|
|
- birşeyleri paylaşmanın en güzel yanı...
- (bkz. flashget)
(8844455, 14.03.2004 00:22 ~ 03.06.2005 15:51)
- dc'den yapıldığında adının download olmaması kanısına vardığım olay
(bkz: 12mb/sn ile download yapmak)(okang, 28.10.2004 05:09)
- (bkz: indirmek)
(bkz: dosya indirmek)
- (bkz: downstream)
- göletin diğer adı.
- zamanında o kadar güzel bir isim almış olan cnet sitesi. interneti kullanmaya yeni başlayanlar hemen bu siteye girerler, günlük indirme sayısı 10 milyonları geçer. dolayısıyla tamamen ticarileşmiş bir sitedir, sahibini milyarlarca dolar kazandırır.
- (bkz: emule)
- (bkz: son teknoloji indiragandi)
- (bkz: download festival)
- bitiminde completed yazısı okumanın muhtemel olduğu dosya indirme işlemi.
- download, internet üzerinden çılgınca bişeyler indirmeye verilen addır kıdemli internet kullanıcısıysanız sonraları çılgınlığınızı kaybedersiniz
- bence artık literatürlerde hobi olarak yer alması gereken şey. insanın elinin altında okulun mis gibi 100 mbit bağlantısı olunca otomatik olarak insanda uyanan bir hobi oluyor. eğer bir de rapidshare accountu ile birleşirse artık sizin aylık verilen 100 gb hakkı kullanmadan arkanıza yaslanmanız olanaksız hâle geliyor. en ilginç kısmı ise downloadlar bittikten sonra bunları bir iki hard disk yardımıyla alıp eve götürdükten sonra indirilen dosyaları tasnif esnasında yaşanıyor. iki de bir; "ulan bunu niye indirmişim" acaba diye düşünüyorsun ve 100 gb ın 50 sini anlamsız diye, 40 ını da yer yok diye siliyorsun. bu sürecin tamamına download deniyor.
(keshuri, 14.09.2007 01:10 ~ 01:20)
- (bkz: upload)
- internetin en sevilen butonudur.
- şahsınıza çok lazım olan bir yazılımın * * altında gördüğünüzde altın bulmuş kadar sevinmenizi sağlayan buton. ayrıca freeware yazıyorsa dadından yinmez.
- klozette oturup sıçmakta olan bir adamın resmedildiği t-shirt'te, resmin hemen altında yazan yazı.
- eniştemin londra universal music genel merkezinde çalışan kardeşinin söylediğine göre dünya üzerinde hangi bilgisayarın paylaşım programları vasıtasıyla ne indirdiğini gördüklerini ama öyle her yere girmek için yeterli arama iznini almanın olanaksız olduğu için bu müzik ve film dosyalarının sahtelerini çoğaltarak insanları bezdirmeyi amaçladıklarını anlatmıştı bana. download işte böyle birşeydir.
(iddqd, 17.12.2007 21:47)
- işyerindeyken yüksek bağlantı hızı yakalanınca, sömürmek boyutlarına ulaşan eylem. evde on saat bekleme, "kotayı aşacam" derdi falan. uğraşılmıyor. ofislerin sevilmesine sebep bu olay vallahi.
(bkz: sebil)
- bir kere alıştın mı bağımlılık yapan. çok pis download ediyorum. ya durmalı ya da kotasıza geçmeli.
- rapidshare'in free kullanıcıları 500 kbit/sn ye düşürmesinden sonra downloadcıların %70'i bir süre sessizliğe gömülmüştür. adsl kota bilgilerinde zamanında 60 gblara çıkan downloadlar bu aralar 6 gbı zor görmektedir.
- kotasız bağlantıya sahip bir bireyin bilgisayarında bu işlemin gerçekleşmediği her dakika ,boşa akan devasa bir musluk hissi uyandırıyor.tabiki bu durum bünyeye iyi gelmiyor ve kullanıcıyı esiri yapan bu işlem bir türlü bitmiyor.
- bu download bir hastalıktır, özellikle eski internet kullanıcılarında sıklıkla görülür,56k döneminde sürekli yurt dışındaki internet kullanıcılarına özenir ve hayaller kurulurdu: "ulan benim o kadar hızlı internetim olsa interneti bilgisayarıma indirirdim local'den çalışırdım bee..." gibi absürt hayallerin ardı arkası kesilmezdi ve birgün türkiye'de de internete normal insanlar gibi bir hızda bağlanabileceğimizi duyduk ve içimizden şanslı ve paralı olanlar hemen adsl başvurusunda bulunup evine 128kb interneti bağlattı, aman yarabbim o nasıl bir hızdır öyle! inanması güç ama neredeyse saniyede 20kb veri indirbiliyorduk vay vay vay o ne hız öyle.
hemen hayaller gerçekleştirilmeye başlanır tabi deli gibi download yapılır, filmler, müzikler, oyunlar, işe yarar-yaramaz programlar indirilirde indirilir çektiğin cd'lerin haddi hesabı kalmaz, bilgisayar kapanmaz bir türlü aylarca açık kalır.
bir müddet böyle devam ettikten sonra sorgulamaya başlar insan kendini "ben ne yapıyorum böyle?" gibi sorular cevapsız, yapılan downloadlar manasız kalınca anlaşılır bu download'ların ne kadar gereksiz olduğunu ve bundan sonra sadece ihtiyaçları doğrultusunda download yapmaya başlar hastamız, he artık hastada değildir iyileşmiştir.
zaman zaman eline rapidshare premium şifresi geçerse gene eski günlerini hatırlayıp bu sefer 20kb ile değil 400-500kb ile ve 30-40mb büyüklüğünde dosyalar değil 3-4gb büyüklüğünde dosyalar indirilir, bu seferki download nöbeti fazla uzun sürmez ama, tam bir iyileşme gerçekleşmese de bu vakalarda kısmen iyileşmiş sayılırlar.
- alt tarafı 80 mb'ın insanın nefesini ömrünü tüketebileceğini gösterir bazen.
(bkz: seni lanet olası pislik)
- bide tam zıttı vardır.
(bkz: upload)
|