belki ilginizi çeker
  1. · chicken bar
  2. · iskenderun döneri
  3. · mozzarella
  4. · eskişehir
  5. · tavuk döner
  6. · katık
  7. · eskişehir mekanları
  8. · chicken bar
  9. · ilk buluşmada yenmemesi gerekenler
  10. · cengiz topel caddesi
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · disko kralı
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · uludağ sözlük
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · onur öymen
  8. · tavuksal fırlatgıç
  9. · batugol

donas  

1. eskişehir'de iki şubesi bulunan, bir çeşit dürüm ve dürümcünün adı. iskenderun usülü ile lavaş arasına özel bir sos, salatalık malzemeler, patates kızartması ve turşudan oluşan isteğe göre et ve tavuk olarak sunulan devasa büyük nefis yiyecek. kuş gribi vakasından sonra et olarak yapmaya başladılar, ama öğrenciler fiyatı cazip olduğu için tavuk versiyonunu daha çok tüketirler. eskişehirde tantuninin tahtını elinden almıştır.
    (options, 07.01.2007 23:38)
  2. eskişehirin dışında hatay,malatya ve kayseride şubesi bulunan kuruluş.
    (pqwer26, 12.01.2007 19:01)
  3. (bkz: iskenderun döneri)
    (kör kuyu, 12.01.2007 19:05)
  4. (bkz: chicken bar)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 02.01.2008 16:07)
  5. "don asmak" eyleminin emir kipinde çekilmiş hali.

(bkz: aferin bana ne güzel düşünmüşüm)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 14.01.2008 05:03)
  6. insanın eskişehirden uzaktayken özleyebileceği şeylerden biri..
    (eche, 24.02.2008 19:39)
  7. eskişehir'e 3. şubesini açan dürümcü.

(bkz: sürekli büyüyor efendim durduramıyoruz)

ek : yeri ise tam olarak ibis otel'in olduğu caddenin doktorlar tarafındaki köşesidir, başka bir ifadeyle mozzarella'nın yerini almışlardır.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 12.04.2008 02:06 ~ 11:47)
  8. eski kalitesini aratan şey. hele bir garsonu var. az çakal değil şerefsiz. dürümü getiren adama "yanında ekstradan turşu verir misiniz?" diyorsunuz, adam buna "tabi, hıhım" gibi hareketler yaptıktan sonra her ne hikmetse ortadan kayboluyor... lan dikkat ettim, bu bir değil, iki değil, üç değil... paso böyle...

en sonunda adam dürümü getirdi ve ısrarla o turşuyu getirene kadar dürümden bir lokma bile ısırmadık grupça... sonra anladı çakallığını çaktığımızı ve adam oldu biraz.

edit: ha dürümü güzeldir ona lafım yok.
    (lucidapolis, 12.04.2008 02:20 ~ 02:20)
  9. türkiye'de şubesi az ancak müşterisi çok olan; dürüm yarıçapının zirve yaptığı fastfood mekanı.
    (hebehöbe, 06.06.2008 09:42 ~ 12:43)
  10. kütahya sevgi yolu üzerinde bulunan can dostudur. zorda kalındığında ucuz alternatifli temiz dönercidir. ne kadar ucuz olduğunu eski türk lirasına geçmek için gün saydığımız şu günlerde şöyle ifade edeyim. paranın para zamanında (yani bu aralar, malum kriz filan) kütahya'da bir dürüm 2,5ytl iken aynı dürüm eskişehir'de 2,75ytl dir. fark ortada(ne farkı?).
    (elladan tinuviel, 20.12.2008 16:36 ~ 01.09.2009 18:35)
  11. vıcık vıcık alttan akan tavuk patates artıklarını bi de yanında gelen turşuyu kürdanla yeme çilesi çektiğimiz,eskişehirin yegane öğrenci dürümü.
    (pocahantes, 20.01.2009 19:38)
  12. sık yendiği zaman mideyi bozan ama yine de vazgeçilemeyen, hiç sağlıklı olmadığını bilsem de göz görmeyince gönül katlanırmış mantığıyla yemeğe devam ettiğim dürüm.
    (bir martıyım ben, 07.04.2009 03:32)
  13. eskişehir için chicken bar'ın yanında adı bile geçemeyecek tıkınma mekanı.
    eylül ayından beri aylık ortalama 15 chicken yediğimi düşünürsek, rahat bir 250 kağıt chicken için vermişimdir, helal olsun.

dipçik: donas ile chicken bar'ı kıyaslamak için "chicken" tabirini kullandım, yoksa sipariş vs esnasında her zaman "tavuk" ya da "tavuk dürüm" tabirlerini kullanmaktayım.

(bkz: hashüsiletemiztürkçe.com)
    (hashus1099, 07.04.2009 03:50)
  14. sürekli turşu getirmeyi unutuyor burada çalışan bazı pezevenkler. (3. şubesinden bahsediyorum)

arkadaş donas geliyor, "afedersin turşu alabilir miyim?" diyorum "peki" cevabından sonra siktir olup gidiyorlar. bir değil iki değil sürekli başıma geliyor. hayır bi sebepten ötürü mimlendim de haberim mi yok onu da bilmiyorum. ama geçen arkadaşlarla gitmiştim yine turşu getirmemişlerdi sanırım bana özel değildi diye düşündüm, sonra belki de ben olduğum için turşuyu yine getirmediler diye düşünmeye başladım, kafam çok karışık.

işin boktan yanı, donas geliyor, yiyorum, bitmesine bir bilemedin iki ısırık kala, getirmeye yelteniyor turşuyu. bakıyor bana, bitti bitecek donas, geri dönüyor başka masaya koyuyor benim turşumu, benim hakkımı ibne. hayır kalkıp o turşuyu o masadan alsam "benim hakkım lan bu göt" desem, masadaki arkadaşa ayıp olacak, ona da üzülüyorum, o da insan sonuçta onun da canı turşu isteyebilir.

herkes ister turşuyu donasla birlikte, hakkıdır turşu, donas turşu ile güzel çünkü. acı biberi olsun, kesilmiş kornişon olsun. bunlar güzel şeyler donasın yanında yenilebilecek. iyi de arkadaşım benim ne eksiğim var diğer insanlardan, ben niye yiyemiyorum bu koduğumun turşusunu. taktım arkadaş kafaya turşuyu.

hayır eve istiyorum donas, "bol turşu da koy abee" diyorum, bi geliyor ne turşu var ne başka bişey. tuz bile yok. ya evimde tuz olmasa, hiç düşünmüyorlar hiç. tuzsuz donas mı yenir allah aşkına, kuru kuru öyle. yenmez, denedim bi halta benzemiyo. yemeyin, bol tuz atın, turşunun dibine vurun bu donası yerken zira birileri benim hakkımı fena halde yiyor turşu ve tuz konusunda.

hakkımı yiyenlere hakkım haram olsun, zıkkım olsun.

acıktım yine o kadar bahsedince...
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 07.04.2009 03:58)
  15. içinden tavuk bacağı çıktığına bizzat şahit olduğum dönerimsi hede.

fakat öğrenci milleti ne yapsındır ?
    (eses taraftari porsuk canavari, 18.05.2009 15:34)
  16. tavuk dönerin içine neler kattıkları hakkında baya bi konuşulan eskişehirde tanınmış dürümcü..
    bakırköyde geçenlerde yeni şubesini açmış bulunmakta ayrıca...
    (sir john, 19.08.2009 15:51)
  17. yiyenlerde nasıl bir sindirim sistemi olduğunun anlaşılması için insan anatomisinin tekrar araştırılması için önde gelen tıp fakültelerine ricada bulunmama neden olan hede.
    (eses taraftari porsuk canavari, 01.09.2009 19:03)
  18. eskişehir öğrencisinin temel besin kaynağı. ne bulunursa içine atılması makbul görülür.

(bkz: et)
    (bkz: ketçap)
    (bkz: mayonez)
    (bkz: patates kızartması)
    (bkz: turşu)
    (bkz: marul)
    (bkz: domates)
    (bkz: biber)
    (bkz: ve daha binlercesi)
    (bir nick seçmem gerekmişti, 01.09.2009 19:27)
  19. artık istanbul'da da bir şubesi olan, hiçbirşeye benzemeyen bir dönercidir.
    (alttantire, 08.10.2009 17:04)
  20. pek bir kalın dürüm şeklinde tavuk yiyebileceğiniz bir mekan eskişehir de.
    öğrencilerin sık sık gittiği bir yer.hatta -donas yemeye gidiyoruz- gibi kalıplara da sahip olmuş bir mekan.
    (anathema se, 22.10.2009 14:06)
  21. beşiktaş'ta ve üsküdar'da (tercihen fıstıkağacı * ) bir şube açsın diye telefon edip saatlerce ağlayabileceğim, harika dürüm yapan mekan. eskişehir'de olup da kıymetini bilmeyenler var. lafım size! olm donas büyük nimet lan!
    (jai vu, 28.10.2009 17:17)
  22. eskişehir'de buna benzer lavaş arası tavuk/et dürüm yapan yerler de vardır. misal;

(bkz: chicken bar)
    (bkz: katık)
    (bkz: samsa)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 28.10.2009 17:18)
  23. artık tadı eskisi gibi değildir. lemanın karşısındaki yer kapanmıştır. tren istasyonunun ordaki donasdan korkunç kokular gelir. ne varsa o lemanın karşısındaki donasda vardı.
    (ikiucubokludeğnek, 28.10.2009 17:29)
  24. malatya'daki askerlerin ana yemeğidir.
    10 tane alana bir tane hediye ederler.
    donasla anlaşırsanız 10 kişi bulup bedava karnınızı doyurursunuz.
    (banker yakup, 28.10.2009 17:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil