kadir topbaş *  

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. yeni istanbul belediye başkanı
    (lethe, 29.03.2004 00:17)

2. açıkçası acınacak bi adam, bu soyadla benim okumuş olduğum okullarda okusa ilk günden sonra bi daha gelemezdi herhalde.
    (celebrimbor telrùnya, 29.03.2004 00:24)
  3. kuzeni mi kardeşi mi bilmiyorum ama eğmen topbaş denen aile mensubu çamlıca tepesindeki arsaları ucuza kapatıp rant yedi zamanında
    (hell guardian, 29.03.2004 00:34)
  4. beyoğlu'ndaki saray muhallebicisinin sahibi."madem adamı sevmiyorsunuz oraya da gitmeyin" diyesim geliyor. zaten muhallebicide döner yapılmasında var bi sakatlık...
    (neverland, 29.03.2004 01:02)
  5. 29 mart 2004 yerel seçimlerinde, hükümete de sahip olmanın veridiği avantaj ile ak partinin istanbul'dan çıkardığı büyükşehir belediye başkanı.
    (azureel, 29.03.2004 01:05)
  6. saray muhallebicileri zincirinin aile büyüklerinden *.
    efendim, yeni başkanımızın * babası kurmuş bu zincirleri. hatta istanbul'daki sütlaç-muhallebicilerin %80'ine * bu zat-ı muhterem muhallebi yapmayı öğretmiş *.

ahmet vefik alp gibi bir hocamız varken (bkz. menşei itü) * bu adamı seçmiştir istanbul, ne diyelim hayrını görsünler.
    (balta, 29.03.2004 01:35)
  7. şu an yaptığı basın toplantısında, bir basın mensubunun sorusu üzerine cep telefonu numarasını 12 senedir değiştirmeyen başkan olarak tanımlanabilen insan
    (balta, 29.03.2004 02:44)
  8. liseden biliyorum oğlu tam bir cm manyağı idi
    kendiside simcity manyağı olsa gerek
    (fizban, 27.04.2004 13:00)
  9. belediye başkanlığına seçilmesinin ardından sahibi olduğu "saray muhallebicileri" şube sayısında artış yaşanmıştır.. nedendir bilinmez..
    (cellman, 28.01.2005 11:27)
  10. şampiyonlar ligi kupasının türkiye'ye getirilmesi töreninde sahneye çağrılmadan sahneye çıkan insan.
    (toumai, 22.04.2005 14:40)
  11. istanbul adlı cd'de çizgi kahraman olan belediye başkanı
    (toumai, 23.04.2005 19:46)
  12. soyadından ötürü talihsiz olduğunu düşündüğüm belediye başkanı.
    (hemera, 23.04.2005 22:15)
  13. fernando alanso'nun istanbul ziyareti ve f1 renault takımının sultanahmet meydanındaki aktivitesini tellerin gerisinde,en ön sırada izlediğim sırada,fi tarihinden kalma nostaljik bir otomobil üzerinde halkı vakur bir edayla selamlayan ve tam da önümde duran,bu nedenle de "biri tam şu anda indirseydi ya şu adamı yere..." diye hayıflanmama yol açan kimsedir.kasım kasım kasılarak otomobili sürer ve bir yandan da kendisine taptığını düşündüğü istanbul halkına büyük bir gururla el sallarken altındaki otomobilin iki adım attıktan sonra "hmfmmmff...keh keh...prmbşpşpp..psssss...." banzeri sesler çıkararak bozulup durması ve kadir bey'in suratında oluşan ifade,bir anda tüm hayıflanmalarıma deva olmuştur.
    (guest8644, 06.09.2005 11:47)
  14. fatih altaylı'nın ayar verip azarlamak için çıkardığı programda fatih altaylı'ya ayar üstüne ayar verip konular hakkında bilgisizliğini ve hazırlığının yetersizliğini göstererek azarlayan belediye başkanıdır.
    (azwepsa, 07.11.2005 12:09)
  15. kadir topbaş, yaş 5:

- eğer anemle babamı teyzemlerde kalmaya ikna edebilirsem bütün ev bana kalır! evet...

(bkz: istanbuldaki üniversiteler şehir dışına çıkarılsın)
    (mavio, 15.12.2005 19:16)
  16. 'müezzinlik, vaizlik, imamlık işlerinden birini yapıp emekli olması gereken muhterem amca. ama kendisini kader istanbul'a belediye başkanı yapmıştır. gölgesinde yatan çakallardan habersiz bir ıhlamur ağacına benzetirim onu en çok.
    (blefescu, 06.01.2006 00:06)
  17. dünyanın en şanssız ebesine sahip istanbul belediye başkanı.
    (mutual slump, 10.03.2006 01:04)
  18. potansiyel warhammer ismi.taco bonusu kaç olur onu düşünmek lazım ama.
    (zaknafein, 10.03.2006 02:00)
  19. istanbula imza atmış kişi. belediye yaptığı her hizmeti görevi değilmiş de lütufmuş gibi büyük reklamlarla (o reklam bütçesiyle çok daha hızlı ve kaliteli hizmet sağlanabilir oysa tabi ama işlerine gelmez ) duyururken, bütün reklam panolarında bu zatın imzası bulunur.

sanki bu hizmetleri devletin parasıyla ve başkanlık vasfıyla değil de, kendi parasıyla ve bireysel olarak yaptırıyormuş gibi bir izlenim uyandırıp diğer seçimleri garantilemeyi ummaktadır bu şahıs, büyük ihtimalle garantilemiştir de.

ama, devletin parasıyla şahsi reklamını yapmak "görevini kötüye kullanmak" kapsamından suça girer.

ayrıca aylarca süren ve üstümüzü başımızı her gün çamura bulayan parke döşemelerini beğenmeyip taşları "ters çevirmek" suretiyle yeniden dizdiren şahıstır. dikkat edelim, taşlar ters çevriliyor, yeni malzeme masrafı yok ; rant inanılmaz... bahane de öyle : topbaş bey beğenmemiş... yersen... kardeşim senin projen, taslağın yok mu, ne biçim mimarsın sen diyesi geliyor insanın.

ha bir de "islamcı" kimlikleri vardır ki takdire şayandır, hani sol elin verdiğini sağ el bilmeyecekti islamda? bunca hizmetin, bunca bursun, yardımın bu kadar reklamını yapmak ahlaki açıdan yanlış değil midir?

ahlak mı dedim ben?.. neyse, vazgeçtim...
    (haşmet asilkan, 31.07.2006 22:52)
  20. soyadıyla örtüşen fiziksel görünümü ile sempati kazansa da, belediye başkanlığı seçimlerine yetiştirmek için istanbul'un en ücra köşesini bile şantiyeye çevirmiş insandır.

yalnız cevizlibağ - merter - incirli arasındaki yol yapım çalışmalarını istanbul trafiği için yeni bir umuttur. çok da güzel olmuştur.
    (hansvoralberg, 01.08.2006 12:59)
  21. taksimdeki çalışmanın yeni sebebi olarak "buranın yapılmasında kullanılan tüm taşlar türk taşıdır" diye tabela koydurtmuştur. akıl mantık gereği sorası geliyor insanın "e neden baştan kullanmadın be adam?"
    (nightwish, 01.08.2006 13:45)
  22. zamanında basurlu insanları paranoyak yapmıştır.götüne bakan herkes ''ulen buraya ne zaman dikti laleyi mına koim,gitti namus'' demekten kendilerini alamamışlardır.
    (bkz: @244138)
    (floydzede, 22.11.2006 00:07 ~ 00:12)
  23. 2009 yerel seçimlerinde fazla şansı olmadığını düşündüğüm, -fakat belli olmaz, bizde toplumsal hafıza bir semt adı bile değildir- istanbul'u hızla istanbul olmaktan çıkartan ve bir küçük new york haline getirmeye uğraş veren belediye başkanı.
    (neredesin soğuk kış, 28.02.2007 15:07)
  24. eski beyoğlu belediye başkanıdır. beyoğlun'da yağtığı işlerden ötürü değil bağlı olduğu partiden dolayı şu anda istanbul büyük şehir belediye başkanıdır.
    (cannizaro, 01.03.2007 23:00)
  25. 1945 yılında artvin / yusufeli'de doğdu.

orta öğrenimine ışık lisesinde başlayıp ihl’sinde tamamladı. 1972 yılında m.ü. ilahiyat fakültesi’nden, 1974 yılında mimar sinan üniversitesi mimarlık bölümünden mezun oldu. doktora tezini, istanbul üniversitesi sanat tarihi ve arkeoloji bölümü’nde “hidiv kasrı ve boğaziçi sivil mimarisindeki yeri” konusunda tamamladı. uzun yıllar ‘serbest mimar’ olarak çalıştı.

1994-1998 yılları arasında, istanbul büyükşehir belediye başkanı recep tayyip erdoğan’ın danışmanlığını yaptı. danışmanlığı süresince, büyükşehir belediyesi’ne bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkıları oldu.

kültür bakanlığı istanbul 1 numaralı kültür varlıkları koruma ve anıtlar kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. bir süre aile şirketlerinin yönetiminde bulundu.

1999 yılında beyoğlu belediye başkanlığı’na seçildi. bu görevi süresince istanbul’a model olabilecek ‘’güzel beyoğlu’’ projesini hayata geçirdi.

mimari projesini kendisinin çizdiği ‘’kentsel dönüşüm ve sosyal rehabilitasyon’’ çalışmaları kapsamında kasımpaşa’da kapalı spor salonu kompleksi, eğitim ve sosyal tesislerini hizmete sundu.

28 mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde akparti’den aday oldu ve istanbul büyükşehir belediye başkanlığı’na seçildi.
    (beybabacan, 08.03.2007 04:02)
 sayfa  / 2