurdunuz. neyse efendim bu özeleştiri kısmını da geçelim.

evet başlarda da belirttiğim gibi albüm kendini sonradan sevdiriyor. ağırdan satıyor. bu güzel. rubini bir daha izleyelim bakalım, bu sefer neler yapacak diyor 16 aralık 2005 rubin steiner konseri olayını sabırsızlıkla bekliyoruz. ikinci vize % 25'likmiş. ona göre...
    (giberling, 26.10.2005 01:40)