belki ilginizi çeker
  1. · wory zover
  2. · skulls
  3. · elim cebimde cebim delik elimde ne var
  4. · yaşamak istiyorum
  5. · zaman
  6. · synthesizer
  7. · sen
  8. · trail blazer
  9. · intihardan döndüren şarkılar
  10. · uzakta
gündem
  1. · google wave
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · disko kralı
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · ezel
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · aşk ı memnu
  8. · jackie chan vs jet lee
  9. · 25 mayıs 2005 liverpool milan final maçı

dr skull  

1. ankaralı heavy metal grubu idi.çok kaliteydiler.şimdiki osurukların yanında

albümleri sırasıyla:
    wory zover
    rules for fools
    herşey yolunda
    (marooned, 02.07.2004 10:51)
  2. ankara fen lisesinde öğrencilerken grubun adı skull idi. lakin sonra hepsi tıbba başlayınca dr. skull oldular.
    (azwepsa, 10.08.2004 22:53)
  3. herşey yolunda adlı albümlerindeki gökova şarkısıyla gönlüme taht kuran, ellerim cebimde şarkısıyla lisedeki almanca hocamı hatırlatıp beni yerleren yatan, sahnlerimizde görmek istediğimiz gruplardan biri.
    (hanspeterberigel, 06.01.2006 19:16)
  4. eskilerden, iyi müzik yapan bir grup. sen diye bir şarkıları vardır son albümlerinde. ilk dinlenildiğinde öncelikle mevcut sevgiliyi düşündüren bir şarkıdır. son cümlesiyle olayı bitirir yalnız. bu sözlerle sevgiliyi anımsadığınız için pişmanlık duyarsınız bir süre.

şöyle ki:

ayrılmadan son defa baktım sana
    hala gururlu ve hala sıcaktın
    nereye gitsem hep senin kokun
    her taşın altında sen vardın
    herkesin içinde bir parça sen
    ipin ucu kaçınca sen çıkardın
    kimi yedi seni kimi sakladı
    kimi beyaza boyayıp akladı
    kimi yoluna yok oldu bitti
    kimi kaçırdı seni, ağladı
    aniden geldin içime bir sancı gibi
    bir gün akan sularla kaybolup gittin
    kıvrandım durdum günlerce yoksun diye
    ve aniden yolumun üstünde bittin
    biliyorum yine geleceksin
    ve ben ayni şeyleri yapacağım
    pişman değilim bu anlar için
    her gün seni anacağım
    ayrılmadan son defa baktım sana
    hala gururlu ve hala sıcaktın
    daha söylesem bilirim dinleyecektin
    ama ben yine de--sifonu cektim
    (tricky, 24.01.2006 09:07 ~ 09:16)
  5. (peng, 25.03.2006 15:45)
  6. zamane rockçılarının model alarak görmesi gereken grup...
    (cankush, 30.11.2006 20:24)
  7. wory zover albumlerini dinlediğimde türkiye'de bu işi icra edenler de varmış. helal olsun dediğim gruptur.
    (diabolic, 09.02.2007 13:29)
  8. elemanlar :

vokal: murat ersöz
    gitar: murat ersöz - murat baştepe
    bas : mustafa erman
    bateri: alper yarangümeli
    (crow, 16.04.2007 01:25)
  9. (bkz: red skull)
    (rafael, 25.06.2007 01:42)
  10. elim cebimde adlı parçalarında şöyle harika bir söz bulunduran güzel grup "ayaklarım zincir, dört bir yanım duvar,elim cebimde cebim delik elimde ne var?" e tabii eldekini anlamak pek de zor değil. (bkz: hayalet smiley)
    (lord hypnos, 21.07.2007 11:21 ~ 11:22)
  11. (jamesdean, 21.07.2007 11:48)
  12. pentagram ne kadar abartılmışsa, bu adamların da o kadar değeri bilinmemiştir.
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 12.10.2007 21:40)
  13. geç tanımam sebebiyle kafamı taşlara vurduğum,canlı izleyemeyecek olmanın hüznünü yaşadığım,bu topraklarda gerçekten de rock'n'roll'un ruhunu yaşatarak yapılabildiğini kanıtlayan efsane rock grubu.
    (deathcomp, 18.11.2007 16:01)
  14. (splendid, 29.11.2008 00:49)
  15. "efsane" sözünü sonuna kadar hak edendir, dinlenmeye doyulamayan, dinledikçe daha sevilendir.
    (feklavye, 16.06.2009 19:25)
  16. albümlerinin tekinde, 'mamüllerimizde domuz yağı yoktur' misali 'şarkılarda synthesizer kullanılmamıştır' ibaresi bulunan grup. daha küçüğüm, bu onurlu duruş karşısında etkilenmişim, 'bir şarkı var' diyor arkadaş, 'yoook', diyorum 'synthesizer var onda, işin kolayına kaçıyorlar, dinlemem ben synth'li müzik!' diyorum. sonra yıllar geçti, domuz eti yedik beyendik misali, synth'e alışıyorum. onunla harikalar yaratanların farkına vardıkça, acep o ibareyi koymaktaki niyetleri neydi dr. skull'ın diye merak etmeden duramıyorum.
    (zülkarneyn, 16.06.2009 19:39)
  17. ankara fen lisesi'nde sınıf arkadaşı olan, punk hastası dört teenagerın skull adlı grubu, grup üyelerinin tamamı hacettepe tıp'ı kazanınca dr. skull olmuş ve türk rock tarihine bu isimle, hele de o yılları yaşayanlar için, tarifi epey imkansız bir imza atmış punk-rock grubu.

sıhhiye'deki hacettepe m salonu'nda verdikleri konserler, dönemin efsaneleri arasına girmiştir. ilk sahne aldıkları dönemler hepsi yırtık, graffitili doktor üniformaları giyerlerdi, sonra vazgeçtiler bu giyim kuşam işinden. fakat ikinci sınıftayken, grubun gitar-vokali murat baştepe'nin anatomi sınıfından yürüttüğü kafatası, son günlerine kadar hep grubun sembolü olarak alper'in davulunun üzerinde arz-ı endam eylemiştir. bir mohikan punk saçı ile süsledikleri bu kafatasının adı, tam o dönem "flört etmek fahişeliktir" lafını, ya da her ne ise onu eden milli eğitim bakanı vehbi dinçerler'e atfen vehbi adını almıştır. ağzıyla sıçan isim babasının aksine, bizim vehbi'yi herkes çok sevmiştir.

90'lı yıllarda tüm günleri bir rock festivali havasında geçen odtü bahar şenliklerinin vazgeçilmez grubuydular. hiç unutmam dr skull'ın sahne alacağı bir gün, a1 kapısına yığılıp zorla içeriye doluşan binlerce kişinin, tüm odtü öğrencileri ile birlikte koca kampüsü rock festival alanı haline çevirmesini. kayda değer bir izleyici kitlesi vardı, o dönem ankara'da onları tanımayan yok gibi bir şeydi. yaptıkları albümler ise türk rock tarihinde yapılmış en doğru düzgün albümler olarak halen hak ettikleri saygıyı görürler, öyle anılırlar. grup üyeleri duruşlarıyla da epey farklı bir yerdeydiler her zaman, kimse tarafından öyle sıradan, salaş rocker muamelesi görmediler. trt'nin o tekel dönemlerinde, yine m salonunda verdikleri bir konserlerinin, tam da ana haber öncesi 1 saat süreyle yayımlanmış olması bunun bir göstergesidir. onlar türk rock camiasında epey ayrıcalıklı ve özel bir yerde durdular her zaman.

henüz hepsi öğrenci iken yaptıkları wory zover için türkiye'nin ilk punk rock albümü demek doğru bir niteleme olacaktır. whisky'nin babaannesi, ve bu albümden sadece 1-2 hafta önce çıkan pentagram'ın ilk albümünün ardından üçüncü heavy rock albümü olarak türk müzik tarihinde yerini almıştır. rools 4 fools ise mezuniyetlerinin hemen akabinde çıkmıştır. bu albümden sonra da grup orjinal kadrosu ile bir araya gelmemiştir. uzmanlığını almak için abd'ye giden baştepe olmadan yaptıkları hershey yolunda'dan sonra ise grup tamamen dağıldı. bunda, grup üyelerinin tamamının doktor olması ve zorunlu hizmet için hepsinin bir yana dağılması en önemli etken olmuştur. geri döndüklerinde ise, yaşlar ilerlemiş, evlenilmiş, too old to rock n roll mevzuu vuku bulmuştur.

albümlerinde synthesizer kullanmamaları ve bunu vurgulamalarının yanında, bir diğer klasikleri albümde kullanılan ekipmana her zaman ekledikleri efes ve camel ibareleri olmuştur.

murat baştepe (gitar, vokal) rools 4 fools'un ardından abd'ye gitti ve bir daha geri dönmedi. aslında dr skull'ı esas dağıtan olay da bu oldu. tüm grup üyeleri arasında profesör ünvanını ilk alan da geçtiğimiz yıl o oldu, diğerlerinin hepsi -bugün itibariyle- doçent. uzmanlığını tulane'den aldı, uzun zamandır da harvard üniversitesi'nin hastanesi olan massachusetts general hospital'da görev yapıyor. çok uzun zamandır görüşmedik, ama biliyorum ki arabasında halen sex pistols dinliyordur.

murat ersöz (gitar, vokal) önemli bir fizik tedavi uzmanı oldu. ankara fizik tedavi ve rehabilitasyon eğitim araştırma hastanesi'nde çalışıyor. daha yeni tunalı'da karşılaştık, birer bira içtik. efes tabi.

mustafa erman (bas) onkoloji uzmanı olarak hacettepe üniversitesi hastanesi'nde çalışıyor. 3 yıl kadar önce evlendi, mutlu mesut yaşıyor. musti'nin saçları halen sırtında.

alper yarangümeli (davul, vokal) dr. skull'ın ardından müzik yaşamına bir süre daha devam eden tek grup üyesi oldu. karakedi'yi kurdu ama kısa süre sonra bıraktı. bugün epey popüler bir göz doktoru/cerrahıdır. ankara'da numune hastanesinde görev yapıyor. eşi ve tatlı kızı ada'sı ile o da güzel bir yaşam sürüyor.

şunu tüm kalbimle, net söylerim; adamdır bunlar. adamdır.
    (ptah amun ra, 26.08.2009 00:46 ~ 01:12)
  18. 'güzellik gözlerdedir bakılanlarda değil
    aynaya bak güzelim ve kendi karşında eğil'

diye buyurmuş bir gruptur
    (sadekar, 07.10.2009 00:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil