|
|
- yaşar kurtunda seslendirdiği parça...
bin cefalar etsen almam üstüme oy
gayet şirin geldi dillerin dostum oy
varıp yadellere meyil verirsen oy
gış ola bağlana yolların dostum dostum
ilahi onmaya yardan ayıran oy
bahçede bülbüller ötüyor uyar oy
kula gölge ise allah'a ayan oy
senden ayrılalı gülmedim dostum dostum
pir sultan abdal'ım gülüm dermişler oy
bu şirin canıma nasıl kıymışlar oy
ister isem dünya malın vermişler oy
sensiz dünya malı neylerim dostum dostum
- son zamanlarda söylenme oranı azalan ve bu kafayla gidersek daha da azalacağını tahmin ettiğim anlam dolu sözcük
(okang, 22.09.2004 12:54)
- insana güven veren bir hitap şekli...
- insanın diğer yarısına hitap ediş şekli. çoğunlukla bu insanın kim olduğu önemsizdir ve samimice söyleniyorsa anlamı çok önemlidir.
- gülay'ın da çok güzel yorumladığı bir türküdür.
- (bkz: bak dostum)
- bayhan yorumuyla dinlenince bünyeye iyi gelen şarkı
(lethe, 03.10.2004 15:31)
- (bkz: dostum dostum)
(bkz: arayalım be dostum)
- punk ağzıdır. özellikle kızlarında ağzında hiç güzel durmuyor bu laf. yavşak bir hitap şekli gibi.
(venom, 28.02.2007 16:41)
- aynı zaman da haluk levent'in söylediği bir şarkının da adıdır...
sözleri de şu şekildedir hatta:::
bir şarkı yazmak istedim, içinde dostluk olsun
birden sen geldin aklıma, can dostum
bu şarkıda seni ne çok özlediğimi
anlatmak istedim sana bir kere olsun
bir sen kaldın bana, sakın bırakma
al yollarına hisset yanında
dostum, dostum, dostum, can dostum
burda herşey sahte dostum gülümsemeler bile
burda herşey sahte dostum sevmeler bile
şimdi yanımda olamasanda
seni yaşamamı engelleyemez hiç birşey asla
şu anda çok uzakta olsan da
sen aslında benimlesin yanı başımda
sarıl yine bana, al yollarına
hisset yanında, ağla gözyaşımda
dostum, dostum, dostum, can dostum
burda herşey sahte dostum gülümsemeler bile
burda herşey sahte dostum sevmeler bile
- özlüyorum..
otelin terasında anlattıklarını , duygusallığını ,kucağımda uyumanı, gözyaşlarını silmeyi, omzunda ağlamayı, sana koşmayı, seninle eğlenmeyi ..
şimdi yoksun bigece yıldızların arasına karışıp beni unutmayı seçtin nedeni bildim ya da bilemedim birzamanlar gittiğim gibi gittin ama biliyorum sen dönmeyeceksin
sana büyük acılar yaşattım seninle büyük acılar büyük mutlulukları paylaştım bidaha bulamayacağım biliyorum sadece umutlarımı yüreğime koyup devam ediyorum aynı 8 yaşımda ilk terkedilişimde ki gibi
seni hep sevdim ...
cabron ...
- dostum
yine başladı nöbet geldi. nasıl bir hiçlik hali kaplıyor ağırca benliğimi. nasıl anlatsam. hiçlik anlatılır mı?
zamansızım, mekansızım. dilini bilmediğim bir anı yaşıyorum. artık kendimi anlamıyorum. önceleri bir kendimi anlardım yeterdi bana. şimdilerde bir kendimi anlamıyorum. gücüm yetmiyor hiçbir şeye. yetmeli mi, onu da bilmiyorum. hayat, anlam, sorgulamalar olmasa.
kalbim acıyor..neye, neden bilmeden. tüm acılarım keşkelerim omuzlarımda. taşıyamıyorum artık. çökmek bu mu? uyusam dostum, öyle uzunca uyusam, uyusam, uyusam...yeniden uyanamamacasına uyusam, olmaz mı?
yine karanlıklar düştü hayatımın olmayan beyazına. karanlığımdan başka birşeyim yok. ve beni (bizi demeli) ayakta tutan, bu karanlığı yutacak ışığı aramak, beklemek, ummak sanırım.
dostum, ah dostum...hayat un ufak eyledi bizi...
- haluk levent'in söylediği versiyonu çok özel olan şarkı.
uzun süreli bir ayrılığın başlayacağı zamanlar, taa oralardan gelmişti bu şarkı bana.
ilk kez dinliyordum.
sana hediyem olsun bu şarkı demişti.
"burada her şey sahte dostum..."
böyle de özeldir.
- (bkz: syntaxerror)
- cem adrian da söylemiş bu türküyü essentials/seçkiler albümünde. her zamanki gibi farklı olmuş. dinlenesi...
- amerikan filmlerinin berbat çevirileriyle anlam yükünü kaybetmiş gibi geliyor, çevirilerde yasaklanmalı bence, hey dostum diye başlayan aptal diyaloglar yüzünden, "dostum" gibi içinde anılar, yıllar, karşılıklı vefaları barındıran güzelim kelimemiz piç ediliyor.
|