|
|
- en güzel oasis şarkılarından biri . 1995 yılı morning glory albümlerinden çıkmış ve ingiltere'de 1 numara olmuştur .
(bkz. wonderwall)
- ayrılırken ingiliz sevgililerin sarfettiği replik.
- sözleri de yazılmalı tam olmalı:
slip inside the eye of your mind
don't you know you might find a better place to play
you said that you'd never been
but all the things that you've seen will slowly fade away
so i start a revolution from my bed
cos you said the brains i have went to my head
step outside the summertime's in bloom
stand up besides the fireplace take that look from off your face
you ain't ever gonna burn my heart out
so sally can wait, she knows its too late as we're walking on by
her soul slides away, but don't look back in anger i heard you say
take me to the place where you go, where nobody knows if it's night or day
please don't put your life in the hands of a rock n roll band
who'll throw it all away
so i start the revolution from my bed
cos you said the brains i have went to my head
step outside the summertime's in bloom
stand up beside the fireplace take that look from off your face
cause you ain't ever gonna burn my heart out
so sally can wait, she knows its too late as she's walking on by
my soul slides away, but don't look back in anger i heard you say
my soul slides away, but don't look back in anger i heard you say
my soul slides away, but don't look back in anger
don't look back in anger, i heard you say
at least not today
- 95 yılından beri en sevdiğim parça. bu parça bir zamanlar çıktığım kızın da en sevdiği parçaymış meğer. zaten hatta kızın adı sally diye de kısaltılabiliyordu. *
oasis bu alemde de kraldır onu da belirtmeden geçmiyim
özellikler liam abinin şarkının sonunda "ay hööc yu saey at lıist noot tudaey" diye söyleyişi süperdir
(bkz. british english'in melodik akışı)
- (bkz. bu şarkıyı yazan insan olamaz)
- kendisi ayrı güzel, klibi ayrı hoş bir parça, gitarda çalması kolay bir de söylenebilirse karizma puanı yüksek bir şarkıdır, ama hepsinden öte sözleri sağlamdır, ayrılık yaralarına kimi zaman ilaç kimi zaman tuz olabilir.
- "please don't put your life in the hands of a rock n roll band
who'll throw it all away" sözleriyle biryerlere ayar vermektedir.
(bkz. noel liam gallagher çekişmesi)
- "please don't put your life in the hands of a rock n roll band
who'll throw it all away"
lafı lars ulrich'e aittir bir rivayete göre
- "geçmişe kızgınlıkla bakma. en azından bugün."
eski kız arkadaşın adı sally ise bu şarkı ne güzel yerine oturur.
en sevdiğim şarkıdır. bu şarkıyı yapan insan değildir * .
keşke bu şarkıyı ben yazmış olsaydım. o zaman hayatta gerçekten birşey yapmış olurdum
- wonderwall ile beraber en iyi iki oasis parçasından biri *
- klibin sonunda liam arabanın arkasından bakar ya, orada film kopmaktadır. bi de bu ingilizler neredeyse tüm kliplerine bi union jack koyuyolar. nedir bu olay.
- çoğunluğa göre en iyi oasis şarkısı. klibi de güzeldir, bir london cab'la bir villa'ya giden oasis, şarkı söylerler, takla atarlar, beyaz ablalar vardı felan. ama klibin en etkileyici noktası o büyüteçli kısmıdır.
- evet evet, bu klibin sonundaki cab'in arkasında, liam*'ın üzerinden baktığı britanya bayrağı çok şirindir. şiddetle aranmaktadır tarafımdan aynen arka tarafa koymak üzere.
- hani alkol alınca herkesin söylediği bir şarkı vardır ya, efkarlıyken de neşeliyken de; benimki bu.
- soğuk ve kısık havasına rağmen insanın içini ısıtan şarkı. what s the story morning glory nin kayıtlarında noel gallagher bir gün stüdyoya elinde 2 şarkıyla gelir, liam a bunların birini sen diğerini ben söyleyeceğim der. liam wonderwall ı seçer. noel e de bu kalmıştır, iyi ki de öyle olmuştur. bu iki şarkı o albümün ağır topları hatta live forever ı da eklersek oasis tarihinin üç büyükleri olmuştur. sonundaki gitar solosu şarkıyı mükemmel tamamlamaktadır. ayrıca noel "sally diye birini ne gördüm ne tanıdım" diyerek bilindik oasis tavrını bir kez daha sergilemiştir. klibi de ayrı güzeldir. ama familiar to millions ta 70.000 kişi aynı anda öyle bir söyler ki şarkıyı başka söze gerek kalmaz.
- noel* der ki: liam*'la otururken masaya bu iki şarkıyı koydum(don't look back in anger ve wonderwall'dan bahsediyor), liam'dan söylemek için birini seçmesini istedim, allahtan wonderwall'u seçti.
kendisi de o derece sever yani.
- (bkz: don t look to the eyes of a stranger)
- sevdiğiniz herhangi bir şeyden ayrılırken dinlemesi akıllara zarar bir şarkıdır. iyi veya kötü geçmiş bir tatilin bitişi, sonrasında istemeye istemeye ayrılış hissi yaratır bende her dinlediğimde. familiar to millions albümündeki canlı performansları ise tek kelime ile muhteşemdir, özellikle de seyircilerin nakaratı söyleyişi. şarkının orjinalinden biraz daha hızlı olması çok daha güzel yapmıştır, oasis'in bu konser kaydını.
(bkz: kelimelerin kifayetsiz kalması)
- (bkz: look back in anger)
temelde john osborne nin 20.yy tiyatrosunun temel taşlarından biri olarak görülen look back in anger adlı drama eserinden yola çıkılmıştır. eserde jimmy ,eşi alisonve en yakın arkadaşı helena arasındaki aşk üçgeni anlatılmaktadır. okuması çok keyifli, umarım bir gün sahnede de izleriz.. ayrıca anger adlı bir filminin de yapılmış olduğunu biliyorum, her ne kadar ses getirmemiş uyarlamalardan biri olsa da..(lastrose, 01.10.2007 01:19 ~ 05.12.2007 18:06)
- bu şarkının girişi itibariyle imagine'ı* andırmakta.
zaten oasis'in tiplerine bakınca da insanın aklına the beatles'ın kabarık komik saçları geliyor.(venom, 31.12.2007 10:47)
- maroon 5 coverının da çok bi güzel olduğu şarkı.eğer maroon 5'ı oasis'e tercih ediyorum derseniz hiç kaçırmayın bence.
- introsu imagine'in kopyasıdır. noel hacımız da bunu inkar etmez.
|