dominik cumhuriyeti 

adana çık aradan

1. haiti nin komşusu olan ada ülkesidir. turizmde almış yürümüştür. başkenti santo domingo dur.
    (aquila, 14.01.2007 13:09)

2. türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerden biri
    (sphinx, 14.01.2007 13:30)
  3. türkiye'ye kesinlikle vize uygulayan, hatta öğrenci işsiz statüsünde ki insanlara vize vermeyi şiddetle red eden ya da çok uğraştıran ülkedir.
    1 dolar an itibariyle 33 pesodur. hayat sanıldığı kadar ucuz değil hatta pahalı bile sayılabilir.
    dünyanın en güzel ve büyüleyici 3. plajının bu ülke de bulunsa da, dünyanın en kirli bölgelerinden birisinin de bu ülke de olması yaman bir çelişkidir.
    kültürel olarak türkiye ile büyük benzerlikler gösterir. ağustos ve eylül ayları kasırga aylarıdır ki geçmişte büyük kayıplar yaşanmıştır. olga
    son yaşanan kasırga ise noel dir. verilere göre 20bin insan hayatını kaybetmiştir.
    (nocturnal, 29.02.2008 23:53 ~ 01.03.2008 02:58)
  4. kışın ortasında -20 derece olan moskova üzerinden kız arkadaşımla birlikte boeing 747 ile 12 saatlik bir yolcuğun ardından +30 derece olan hayatım en güzel tatillerinden birini geçirdiğim ülkedir.plajları un kadar beyaz ve undan daha ince bir kuma sahiptir.deniz çok güzel bi mavi renge sahiptir.hep dergilerde görmüşümlüğüm vardı palmiyelerin denize doğru uzandığını punta canaya gitmeden önce.hindistan cevizini ağaçtan koparıp kayaya vurarak parçaladıktan sonra nefes nefese kalıp yerken elinde pala olan bi amca gülerek yanıma geldi 5 saniyede hindistan cevizini soyup elime tutuşturmuştu.ayrıca insanları çok tembeldir,sürekli müzik dinler,dans ederler.otele giriş yapacağımız gün resepsiyonist check in işlemini yapmayı bırakıp lobide çalan müziğe ayak uydurmaya başlayınca önce uyuz oldum sonra sadece gülümsedim ve güzel bir odaya yerleştirildim.amerikalı,kanadalı,isveç ve rus turistler bolca mevcuttur.dışarda bişeyler satın alırken mutlaka pazarlık yapmak lazım,satıcının söylediği fiyatın 1/4 üne alabilirsiniz.
    bi de havalimanlarında x-ray cihazları yoktur kapı da yoktur çatıları palmiye yapraklarından yapılmıştır.uçuş biletini alırken bi köpek gelir çantanızı koklar gider,gülersiniz.

tc vatandaşlarına vize uygular.teşvikiye'de bi bina içerisinde fahri konsolosluğu vardır. www.dominikvize.blogspot.com adlı siteden bilgi alınabilir.telefona genelde fahri konsolosun oğlu çıkar,baba çıkarsa fırça atabilir alttan alın.vize bir aydan önce çıkmaz derler nedeni de dominik halkının tembelliğindendir,bana bir haftada verdiler vizeyi.
    (rojhot, 21.03.2008 03:44 ~ 04:08)