görseller
dominik cumhuriyeti 

belki ilginizi çeker
  1. · semih cumhuriyeti
  2. · dania ramirez
  3. · rafael trujillo
  4. · büyük antiller
  5. · santo domingo
  6. · cohiba
  7. · basilica de higuey
  8. · zacarias ferreira
  9. · haiti
  10. · boylumlama
gündem
  1. · uykusu olup da uyumayan insan
  2. · 2012
  3. · ugg
  4. · domuz gribi
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  7. · tunceli alevileri dinsizdir
  8. · ismini vermek istemeyen izleyici
  9. · güçlü kadın olmak

dominik cumhuriyeti  

1. haiti nin komşusu olan ada ülkesidir. turizmde almış yürümüştür. başkenti santo domingo dur.
    (aquila, 14.01.2007 13:09)
  2. türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerden biri
    (sphinx, 14.01.2007 13:30)
  3. türkiye'ye kesinlikle vize uygulayan, hatta öğrenci işsiz statüsünde ki insanlara vize vermeyi şiddetle red eden ya da çok uğraştıran ülkedir.
    1 dolar an itibariyle 33 pesodur. hayat sanıldığı kadar ucuz değil hatta pahalı bile sayılabilir.
    dünyanın en güzel ve büyüleyici 3. plajının bu ülke de bulunsa da, dünyanın en kirli bölgelerinden birisinin de bu ülke de olması yaman bir çelişkidir.
    kültürel olarak türkiye ile büyük benzerlikler gösterir. ağustos ve eylül ayları kasırga aylarıdır ki geçmişte büyük kayıplar yaşanmıştır. olga
    son yaşanan kasırga ise noel dir. verilere göre 20bin insan hayatını kaybetmiştir.
    (nocturnal, 29.02.2008 23:53 ~ 01.03.2008 02:58)
  4. 19/02/2008 tarihinde türkiye ye vize uygulamasını kaldırmış olan ülkedir.
    (nocturnal, 29.07.2008 19:50)
  5. backwoods aromalı purolarının yapıldığı ülkedir efendim.
    (zogo, 19.09.2008 23:35)
  6. dünyanın diğer ucunda, adını bilmenin insana ne bir şey kazandırdığı ne de bir şey kaybettirdiği, kişiye "böyle bir yer niye var?!" diye sordurtan yerlerden birisi.

minicik ufacıkken babamla harita üzerinde ülke bulmaca oynardım, hiç unutmam, bir keresinde, "dominik cumhuriyeti?!" diye sormuştu babam, ara tara yok, ama adından dolayı mı bilmiyorum, yaşıtlarım amerikalar, fransalar içinde boğulurken, ben dominik cumhuriyeti sempatizanı olmuştum. dominik cumhuriyeti diye bir yer vardı ve milyonlarca insanın dahi varlığından bihabar olduğu bu yer benim göz nurum olmuştu, haritayı açıp açıp dominik cumhuriyetine bakıyordum.. avalon'la, valhalla ile eş değer bir yer olmuştu orası benim için. kararımı vermiştim, "seni de almanya'ya götüreyim mi!" diyen anneanneme, "olmaz! ben dominik cumhuriyeti'ne gidicem" diyordum..

belki gerçekten de öyledir, hala bilmiyorum ama dominik adındaki bir çocuğun adası sanıyordum orasını. bir gidebilsem dominik ile çok güzel arkadaş olacağımızı, ateride mario oynayıp adayı gezeceğimizi düşünürdüm.

sonrasında bir şekilde geçti o heves büyüdükçe.. ama şimdilerde hala ne zaman duysam bu "niye var ki böyle bir cumhuriyet?!" adlı gizemli ve uzak çok çok uzak yeri, içimde bir burukluk yaratır.. daha sonrasında paskalya adası'nı, peru düzlüklerindek şekilleri görme sevdası aldı o hayalin yerini, daha da büyüdüm sonrasında, artık arkadaşlarımla kapalı çarşı'daki dükkanlardan istanbul'un yeraltı dehlizlerine nasıl inebiliriz diye tartışıyorduk, dünya nerede narin ve içlenişli mekanlar bırakmışsa hepsini bulmak istiyorduk, dokunulmayı özlemiş mekanları özlüyorduk, galata'daki mühürlenmiş binalardan içeri girip, keşfedilmeyi bekleyen elyazmaları ile gizli bir gölge avcıları kulübü macerası düşlüyorduk ama dominik ve onun küçük saklı adası benim için hep daha özel olarak kaldı.

artık haritalara da bakmıyorum.. hürriyet'in 3. sayfa maceralarını okuyup şuurumu biraz daha yitiriyorum.. zaten hiçbir zaman haritalara bakarak yolculuk edenlerden olmadım ben, hep aynaya baktım ve dedikleri gibi de bu yüzdendir evimden ve şehrimden çok uzaklaşamadım, içime sinmedi, aynaya her baktığımda "geri dön" çığırtmalarıydı; duydum. bundan sonra da çok çok uzak ülkelere gidebileceğimi sanmıyorum; çünkü aynaya baktıkça geri dönüyorsun ve gidenlerin, terkedenlerin neden gittiğini asla ama asla anlayamayarak, o güzel ve hatırlanan yazının da sonundaki gibi, "iyiydik lan?!" diyorsun..
    (geber marla singer, 20.09.2008 00:01 ~ 01:06)
  7. bachata ' sı var bide bu ülkenin. hem müzik hem de dans olarak pek haz vericidir.
    (cashew, 20.09.2008 23:22)
  8. semih cumhuriyeti'ni ilk tanıyan ülkedir.
    (dünyanın en yüzeysel adamı, 20.09.2008 23:26 ~ 23:27)
  9. (bkz: fiji)
    (keyif pezevengi, 20.09.2008 23:26)
  10. bir erkeğe 7 kadının düştüğü ülke. ayrıca iklimi dolayısı ile de pek çok ünlü puro markasının üretim yaptıkları ülkedir.
    (dondiego, 15.04.2009 15:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil