drew nicholas   

adana çık aradan

1. efes pilsen'in iki senelik anlaşma imzaladığı, geçtiğimiz sezonu benetton'da euroleague sayı kralı olarak tamamlayan şutör gard. sezonu 18,4 gibi euroleague için hiç de küçüksenmeyecek bir sayı ortalaması ve %45,6 gibi oldukça yüksek bir üçlük yüzdesi ile tamamlamıştır. savunmalarından çok hücum potansiyelleri ile ön plana çıkan cüneyt erden ve nicholas'ın transferleriyle efes senelerdir çeyrek finalde elenmesine yol açan tamamen savunmaya dayalı olan kabız oyun sistemini değiştirecek gibi görünüyor. hücum seti adına sadece topu prkacin'e indirip onun pota altından oyun kurmasını beklemenin final four için yeterli olmadığını sanırım sonunda oktay mahmudi de anladı. ayrıca bu trasnferle, efes pilsen benetton'da parlayan amerikalı şutör gardları kadrosuna katma geleneğini de sürdürmüştür. önceki örnekler için;
    (bkz: marcus brown)
    (bkz: trajan langdon)
    (bardij, 13.07.2006 13:39)
  2. 2002'de ncaa şampiyonu olan university of maryland'in kadrosunda bulunmuş olan ve efes pilsen tarafından 2 yıllık sözleşme yapılan guard. 2005-2006 sezonunda euroleague sayı kralı olan zatı muhterem 2003-2004 ve 2004-2005'te de italya liginde sayı kralı olmuştur.
    (erutheilluvatar, 12.02.2007 23:01)
  3. efesin yeni oyuncusu. son maçında gayet iyi oynadı fakat niyeyse bir türlü ısınamadım ben buna. sanki biraz fazla top kullanıyor, zorlama oynuyor. çok çelimsiz geldi bir de bana. sevemedim işte. ama umarım efese faydası olur bu sene.
    mesaj sonrası gelen edit: yeni değilmiş bu herif basketten baya uzak kalmışım anlaşılan. teşekkürler korelle.
    (i am a man who walks alone, 06.10.2007 23:48 ~ 23:53)
  4. efes pilsen'in herşeyi tek başına maç alabilecek kapasitede bir oyuncu fakat efes gibi bir takımın bütün hucum gücünü bu oyuncuya yoğunlaştırmaması gerekir çünkü iyi bir savunmacı bu adamı kitlere efesin eli ayağı birbirine dolanıyor. örneğin geçen sene ki fenerbahçe ülker final serisini düşünelim ömer onan ve zaman zaman ibrahimle nicholas iyi savunulmuş ve fenerbahçe efesi eze eze 4-0 lık seriyle yenerek şampiyon olmuştu. bu sene, geçen sene ki hataya düşmemek için serkan erdoğan transfer edildi fakat hala istenilen seviyede değil serkan. evet tutulması zor bir adam ama dediğim gibi serkanı her zaman hazır tutmak şart.
    (korelle, 25.11.2007 15:53)
  5. sırbistan'a gitmeyen 4 amerikalı arasında yer alan, efes pilsen'le ilişiği kesilecek ve muhtemelen bu 4 kişinin arasında yokluğu en çok koyacak oyuncu. az biraz gaza gelse avrupa'nın tozunu attırabilirdi. nereye gideceğini merak ediyorum.

(bkz: http://www.ntvspor.net/...)
    (sycrone one, 27.02.2008 17:08)
  6. panathinaikos 'a transfer olan basketbolcu.
    (mkopaw, 25.06.2008 00:05)