belki ilginizi çeker
  1. · skit
  2. · sagopa kajmer den özlü sözler
  3. · azraili karşısında gören insanın söylediği şarkı
  4. · drama köprüsü
  5. · yaran yanlış başlık okumaları
  6. · romantizma
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  4. · ezel
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · uludağ sözlük
  7. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  8. · itü telekomünikasyon mühendisliği
  9. · don t say a word

drama yolları  

1. romantizma albümünden, 12 numaları sagopa kajmer şarkısı. sözleri şöyledir;

kader mi yazmış, silinsin tüm günahlarım, drama yollarında köprü istikametindeyim, ben hüzündüm beni sen seçtin, varır mı şahıma son lutuflarım
    kimsede aramadım gönlümün pamuk prensesini, sen yüzümdün beni kahrettin

yaşanmışlık kolunda büyüyen bebeğin ergenlik hali, kim yırttı vesikalıkları mı?(kim) kalbin kal köşelerinden alamazsın platonik evlatlarımı, yarattığım turkuaz derinliğinde yüzüyorum ben, korkarım derinlik sarhoşumda vurgun yolcusun, sonsuzluğum beni tanımadı yalnızlığım fırtınalı kuklalar sepette cek al egolarını (çek elini) asi ruhum sahi geç mi kaldı yarına söyle (kapa çeneni)

ben bu günlerde evcilim, sencil olmanın sakıncasında düşün nöbetleri, voltasını atar vardiyalı bir işçi, devir vakti gece yarısı böldüm uykularımın nadide hediyelerini, bende saklı sırlarım ki, içime sindi hırslarım, cephanelikte mermi bitti, belki bundandır ki tırsarım kansere yenik düşmesin umutlarım, hücrelerimi yerine koy şakası yok savunmasızlığın, yalancının konuştuğu lisan daim yalanca
    kancamı taktım gerçekler mi palavra, bu espiride yok şaka, insanlık kadavra şiirbazın sopası elinde "abrakadabra"

kader mi yazmış, silinsin tüm günahlarım, drama yollarında köprü istikametindeyim, ben hüzündüm beni sen seçtin, varır mı şahıma son lutuflarım
    kimsede aramadım gönlümün pamuk prensesini sen yüzümdün beni kahrettin

drama yolları taşlı geliyor kara kaşlı arkadaşlıklar neden en az bir çıkara dayalı yırtık kalbim yamalı dostlarımın ücreti pahalı ödemek zor geride kalan tüm hesapları şu günlerde pamuk prensesin gözleri yaşlı özrüm içinde pranga yemiş zanlı yinede sahipliğin içinde varolan duygularım canlı sanırım en son karadenizde gemilerim battı kanımca herşey yapmacıktı istila komandolarım bedenimi sardı askerlerim silahsızdı bu nedenle kalelerim az zamanda hırpalandı
    kara listem okunaklı sonuçlar dokunaklı son celsede boşadım aşkımı elimin tersiyle düz ettim tüm kırışıklıkları tadilatta kalbimin boş beyaz sarayları
    yaşlı taş çocuk kırdı sevdiği tüm oyuncakları
    (thedewil, 29.04.2007 19:03)
  2. sagopa kajmer in gelmiş geçmiş en iyi şarkıları listesinde ilk başlarda olan şarkı. beati, skiti, lirikleri, ritmi muazzam. insan emeğinin en güzeli, en hası.
    (gakko, 16.06.2007 16:39)
  3. -kızlar...ben onları seviyorum, seviyorum....ve nefret ediyorum....
    +hep öyle değil mi?

gibi harika bir skit barındıran harika şarkı.
    (gakko, 26.06.2007 15:30)
  4. ilk dinlediğimde ''arkadaşlıklar neden en az bir çıkara dayalı'' cümlesini duyduğum an sago yine yapmış yapacağını dediğim sago şaheseri.
    (azimlii, 14.08.2007 19:58)
  5. girişteki skit monster filminin türkçe dublajından alınmıştır.
    (seperated ways, 15.08.2007 10:36 ~ 10:36)
  6. özellikle caniden alıntı skitiyle kulak dolduran bir baş yapıt.
    bir de "drama yolları taşlı, geliyor kara kaşlı" bölümü olmasa tadından yenmeyecek eserdir ama, olsundur.
    (kafkef, 03.08.2008 02:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil