belki ilginizi çeker
  1. · donthatemecuzimbeautiful vs hoplayanessek
  2. · tr
  3. · güzel olduğum için benden nefret etme
  4. · destiny s freakish pussycat child
  5. · itü sözlük tişörtü için yazı önerileri
  6. · amerikalı kızlar
  7. · laneth
  8. · creadict com
  9. · donthatemecuzimbeautiful
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · babaların garip huyları
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · google wave
  8. · palantir
  9. · kafayı suya sokmadan yüzmek

donthatemecuzimbeautiful  

sayfa  / 2
  1. eğer bir hatayı kendimiz yapıyorsak kabul etmeyiz ama başkasının bir hatasını gördüğümüz zaman onu yargılamak bize düşer ve bir anda yüce türk adaletinin yerine geçiveririz. eğer ki bu kişi kendi vatanından uzak yaban ellerde yaşıyorsa bu hataları yapması normaldir. her ne kadar yanlış kullandığı kelimeler olsa da bunlar belkide o dilin kısaltmaları veya argosudur kullanmakta sakınca yoktur tıpkı bizim kendi dilimizde yaptığımız gibi...
    -yeterli açıklamayı yaptık mı sence benjamin?
    -evet abi kesinlikle anlaşılmıştır.
    (phriksos, 13.10.2005 17:34)
  2. girilerine kattığı ingilizce kelimeler boku çıkartılarak sorun edilmiş bir kişi sanıyorum. nedense almanyada yaşayan tükler memlekete dönerler "doch doch" diye konuşurlar ve sorun edilmez, ama görülen bir ingilizce kelime ile hemen 3 hilalli bayraklar çekilir yatağın altında saklanan tüfek çıkartılır bilemedin "hanım tüfeğimi getir bik bik " şeklinde muhabbetler yapılır.

bir insan kendini en rahat nasıl ifade edebiliyorsa o şekilde etmelidir ve dinleyen kişi konuşanın dediğini anladığı sürece bu sorun edilmemelidir, zira önemli olan iletişimdir. yazarın kullandığı dil sanırım "ağzı yüzü patlattığı sakıza bulaşmış 'aay çok sayko çocuuk' diyen tiplerle" bir tutulmaktadır. senelerce yurtdışında kalıp geri döndüklerinde adını bile doğru düzgün telafuz edemeyen bir dünya kişiyi düşününce ufak tefek detaylara verilen embesilce tepkilere anlam veremiyorum.

tepki çeken bir başka konu tahminimce "donthatemecuzimbeautiful" şeklinde alınmış fantastik nick. ortalıkta "gitarist_28m" tadında konulu nicklerle dolaşan nicelerinin arasında bu kadar bik bik edilmelimidir bilemiyorum.

bu kişi insanlara mesaj bombalayıp " hey naber yavrum bugün çok high oldum he bu arada #turkunturktenbaskadostuyok kanalında takılıyorum sen de gel" mi demiştir. hiç sanmıyorum. dikkat çeken bir olay/kişinin ardından hadisenin atmosferine kapılıp sik sik etmek evrensel bir olay sanırım. sürü psikolojisi kısaca.
    belki de benim gözlerim kör olmuştur, ciddi bir hata görememişimdir, hatta bi milyon kilometre ötedeki bi hatuna yazılıyorumdur falan belli mi olur.
    (radiance, 17.10.2005 18:26)
  3. fazla alıngan ve agresif olduğunu düşünmeme sebebiyet veren bir yazar arkadaşımız.tabi insanların düşünceleri ve bilgileri kendinedir.
    (possible dreams, 09.11.2005 19:42)
  4. bazı yazarlarımızın gereksiz yere yüklendiğini düşündüğüm yazar. farklılıklarımızın zenginlik olduğunu unutmamalıyız. konsept ayağına şeklen birbirinin kopyası giriler mi olmalı hep yoksa farklı bakış açılarından değerlendirmeler desteklenmeli mi. bence desteklenmeli.
    (esbjorn, 26.11.2005 20:43)
  5. havanın pek soğumadığı diyarlarda bulunan, bu sebepten gayet sıcakkanlı olan, uzuuun uzun yazılar yazmaktan hoşlanan, benim de onları okumaktan hazzettiğim, ağzının tadını bilen yazar.
    (hanspeterberigel, 26.11.2005 21:32 ~ 16.02.2008 12:51)
  6. - ihateyou
    - donthatemecuzimbeautiful
    - hobarey!!iloveyou
    - geçtiogeçti.
    - ohshit
    - yepshittirgit

(nickaltı diyalogları araştırma geliştirme merkezinin nickinize ücretsiz armağanıdır).
    (fantastik karakter, 02.12.2005 02:55)
  7. bir miktar girisinden takip ettiğim kadarıyla ortama getirdiği çeşitlilik açısından kesinlikle takdir ettiğim bir yazardır. insanların belirli özelliklere göre karakter tahlili yapmalarının önüne geçmek için de doğal bir fırsat olarak görmekteyim(kendim için de geçerli olabilir, ahkam kestiğimi zannetmeyin). ne kadar farklı izler görüp, ne kadar farklı insanlar tanırsak(ama önyargılarımız olmadan) o kadar geniş bir bakış açısına sahip olabiliriz. eğer geniş bir bakış açısına sahip olmak istemiyoruz diyorsanız bir düşünün derim. istiyorsanız ve önerecek, söyleyecek bir şeyleriniz varsa lütfen söyleyin. bunları da o şekilde söylenmiş sözler olarak görmenizi temenni ederim.
    (martin hayda gel, 16.12.2005 16:35)
  8. (bkz: carver)
    (azwepsa, 09.01.2006 18:18)
  9. alışılmadık bir şey için çabalıyor sanki. bilmiyorum, bilemiyorum.
    (close2death, 11.01.2006 11:56)
  10. ebay'i bilen dişi. siparişlerimizi ona mı versek ne *

(bkz: dont hate me because i am beautiful)
    (dlord, 15.01.2006 17:25)
  11. yurtdışında pek bir görülen t-shirt yazısı.
    (marla singer, 06.02.2006 18:59)
  12. (dr conners, 07.02.2006 03:05)
  13. güzel olmak nefret edilmeye engel midir diye düşündüren bir yazar nicki.nefret geçici bir hamle de olabilir bırak kırılsınlar sana vuran eller diye öğütlenedebilir kendisi.
    (bkz: ne nefretlik güzeller gördüm zaten yoktular)
    (bkz: ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça)
    (angelic, 09.02.2006 04:53 ~ 04:57)
  14. kılıç üstadı...
    (azwepsa, 09.03.2006 20:18)
  15. pazarlık yapmasını da biliyor. barış yanlısı.
    (azwepsa, 09.03.2006 20:26)
  16. açılımı don't hate me cause i'm beautiful yani "benden nefret etme çünkü ben güzelim" olan nick. yaratıcı bir nevi.
    (guenhwyvar, 28.04.2006 22:18)
  17. üçüncü kuşaktan bir nesildaş. ve sanırım söylemek istediklerini yazıya dökerken yanlış anlaşılabilecek hatalı bir tarz kullanan yazar arkadaşımız. belki de bunun farkında ama herhangi bir kötü niyet taşıdığını düşünmüyorum.

öncelikle yazıdan oluşan bir toplum olan sözlükte nick'imizin ilk izlenim olarak ne kadar rol oynadığının farkındayız. "jhfkasnbfakfb" gibi bir yazarı ilk görüşünüzde nötr kalma olasılığınız %90'dır. ama "fenerbahçecumhuriyeti" ya da "kahrolsundemokratikdüzen" ismine karşı olumlu-olumsuz eğilimi olmadığını söyleyen yalan söylüyordur. haliylen "donthatemecuzimbeautiful" gibi çarpıcı olmaya çalışan iddialı bir nick de hemen dikkati çekecek (emin olun yazarı da bunun farkındadır) ve iyi, kötü izlenimleri başlatacaktır. kimimiz "off kesin kız bu, üstelik güzeldir de... hemen nick altına bişeyler yazayım" derken, kimilerimiz de "ulan şuna bak, böylelerini de hiç sevmem hemen bir eksi çakayım" diye yollara düşebilir. üstelik daha yazılarını bile okumadık!

açıkçası ben bu hanım kızımızın epey bir yazısına göz atma şansı buldum. kimisini anladım, beğendim, kimisinden ise pek bir anlam çıkaramadım (ma bad). ama sonuçta okudum geçti gitti, abartmanın alemi yok. ne de olsa bu sözlük "enbuyukgucbilgidir" gibi nice cevherler de gördü ki o arkadaşımız da operadan, baleden çıkmayan, edebi birikimi müthiş, yüce bir insandı. hatta çoklukla "hocam öyle müthiş bir şeyim ki her hafta ayrı kız götürüyorum, boş zamanlarımda placebo'da bas gitar çalıyorum" demeye getiriyordu sözü. biz onu da sevmiş, bağrımıza basmıştık. şimdi bunca ucubenin arasında biri de çıkıp "güzel" olduğundan dem vurmuş, yurt dışı imkanlarından ve havasından faydalanmış olduğunu vurgulamış çok mu. belki de bu tavrı ve kimliğiyle anılmak, tanınmak istiyor, suçlayabilir miyiz?

bu arkadaşın tarzından (yazı demiyorum) rahatsızlık duyanların derdi ne? verdikleri eksi oylarla hüngür hüngür ağlamasını; "valla bi daha ingilizce kalıplar kullanmayacağım" demesini mi bekliyorlar. peki yazar arkadaşımız ne bekliyor? yazılarının eleştirilmemesini, sadece; "girileri de kendisi kadar güzel","kendisiyle tanışmadım ama mükkemmel bir insan" gibi yavşaklıklar mı bekliyor. o zaman iki grup da yanlış yerde...

bu arada donthatemecuzimbeautiful için bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim, gerçek adı "halil ibrahim erensoy"'dur (biz ona ibrahim abi deriz).
    halen evli ve (allah bağışlasın) iki çocuk babasıdır.

(bkz: dağılın lan)

uzun gözlemlerden sonra uzaklardan kopan gelen ekleme:

meğer göründüğünden daha sığ bir tavır, anlayış varmış. iyi niyetimin affını diliyorum.
    (atropos, 05.05.2006 01:09 ~ 09.11.2006 21:58)
  18. anlamı unutulmuş samimiyet sözcüğünü yaşatabildiğinden maskeliler tarafından hedef noktası olma durumunda kalmış, son derece tatlı sözlük yazarıdır.
    ha bu durum onda neyi değiştirir, kanımca hiçbir şeyi.. çünkü hepsine gereken cevabı verebilecek kapasitesi vardır, veriyor da..

edit:hala aynı şeyi düşünüyorum. evet.
    (betty blue, 05.05.2006 01:51 ~ 13.08.2006 23:27)
  19. fena patlamış, için dökmüş yazar. okurken korktum patlamasını, bana da bir iki kalay bir iki sümsük veriştirecek diye. aboo...
    (chaghdash, 10.05.2006 19:49)
  20. dürüstçe içini döktüğü girisi ile takibe aldığım, bir kaç girisi ile iyi bir özetleme çıkaran, uzun konuşmalar sonucunda amerika hakkında yanlış bildiğim bir çok şeyi düzeltme imkanını bana sunan yazar. ilginç, garip bir şekilde doğruya yönelen iç güdüsü var, gerçekten ilginç... ha, bronzlaştırıcı kremi gönderse şık olur mu? bence şıktan öte, şahane olur ya şimdilik zorlamıyoruz. (ama zorlaya da biliriz) (otorite boşluğu buluduğum an) (ama zor gözüküyor) (iyi olan kazansın)
    (müyendis, 17.05.2006 20:59 ~ 21:28)
  21. ben de girilerini tekrar görmek istiyorum. artıyı eksiyi takmadan, içinden geldiği gibi giri girsin istiyorum. sözlüğün kalitesiymiş kaliteli yazarmış... bnlar hikaye. ben sadece düzceli yazarı severim... o değil de kendi çizgisi ve farklı bir bakış açısı var. bunu da sözlük aracılığıyla paylaşıyor. farklı bir bakış açısıyla onun aracılığıyla ulaşabildiğim için "bana" birşeyler kattığını düşünüyorum. wondrous'un sözlüğünün amına koyiim (kusura bakma wondrous) o ve onun gibi belirgin ve farklı bakış açısı olan yazarlar benim gözümde, fikirsel gelişimimde en çok katkısı olan kişilerdir diye düşünüyorum.

buradan kendisine selam eder, göz kırparım. iyi giriler bile dilerim...

bu arada kerouac'ı da burada bahsettiğim çerçeveden anmak isterim... üzüldüm uçmasına.
    (azwepsa, 18.05.2006 15:25)
  22. amerikalıların aynı kefeye konmasına şiddetle karşı çıkan, fakat çok rahat bir şekilde tüm türkleri aynı kefeye koyan, buna ek olarak bu tip girilerini ve üslubunu beğenmediğim fakat tabii hiçbir şekilde düşmanlık beslemediğim yazar. sanırım girilerini ve üslubunu beğenmediğimi söyleyerek ona karşı samimi olabilirim. aynı bir başkası "wooaww bize amerikayı anlat" dediğindeki samimiyeti gibi. kendisi ne tanıdığım ilk amerikalı, ne ilk amerikada yaşayan insan, ne de bana amerikayı anlatan ilk insan.

ayrıca ben izmir kültürünü veya bir başkası samsun kültürünü zor anlatırken, onun amerikan kültürünü anlatmasını çok zor bulduğum yazardır kendisi. tüm samimiyetimle kolaylıklar diliyorum.
    (hepten aykırı, 30.05.2006 12:48 ~ 21:43)
  23. (ben bilmem beyim bilir, 30.05.2006 12:51)
  24. bizlere bakmakla görmek arasındaki nüansı hatırlatan,bazılarının sadece bakmakla yetindiği,bazılarının ise görmeyi başarabildiği yazardır.selam ederim..
    (guanoapes, 27.06.2006 20:48)
  25. yanlış kelime avcısı.. hataların düzeltilebilmesi için mutlaka birilerinin bunu fark etmesi gerekir. bakmakla kalmayıp gören sözlük yazarı..
    (cashew, 15.08.2006 16:44)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil