üçüncü kuşaktan bir nesildaş. ve sanırım söylemek istediklerini yazıya dökerken yanlış anlaşılabilecek hatalı bir tarz kullanan yazar arkadaşımız. belki de bunun farkında ama herhangi bir kötü niyet taşıdığını düşünmüyorum.
öncelikle
yazıdan oluşan bir toplum olan sözlükte
nick'imizin ilk izlenim olarak ne kadar rol oynadığının farkındayız. "jhfkasnbfakfb" gibi bir yazarı ilk görüşünüzde
nötr kalma olasılığınız %90'dır. ama "fenerbahçecumhuriyeti" ya da "kahrolsundemokratikdüzen" ismine karşı olumlu-olumsuz eğilimi olmadığını söyleyen yalan söylüyordur. haliylen "
donthatemecuzimbeautiful" gibi çarpıcı olmaya çalışan iddialı bir nick de hemen dikkati çekecek (emin olun yazarı da bunun farkındadır) ve iyi, kötü izlenimleri başlatacaktır. kimimiz "off kesin kız bu, üstelik güzeldir de... hemen nick altına bişeyler yazayım" derken, kimilerimiz de "ulan şuna bak, böylelerini de hiç sevmem hemen bir eksi çakayım" diye yollara düşebilir. üstelik daha yazılarını bile okumadık!
açıkçası ben bu hanım kızımızın epey bir yazısına göz atma şansı buldum. kimisini anladım, beğendim, kimisinden ise pek bir anlam çıkaramadım (ma bad). ama sonuçta okudum geçti gitti, abartmanın alemi yok. ne de olsa bu sözlük "
enbuyukgucbilgidir" gibi nice cevherler de gördü ki o arkadaşımız da operadan, baleden çıkmayan, edebi birikimi müthiş, yüce bir insandı. hatta çoklukla "hocam öyle müthiş bir şeyim ki her hafta ayrı kız götürüyorum, boş zamanlarımda
placebo'da bas gitar çalıyorum" demeye getiriyordu sözü. biz onu da sevmiş, bağrımıza basmıştık. şimdi bunca ucubenin arasında biri de çıkıp "güzel" olduğundan dem vurmuş, yurt dışı imkanlarından ve havasından faydalanmış olduğunu vurgulamış çok mu. belki de bu tavrı ve kimliğiyle anılmak, tanınmak istiyor, suçlayabilir miyiz?
bu arkadaşın tarzından (yazı demiyorum) rahatsızlık duyanların derdi ne? verdikleri eksi oylarla hüngür hüngür ağlamasını; "valla bi daha ingilizce kalıplar kullanmayacağım" demesini mi bekliyorlar. peki yazar arkadaşımız ne bekliyor? yazılarının eleştirilmemesini, sadece; "girileri de kendisi kadar güzel","kendisiyle tanışmadım ama mükkemmel bir insan" gibi yavşaklıklar mı bekliyor. o zaman iki grup da yanlış yerde...
bu arada
donthatemecuzimbeautiful için bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim, gerçek adı "halil ibrahim erensoy"'dur (biz ona
ibrahim abi deriz).
halen evli ve (allah bağışlasın) iki çocuk babasıdır.
(bkz:
dağılın lan)
uzun gözlemlerden sonra uzaklardan kopan gelen ekleme:
meğer göründüğünden daha sığ bir tavır, anlayış varmış. iyi niyetimin affını diliyorum.