belki ilginizi çeker
  1. · hal douglas
  2. · coming soon
  3. · hal douglas
  4. · jean amerika nın şalvarıdır
  5. · ev arkadaşı olması istenecek adamlar
  6. · fragmanlarda konuşan baba
  7. · adnan polat ın ses tonu
  8. · çirkin olmasına rağmen mesaj atan hatun yazarlar
  9. · fragman adam
  10. · sinemada fragman izlemek
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · ezel
  6. · ugg
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · anime
  9. · ömer üründül ile maç seyretmek

don lafontaine  

1. çoğu fragmandaki tumturaklı, heybetli, görkemli, kasvetli ve ketum sesin sahibi adam. efektler arasındaki boşlukları "one man (uzun sessizlik) one woman...", "a story about a man...", "in a world where..." gibi klişeleşmiş laflarla bezeyen seslendirme markası*. belgesel miydi yoksa kendisine bölüm ayrılmış bir program mıydı hatırlayamadım, bu adamın bir gününü aktarıyordu. limuziniyle bir stüdyodan diğer stüdyoya tüm gün dolaşıyor. fragmanlar, reklamlar, tanıtımlar... hayvan gibi para kaldırıyormuş. merak konusu olan normal hayatındaki çarşı pazardaki konuşmalarını gösteriyor. seyre değerdi.
    (spyder, 03.05.2006 12:53 ~ 12:55)
  2. (sycrone one, 17.01.2007 00:48)
  3. (sycrone one, 17.01.2007 00:51)
  4. don lafontaine bugüne kadar 5000 fragmanı seslendirmiş bir efsane. her sinemaya gidişinizde ''bu yaz! bir adam! tek kişilik ordu!.'' gibi klişeleri duyduğumuz o davudi ses ona ait. günde 80 ses kaydı yapan büyük usta vaktinin büyük bir bölümünü evinde kurduğu stüdyoda geçiriyor. sektörde 40 yılını dolduran lafontaine bay ses, fragmanlar kralı ya da tanrının sesi gibi lakaplarla anılıyor.
    (nocturne, 09.06.2007 01:41)
  5. adam iyi kötü çirkin * filminin bile fragmanını seslendirmiş. kendisine oha demekten başka çaremiz kalmadı..
    -tı guud... tı beed... en tı aglii.. (tşioooovv -silah sesi-)
    (emrahman, 14.09.2007 00:44)
  6. voiceover legend olarak da adlandırılan davudi ses kişisi. fekat kendisinin taklidini yapan pablo francisco stand-up şahsiyeti taklit yeteneği ve fragmanı bir kere daha yaşaması ile beni yarmıştır, gözümden yaş getirmiştir.

meraklısı için:
    little tortilla boy
    http://www.youtube.com/...
    (ad hoc, 06.12.2007 14:27 ~ 14:57)
  7. don lafontaine hakkındaki en güzel yorumu ashton smith yapmıştır herhalde. "öldüğünüzde, cennette duyacağınız ses don'un sesi olmayacak. duyacağınız, don'un sesini taklit eden tanrının sesidir." demiş. bu işi başaramadığını düşünmüş olacak ki ses dublörü olarak don'u yanına almış. huzur içinde yatsın...
    (love metal, 05.09.2008 11:09)
  8. (erm, 19.01.2009 22:28)
  9. 1 eylül 2008 tarihinde akciğer kanseri yüzünden hayatını kaybeden seslendirme sanatçısı. artık fragmanlarda onun sesini duyamayacak olmak üzücü.
    (ayşen gruda, 17.04.2009 11:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil