belki ilginizi çeker
  1. · dorian gray in portresi
  2. · ian somerhalder
  3. · the picture of dorian gray
  4. · anthony hopkins
  5. · dorian
  6. · dorian gray
  7. · insanlar resimlerden çabuk eskir
  8. · prince charming
  9. · ete kurttekin
  10. · aşık olunan roman karakterleri
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · uludağ sözlük
  6. · okan bayülgen
  7. · thierry henry
  8. · kopya teşebbüsü sırasında hoca ile göz göze gelmek
  9. · aryan

dorian gray  

1. oscar wilde'in dorian gray'in portresi romanının kahramanı. kendisi yakışıklı masum bir delikanlıdır. bir gün lord henry isimli kötü bir arkadaşının telkinleri ile gençliğinin ve yakışıklığının kalıcı olmadığını düşünmeye başlar. basil isimli bir ressama portresini çizdirir. sonra keşke benim yerime bu tablo yaşlansa ben de bu tablo gibi hep genç kalsam, bunun için ruhumu bile satardım der ve satmış olur ruhunu, dileği gerçekleşir. olaylar gelişir de gider.
    (easy company, 27.07.2005 11:05 ~ 11:06)
  2. rivayete göre tablosu ile yüzleştiğinde dorian gray ebediyete kavuşacaktır.

(bkz: dorian gray'in portresi)
    (perfect stranger, 15.08.2007 15:54)
  3. the league of extraordinary gentlemen filminde de yer alan, karizmatik ve yaşlanmaktan ölesiye korkan karakter.
    (gildareon, 16.08.2007 17:54)
  4. (bkz: the picture of dorian gray)
    (ichgeheindaskino, 18.04.2008 15:14)
  5. oscar wilde'ın dediği gibi, gün gelecek herkes dorian gray'da kendi günahını mı görecektir?

çünkü;

"her insan öldürür sevdiğini
    kimisi aşkını gençlikte
    öldürür,
    yaşını başını almışken kimi;
    biri şehvet'in elleriyle
    boğazlar,
    birinin altındır elleri,
    yumuşak kalpli bıçak kullanır
    çünkü ceset soğur hemen.

kimi pek az sever, kimi derinden,
    biri müşteridir, diğeri satıcı;
    kimi vardır, gözyaşlarıyla bitirir işi,
    kiminden ne bir ah, ne bir figan:
    çünkü her insan öldürür
    sevdiğini,
    gene de ölmez insan." oscar wilde
    (cohen, 18.04.2008 15:25)
  6. oscar wilde'a kadınları değil de, erkekleri sevdirecek kadar güzel bir erkek dorian gray. ama ancak bi kadın kadar güzel (kişisel bir fikrimdi). tabi bir de erdemli bir karakter.
    (ulysses i anlamadım, 18.04.2008 15:46)
  7. kitabı okurken hayalimde canlandırdığım silüeti tamamlayan kişi için
    (bkz: ian somerhalder)
    (yilan tislak, 02.09.2008 22:56)
  8. ortaokul birin yazında merak ve heyecanla okuduğum kitapta portrenin sahibi kişi. oscar wilde' ın tek romanı olma özelliğini taşır kitap.
    (devrimyürüyüşü, 02.09.2008 23:04)
  9. 09.09.2009 tarihinde sinemalarda yer alması beklenen ve uyarlama filmin adı. colin firth oynuyormuş...
    (kapkara, 28.07.2009 20:00)
  10. henry wotton rolünde colin firth'ü izleyeceğimiz film.

imbd sitesinde ismini gördüğüm an hayal kırıklığına uğradım. tanınmış ve iyi bir aktör olabilir, muhtemelen rolünün üstesinden de gelmiştir ama colin firth denince aklımda efendi mizaçlı bir adam canlanıyor. gelmiş geçmiş en bencil, en hedonist, en kibirli roman kahramanı olan wotton'u bir ingiliz romantiği olarak görmek istemem.

not: "peki wotton'u kim oynamalıydı?" diye sorarsanız, "favori anthony hopkins, plase ian mckellen" derim.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 15.09.2009 11:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil