görseller
dreadlockdreadlock

belki ilginizi çeker
  1. · koltuk altı kıllarını dreadlock yapmak
  2. · rastafarianizm
  3. · rasta
  4. · deadlock
  5. · yapuklu
  6. · dreadlock holiday
  7. · kendi saçını kesmek
  8. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · aylin aslım
  2. · 2012
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · boylumlama
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · ilkokuldan zeki alınıp üniversiteden salak çıkmak
  9. · koray candemir

dreadlock  

1. kalıcı bir saç modeli. yapılışı şöyledir:
    öncelikle geride tortu bırakmayacak bir sabun ile saçlar güzelce yıkanır. saçlar kendi kendine kuruduktan sonra kafadaki tüm saçlar iki satime iki santimlik kareler oluşturacak şekilde köklerinden toplanır, sonra bir saç huzmesi alınır ve bir tarak yardımı ile büyüme yönünün tersine taranarak iyice karıştırıldıktan sonra bir damla ´wax´ alınıp bu huzmenin dibinden köküne doğru sürülür. bu işlem her huzmeye yapıldıktan sonra yaklaşık on gün saçlar yıkanmaz; sonrasında ise saçlar her üç günde bir geride tortu bırakmayacak bir sabunla güzelce yıkanmalıdır.
    görüldüğü gibi pis bir şey değildir dreadlock, pis dreadlock sağlıksız dreadlocktır. sık sık yıkanılmaz ve her daim kök ve uç bakımı yapılmazsa dreadlock sıçar.
    iyi bir wax veya daha iyisi bir dreadlock kiti sipariş etikten sonra iyi bir arkadaşınızı bir günlüğüne rehin alıp, internetten bulabileceğiniz kaynakların ışığında kendinize dreadlock yaptırabilirsiniz.
    ek bilgi: http://www.dreadheadhq.com dan ulaşılabilen dreadhead şirketinin ürünleri internet üzerinde en yüksek notları alan ürünlerdir şu aralar. türkiyeye de sipariş vermek mümkünmüş.
    (soruisareti, 18.04.2005 21:06 ~ 19.04.2005 19:53)
  2. (bkz: rastafarianizm)
    (kornish, 18.04.2005 21:11)
  3. (bkz: koltuk altı kıllarını dreadlock yapmak)
    (keyif pezevengi, 14.05.2006 04:52)
  4. evde yapılmaya kalkınmaması gereken saç modeli.
    (slistrin silvarius, 11.04.2008 05:54)
  5. efendim şöyle oluyor ki, 4 yapım şekli vardır bunun.
    1. olarak tığ ile yapılır.
    2. olarak balmumu veya wax ile yapılır(aynı şey değiller)
    3. olarak önce tığ ile yapılıp üstüne balmumu veya wax sürülür.
    4. olarak saç aylarca taranmaz(yıkanmaz değil(bkz: anlattıklarımı anlatamıyorum uyuz oluyorum)) akabinde doğal dreadlocklara ulaşılır.bu en güzelidir.

ilk 3 seçeneğimizin başlangıcı aynıdır, ilk önce saç bir güzel petek petek ayrılır.efenim üstüne tığ ele alınır saç çevirerek yukarıya doğru tığı bi taraftan sokup diğer tarafa geçirerek işleme devam edilir.böylece saç karışmış olur(inanmıyordum ama artık inanıyorum oluyormuş (bkz: bi siktir git)).saçın sonuna kadar bu işlem yapılmaya devam edilir.saç uzunluğuna göre değişir fakat ortalama 20 saat kadar sürer bu işlem.üzerine balmumu döktürmek istenirse balmumu kaynatılır odada bi 3-5 tane tütsü yakılır kokudan burunlar kırlır fakat işlem bir şekilde gerçekleştirilir.
    he yok ben direk balmumu döktürcem kim bekler 20 saat tığ işlemini diyorsanız 1 ay sonra bütün saçınızı kazıtacağınızıda hesaplar arasına dahil etmek gerekir.
    ama onuda anlatiyim yapmak isteyen olur.dışarıdan bir miktar balmumu alınır, eve gelinir saçlar ayrılır, balmumu belirbi bir sıcaklığa getirilip kaynatılır, akabinde burunlar tekrar kırılır.sonra ayırdığımız saçlara teker teker aşağıdan yukarıya doğru sürülür.kuruması beklenir.1 ay sonra saçlar kazınır.
    (slistrin silvarius, 11.04.2008 05:54)
  6. bob marley abimizin buffalo soldier şarkısında "dreadlock rasta" sözüyle geçen saç modelidir.
    (bulanti, 18.07.2008 03:59)
  7. saçlarımın son hali.dünyanın en rahat saç modelidir tarama fönleme vs vs gibi dertleri yoktur.bir saç modeli değil bir yaşam tarzıdır ayrıca.
    (psykovsky7, 03.05.2009 17:19)
  8. gün gelecek bir zamanlar "dedem seattle'dan göçmüş, bebekken beni grunge ile uyuturlarmış" mesajı veren converse all star ve dizleri yırtık kot gibi bu da moda olacak. yemişim yaşam tarzını...
    (silüet, 03.05.2009 17:38 ~ 17:39)
  9. kıvırcık saçlarım, hem taraması zor olduğundan (üşengecim ve saçlar götümde zor yağni) hemde kabarmasın diye aylardır taramadığımdan doğalca oluşmaya başlayan saç şekli.
    (death, 25.07.2009 23:56)
  10. yapılınca bitmeyen şey. şeklini koruması için sürekli ama sürekli bakım yapmanız gerek. dredleri burmak, bükmek, çevirmek, bozulan uçlar varsa bunları tekrar dolaştırmak, sık sık tekrar mumlamak gerek.

ben kendim elektrikli ocakta erittiğim balmumunu kullanıyordum ve kafamın civarına güneşli günlerde arılar geliyordu. eriyen balmumunun rezalet kokusu bir yana, oranıza buranıza damlayıp teninizi kavurması bir yana. tabi bir de şu var, saçın amına koyuyor. dredleri kestireli 5 sene olmasına rağmen saçım hala eskisine göre zayıftır. bu "önlerdeki açılma" tam olarak da 9 aylık dred macerasının ardından dredleri kazıtmamın ardından tezahür etmiştir. demem o ki, dredler saça zarar da verir. hem de bakımı çok zahmetlidir. ben neden kestirdim? "tuttu bu iş abi, tamam artık kasmaya gerek yok" demiştim ve diplerin sıkılaşması için burma, bükme yapmayı bırakmıştım, mum da sürmüyordum.

neden sonra uzun dredlerden sıkılıp her birini 1,5 parmak boyuna getirdim, kestim. güzel de oldu. ama meğer asrın hatasıymış bu. çünkü dipten gelen saç evet, bildiğin düz ve normal olarak uzuyor. kısa sürede diplerde 1 parmak kadar dredlenmemiş saç oluştu, rezilliğin son perdesiydi ve toparlayabileceğime dair umudu kesip dreadlock maceramı burada sonlandırdım.

bir de usülen, en kalın dredinize isim vermeyi unutmayın.

giri, dreadlock sahiplerine rehberlik sağlaması amacıyla yazılmıştır.
    (janken, 17.08.2009 09:10)
  11. jamaika'da kullanılan rasta türü.
    (teamo, 22.11.2009 20:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil