driv3r   

adana çık aradan

1. en sonunda bilgisayarda yarış bazlı oyunlar için en iyi mekanların türkiyeden, üstüne üstlük istanbul'dan çıkacağını anladılar..ee böylesine bir trafikte kaos yaratmak kadar da eğlenceli bişey olamaz herhalde bir oyuncu için..daha kendileri elime geçmedi ama yazılanlara göre olumlu bir oyun olmuş gibi..alınacak ve oynalılacak..o kadar istanbulu konu almışlar..ayıp olur valla oynamamak..

ayrıca gta'nın da tek rakibi olarak gösterilmesi haklı bir rekabet ortamı doğuruyor..nitekim gta yeni bir oyun getiriyor..gta san andreas..ohh ii güzel güzel..
    (zeus, 26.07.2004 10:57 ~ 03.05.2005 01:21)
  2. cebimizdeki paranın gene biteceğinin işareti. her yeni oyunda olduğu gibi bu oyunda da, pentium 4 geforce4 512ram gibi kopuk minimum sistem özelliği farz kılınmış.
    (azureel, 26.07.2004 11:04)
  3. (bkz. driver)
    (creepingdeath, 25.08.2004 23:56)
  4. geçtiğimiz iki saat içinde denediğim ve hayal kırıklığı yaşadığım oyun. son iki yılını mafia oynayarak geçirmiş ve lost heaven'ın tüm sokaklarını ezberlemiş biri olarak, doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım can şehir istanbul'u bir bilgisayar oyununda görmenin heyecanı ile açtım oyunu.

mafia ile karşılaştırıyorum ve şu sonuçları elde ediyorum:*

grafik kalitesi --» mafia: 10 - driver: 5
    oynanabilirlik ---» mafia: 10 - driver: 3
    senaryo ---» mafia: 10 - driver: 9
    haritalar ---» mafia: 10 - driver: 10
    otomobiller ---» mafia: 10 - driver: 10
    silahlar ---» mafia: 9 - driver: 7

haritalar gerçekten harika, istanbul çok güzel canlandırılmış. binalar vb nesnelerin grafik kalitesi fena olmamakla birlikte otomobillerin ve karakterlerin kalitesi rezalet. mesela ford mustang shelby gt 500 var oyunda, böyle bir otomobil böyle bir grafikle rezil edilemez. karakter yönetimi çok zor, adamı arabaya bindirebilmek için bile uğraşıp duruyoruz.

benim için oyunun en önemli noktası olan istanbul'a gelince;
    canlandırma gayet güzel. istanbul'u taksim, eminönü, galata köprüsü, süleymaniye ve çevresinden oluşan bir şehir olarak düşünürsek çok güzel canlandırılmış. ama caddeye çıkayım da tikileri ezeyim derseniz hevesiniz kursağınızda kalacak çünkü anadolu yakası yok.

oyun olarak kalitesiz, çok daha güzeli yapılabilirdi. fakat istanbul'un hiç olmazsa bir kısmını bir bilgisayar oyununda gezmek için bile denenmeli. ben yeterince gezdim, senaryoyu oynamak için kasmıyorum, kendisini bilgisayardan siliyorum ve lost heaven'a gidiyorum.
    (aqua, 09.09.2004 04:45)
  5. (bkz: @405546)
    (dedi ki normal, 28.07.2005 20:38)
  6. türkiye'de geçen bir bölümün demosunda aracın içinden görüntü gösterilirken dikiz aynasına asılmış tesbih ile bitmiştir olayı. ayrıca yine aynı demoda, polis araçlarımızdan biri eski kasa bmw'lerden. oha.
    (creepingdeath, 11.10.2005 19:27)
  7. oyun sitelerinde ya da dergilerinde niye bu kadar eleştirildiğini ve gta ile karşılaştırılıp kötülendiğini anlayamadığım oyun.rezalet denilen araba kontrolü gayet zevkli ancak zor denebilir.bu da çok normal çünkü bu oyun ilk versiyonundan bu yana araba sürüşüne ağırlık veren bir oyundu.ara demoların görüntü ve ses kalitesi mükemmel ,özenli yapıldığı anlaşılıyor.istanbul tasarımında kötü niyet var diyenler fatihte dolaşan kızları görmüşlerdir herhalde.driver 3 ün tek eksiği crosshair olayı ki nişan aldığınız yer ile ateş ettiğiniz yer bayağı farkettiğinden gizli yapmanız gereken görevlerde çıldırabilirsiniz.yine de kendi gerçekçi tarzındaki bu oyun eski driverları sevenleri tatmin edecek nitelikte.
    (tifosi, 29.10.2005 22:56)
  8. (bkz: calita)
    (yalansa söyle, 12.11.2007 15:31)
  9. oyunda miami ve nice şehirleri zor da olsa halledilmeyecek gibi değil, ama istanbul insanı çileden çıkarıyor, bu kadar mı kötü araçlar tahsis edilir oyunda?!. son bölümde savaştığınız karakterleri sayamıyorsunuz dahi, ancak bitmeyecek bir oyun değilmiş, gördük...
    (bkz: olmaz olmaz deme olmaz olmaz)
    (yalansa söyle, 22.11.2007 17:06)