belki ilginizi çeker
  1. · tene bulaşan bir düş
  2. · 17 nisan
  3. · tene bulaşan bir düş
  4. · itü sözlük
  5. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · uludağ sözlük
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · zongul ducks
  8. · bahriye çiftetellisi
  9. · mor ve ötesi

draffut  

1. sabaha karşı bir vakit, tek tek başladım okumaya yazılarını; okudukça uykumun açılmaya başladığını fark ettim, daha da okudum. çocuksu bir hevesle şahit oldum kelimelerin dans ettiğine, kızgınlık duymaya başladım kendime, “kör müydün nasıl göremedin bu yazıları daha önce, bak şimdi sabahın köründe bağlı kaldın bilgisayara, ertesi gün de erken kalkacaksın.” diye.

erken kalktım. hiç zorlanmadan… iyi geliyor yazdıkları, gerçeği bir şeyle harmanlıyor ama neyle?
    (why georgia, 31.07.2007 17:54)
  2. içine tuttuğu aynaya yansıyanları eğip bükmeden anlatan ve okuyanda da yüzüne ayna tutulmuş etkisi yaratan yazılar. okuduğum ilk paragrafında hissetmiştim bunu ve sonraki paragraflarda da farkli olmadı hissettiklerim.
    (ahmak ı hayal, 29.08.2007 13:23)
  3. büyülü cümlelere tünemiş bir karanlık...
    (deniz büyücüsü, 13.12.2007 16:10)
  4. okurken güzel fakat yazmaya çalışırken bir acayip olan. o ve onun gibiler sayesinde bu sözlüğü bana sevdiren yazar.
    (düşülkenere, 24.04.2008 23:24)
  5. ne demiş yazar, işte tam da bu yazar <(kafiyeye doymadı ama kafiyeli oldu);
    ''ne kadar düşlesen o kadar küle dönüşen, ne kadar ateşe versen o kadar suya dönüşen umutlar aklında.''

gözümün yazısına ve köşedeki adına ilişikliği daha önceden yaşamıma bir sahne olmuştu.ama ne oluş.ne gelmesi gelmek ne gitmesi gitmek. kesin ondaki ayakkabı ayağa da giyilmiyordur, şapkanında kafa ile yakından uzaktan bir tanışıklığı da yoktur şimdi..olana/ kabul edilene inat. anlamlar bambaşka.ya bende daha bir başka.yani tam manyak bir durum.yazarın bayağı büyük bir karmaşasının yazısına denk gelmiş olabilme ihtimali de yok değil hani.yazı pek bir zorluydu da.ya da seçenek hiçbirindeydi; benim konumlamam apatiye denkti.
    arada sırada olsa biz dünyalılarla aynı hecelemelere başvuruyor.sağolsun pek bir rahatlıyorum.*
    bu sefer gerçekten anlamaya çalıştım yazarı, aslında anlamanın altında kendimize dair cümle bulma çabasının fışkırığı olduğu...ya da ve /ya belkide en fazla içimizde kelimesini, cümlesini bulamamışlarımıza ulaşma isteğimiz yatıyordur, uyuyordur, uyandırmıştır.
    sevdim cümlelerini.
    ilginçliğine vurgu yapmazsam olmaz.sanki baştan beri başka bir şey yapıyorum da.olsun cümle içinde kurulsun.ilginçsin vesselam, hemde çok geniş bir sahada.

''kemikleşen hiçbir şey, evrilmiyor. kemikleşen hiçbir şey, yaşamıyor. kemikleşen hiçbir şey, yaşamaya değmiyor.'' demiş bir başka...
    kocaman bir hayır, olamaz diyesim var,affına sığınarak.kemik içinde, kabuğunun/ kalınlığının altında yaşamımızın sıvısının özünü saklar.yaşıyor, gerçekten yaşıyor.ve değer be arkadaş; bakış kabuğundan sıyrılınca ve hala bize ufacıkta olsa bir bağı varsa.
    (biyolojiksaat, 22.06.2008 11:59 ~ 15:07)
  6. sabahın şu saatlerinde, kendisini özel günlere adamış yazar.

(bkz: 17 nisan)
    (bkz: 8 nisan)
    (bkz: 21 mart)
    (bkz: 15 mart)
    (bkz: 21 şubat)
    (bkz: 23 ocak)
    (sleeplessbeauty, 04.07.2008 04:43)
  7. yılın 365 gün hatta kalan 6 saat için özel günleri çıkarıp bulan ve tek tek sözlüğe işleyen yazar.
    (kasap kesen manyak inek, 04.07.2008 04:47)
  8. dünya özel gün yazarı
    (tersdönenşemsiye, 04.07.2008 04:51)
  9. (bkz: tene bulaşan bir düş) te son noktayı koyan yazardır.
    (butterflyeffect, 04.09.2008 17:54)
  10. yeniden en güzel günlerini yaşarken, en güzel yazılarını da yazabiliyormuş insan. "tene bulaşan bir düş" başucu eseri oldu çoktan. "kanımın rengisin sen benim" ise, tek cümlelik bir destan.
    (çekirdekailem, 16.09.2008 14:03 ~ 12.12.2008 10:54)
  11. ayağında pranga boynunda zincir
    zaman nam celladın efendiliğinde ve yazmak denen hayat törpüsünün zulmünde bir köle
    alevi har, alevi kızıl ateşler çalıp getiriyor, esir tutulduğu sessizlikten
    ateşi köz, ateşi nar
    ne deniz söndürebiliyor ateşini ve ne yılışık sözcükleri ben-i ademin
    ve o ateş ki
    baştan harfler yanmaya başladı alevinde ve dil
    ve tüm kelimeler kül olup yandığı gün
    bitecek esareti prometheusun
    zaman bitecek
    (khaki, 26.10.2008 23:48)
  12. kendini bile aşmaya başladı.
    varışlarını seviyorum.
    aşmalar ona kalsın.
    aşmayı da açmak pek gereksiz.
    (biyolojiksaat, 28.10.2008 21:25 ~ 21:26)
  13. kim tanıyabilir onu benim kadar? kim bilir arayışlarını, kaoslarını, şaşkınlıklarını? kim anlar doğru, iyi, güzel için yaptığı yürek ve beyin yolculuğunu? hatalarını sevaplarını kim paylaşmıştır gözünü kırpmadan? kim uçurmuştur yuvadan gözyaşlarını içine akıtarak ve onunla gurur duyarak? evet olmuştur birileri, var da şu anda yaşamı paylaştığı sevdiceği, benden daha çok tanımasını, bilmesini, anlamasını umut ettiğim.
    mutluluk taşlarımdan onurlu olanıdır o.
    kokusunu içime doldurdum, aylarca onun "insan" kokusuna hasret olacağım çünkü. "yolun açık olsun"
    (çekirdekailem, 04.11.2008 07:59 ~ 09.07.2009 14:56)
  14. sen neymişsin be abi. aa! aa!
    (cveevezvea, 05.12.2008 01:47)
  15. yeni yıla içlenişler içinde girecek olan yazar.
    (geber marla singer, 31.12.2008 22:39)
  16. "her daim şair ol, nesirde bile."

öyledir...
    (acibadem, 23.01.2009 18:39)
  17. kızdığım yazar.
    içim burkuldu be!
    (biyolojiksaat, 27.01.2009 10:47 ~ 11:20)
  18. yok ama olmaz, bu yaşta bu kadar hüzün peşpeşe yaşanmaz. favori listemin içine ettiniz. siz değil misiniz beni bu sözlüğe bağımlı kılan? tavrınıza kurban oğullarım, kızlarım, sözlük dostlarım. hele soluklanın biraz. burası sizin sözlüğünüz.
    (çekirdekailem, 28.01.2009 16:05 ~ 20:15)
  19. sözlükten ayrılacağı için üzüldüm başta, sonra ortak bir projede onunla aynı yerde bulunca kendimi toparlandım. şimdilik bir veda, ama macera başka bir paragrafta devam edecek.

çünkü henüz her şeyi anlatmadık.
    (geber marla singer, 28.01.2009 16:10)
  20. sayesinde yeniden hiç bir sözcüğü atlamadan, tadına vararak giri okumaya başladım. gerçekleri şiir tadında yazan kaç kişi var ki?
    (çekirdekailem, 27.07.2009 17:33 ~ 17:37)
  21. kısa sürede dilsizmeyhane, buradaherseysu ve onkusurluhareket bloglarına can verdiği yetmezmiş gibi, gemiyle dünyanın öbür ucuna trenle avrupaya gidip gelmiş hızlı kişi. ha en önemlisini söylemeden olmaz, anette ile evlenmiş bu arada. uzun süre gemilerde çalışıp yaşayacaklarmış eşiyle. nerde hareket orda bereket misali.
    (çekirdekailem, 16.09.2009 14:34 ~ 17.09.2009 20:09)
  22. (güzel yazın) ın hakkını veren yazar. bu kadar acılı ve güzel cümleler içmeden kurulmaz, afiyet olsun hacım.
    (deniz büyücüsü, 05.10.2009 23:26)
  23. gemisi korsan tehdidi altındaki bölgeden geçmekte olan ve eşi anette ile birlikte hem keyifli hem heyecanlı günler geçiren yazar.
    (çekirdekailem, 13.10.2009 15:09 ~ 15:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil