dost   

sayfa  / 7
adana çık aradan

1. yaşamayı kolaylaştıran, herşeyi paylaşabileceğiniz, kimi zaman konuşmaya bile gerek duyulmayan, olmasalar ne yapardım dediğim insanlar
    çoğu zaman bi elin parmaklarını geçmez bunların sayısı
    (shadowbannett, 16.04.2004 12:40)

2. en basit haliyle, hiç şüphe duymadan,
    soyadınızı ve götünüzü teslim edip,
    arkanızı dönüp gidebileceğiniz kadar güvenilir olan insan.
    ne yazıkki günümüzde soyları tükenmektedir.
    (cockroach, 16.04.2004 13:50)
  3. vazgeçilmez arkadaş
    (12monkeys, 17.04.2004 14:15)
  4. (bkz. silverjuice)
    (joeykeys, 17.04.2004 14:48)
  5. insanın, ailesinden farklı olarak seçme hakkına sahip olduğu, bu yüzden de kıymetli olan, kanımca iki elin parmaklarını geçmemesi gereken şahıslar bütünü.
    (karpin, 17.04.2004 15:41)
  6. aşık veysel'in kendisini hatırlamasını istediği topluluktaki her bir kişi
    (jamfra, 17.04.2004 20:09)
  7. (bkz. dostuna aşık olmak)
    (ascella, 07.06.2004 01:14)
  8. soyu tükenmiş ya da neredeyse tükenmekte olan insan türü.
    *
    (skuba, 27.09.2004 04:33)
  9. bir damla kanın ki akar damarımda
    senindir ki bu yüzden seni kılar yanımda
    damarlarımı gezerde kalbime gelir
    bundandır acını yüreğimde duyabilmem
    of dedinmi içimin sızlaması bundandır
    dost budur abi..
    (fırtık, 27.09.2004 18:51)
  10. uğruna şarkılar yazılan,özlem duyulan,olmadığında hayat boş olan.sadece acıyı ve tatlıyı değil heşeyi paylaştığın kişi..
    (eden, 07.10.2004 12:59 ~ 13:00)
  11. herkes dönüp gitsede yanında kalıcak tek insan.
    (traşköpüğü, 16.10.2004 23:37)
  12. sadece iyi gününde insanın yanında olup mutluluğunu paylaşan insan değil, asıl içi kan alarken insanın yanında olup tüm derdini, tasasını paylaşan, acı çeken kişi kadar acı çeken insandır dost.
    sonsuz bir güven duyulur kendisine. dostluğun temelini bu güven duygusu oluşturur zaten. bu güven ufacık da olsa kırılsa, dostluk tehlikeye girer, hiçbir şey eskisi olmaz dostlukta.
    insanın ailesine bile anlatamadıklarını, en rahat paylaştığı kişidir dost. her sırını bilir, her şeyi paylaşır insan onla.
    yokluğu insana acı verir, yokken hep özlenir dost.
    insanın başına kötü bir şey geldiğinde, akla ilk gelen kişidir; aranması, dert yanılması gereken.

bazense hiçbir şey anlatmaya gerek kalmaz dosta. o bir bakışınızla anlar her şeyi, sizi anlatma zahmetinden kurtarır. sizi o kadar iyi tanımaktadır ki, sizi sizden daha iyi tanır. tepkilerinizi, hareketlerinizi, önceden bilir o.

tabii ki, bu özelliklere sahip birinden vazgeçmek zordur; ama dünya hali bu, olur da dostlarınızdan uzak kalırsanız, çok özlersiniz onları. değerlerini daha iyi anlarsınız.
    (ascella, 02.12.2004 12:12)
  13. (bkz: her şeyin yenisi, dostun eskisi)
    (chixculub, 09.03.2005 11:53)
  14. (bkz: dost kitabevi)
    (creepingdeath, 09.03.2005 12:05)
  15. zor anında elini attığın yerdedir, seni sever, sana değer verir vs vs vs... hep bildik tanımlar. peki ya sonrası? bana verdiği değer beni önemsediğini gösterir ama bana değer veren herkese dostum der miyim? demem... burda ayrılır işte yollar. dostum dediğim insana anlatmam ben, o anlar zaten. ya da ben hissederim sesindeki bozukluktan ne olduğunu. hiç ortak yanımız yoktur, birbirimize zerre kadar benzemeyiz, o yüzden belki de iyi anlaşmamız. beni tamamlayan o, o'nu tamamlayan ben! birimiz siyah, diğerimiz beyaz; ama isteklerimiz bir, hayallerimiz ortak, yaptığımız ve daha yapacağımız nice şey var onunla. neler paylaştık neler, ne çok kızdık birbirimize ama dönüpte gitmedik hiç. bekledik birbirimizi, elbet birisi yumuşayacaktı.
    dönüp dolaşıp aynı şeyleri anlattığım oldu o'na; gık demedi, sabırla dinledi. sonra söyledi söyleyeceğini, alınmadım, eyvallah dedim. bana anlattı en özellerini, dertleştik bir çay eşliğinde. bardaktaki suyun soğuduğu kadar muhabbet daha bir sıcaklaştı, ordan burdan derken zamanı aştık... zamanı aşmışken ötelere sıçrayalım demedik; hepsi sırayla oldu zaten; giderek aynı dili konuşmaya başladık ama biz birbirimize hiç benzemedik.
    (gülümsün, 03.04.2005 23:33)
  16. insanın arkasını dönebileceği* ve zor zamanında sırtını yaslayabileceği kişi.
    (battal boy cekirge, 03.04.2005 23:37)
  17. evden çıkarken anahtarı alıp almadığınızı kontrol etme gereği duymamakla ilgilidir.
    güvenirsiniz, anahtar ordadır, eve döndüğünüzde yani işiniz düşüp ihtiyacınız olduğunda evden çıkarken kontrol etmeye gerek duymadığınız anahtar ordadır.
    evden çıkarken anahtarı unutmamak gerekir. anahtarın orada olduğunu düşünmek, kendine güvenmenin yansımasıdır sadece.
    bir gün eve dönüşte el cebe atıldığında anahtar orada olmayabilir, dikkat edilmesi gereken husus budur.

dost güvenebilmek değil, güvenebileceğini hissetmektir. çünkü güvenmek diye bir şey yoktur. dost güven hissine en çok yaklaşılan andır.
    (palanthaser, 03.04.2005 23:42 ~ 30.10.2006 21:54)
  18. dostumdur benim elime fidan verip, onun büyümesini görmem için bana sabrı öğreten...
    (gülümsün, 04.04.2005 00:22)
  19. dost kendi doğrularını bize ispat etme gereği duymadığı gibi bizim doğrularımıza da müdahale etmeyen, sadece bakış açımızı genişletmemizi sağlayan beyaz ötesi yaratıktır...
    (azami kırk çöp, 04.04.2005 00:35)
  20. suratı asıkken yanına gidip "nasılsın" diye sorduğunuzda "yok bi şey" demesi çok koyan insan. sanane be, defol git demesinden farksız...
    (radula, 11.04.2005 15:09 ~ 01.06.2008 14:41)
  21. bütün uzaylılar
    (azwepsa, 12.04.2005 19:09)
  22. cahit külebi' nin dostluğu özetleyen şiirinin adı
    dost
    bir gece habersiz bize gel
    merdivenler gıcırdamasın
    öyle yorgunum ki hiç sorma
    sen halimden anlarsın
    sabahlara kadar oturup konuşalım
    kimse duymasın
    mavi bir gökyüzümüz olsun kanatlarımız
    dokunarak uçalım.

insanlardan buz gibi soğudum,
    işte yalnız sen varsın
    öyle halsizim ki hiç sorma
    anlarsın.
    (siradisi, 15.04.2005 15:07)
  23. sen istemesende inatla seni bırakmayan canavardır. git dersin, başımı dinlemek istiyorum. laf anlamaz, yalnız bırakmaz, konuşmaz da... ne teselli etmeye kasar ne de güldürmeye.

varlığı yeter de artar.
    (gülümsün, 28.05.2005 01:21)
  24. kontrol müh. bölümünün ders otomasyon sistemi.
    (bkz: http://www.kontrol.itu.edu.tr/)
    (excalibur, 28.05.2005 01:23)
  25. sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile
    seni sever.
    sarılınacak biri olmadığın zamanlarda bile
    sana sarılır.
    dayanılmaz olduğun zamanlarda bile
    sana dayanır.
    dost denilen; fanatik olur;
    bütün dünya seni üzdüğünde
    sana moral verir,
    güzel haberler aldığında seninle dans eder,
    ve ağladığında,
    seninle ağlar...
    ama hepsinden daha çok;"
    dost matematiksel olur;"
    sevinci çarpar.
    üzüntüyü böler.
    geçmişi çıkarır.
    yarını toplar.
    kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı sen belirtmeden hesaplar.
    ve her zaman
    bütün parçalardan daha büyük olur.
    işi bitince seni bir tarafa atmaz.
    (cashmere, 04.06.2005 22:32 ~ 28.06.2005 14:39)
 sayfa  / 7