cranberries'in tatlı şeker, melek sesli vokalisti...
2 çocuk annesi olduğuna inanasım gelmeyen şarkıcı.tapılası insan.mükemmel bir sesi vardır zannımca.
annem tarafından anırmakla suçlanan;ama benim gözümde değeri hiçbir zaman bu kadar düşmemiş ve düşmeyecek olan,the cranberries'in solisti.
doğum soyadı o'riordan olan, evlilikle birlikte gelen soyadı da burton olan insan.
çocukluk aşkım, gençlikteki teyzem (abla desek?).
kainat'daki en güzel kadın sesi.the cranberries in güzeller güzeli solisti.
zucchero'nun son albümündeki
pure love şarkısına eşlik etmiş tapılası kadın, sevgi kelebeği, inançlı ,müthis bir şey.
her dinleyişimde sanki daha önce hiç dinlememişim gibi keyif aldığım cranberries'in muhteşem solisti. söylediği her şarkı da en güzel orta okul ve lise yıllarım, platonik aşklarım, hatırlayınca ağlamaklı olduğum anılarım yatıyor. kendimle baş başa kalmaya, düşünmeye başladığım zamanların fonundaki sese sahiptir dolores. şimdi düşünüyorum da acaba platonik aşklarıma beni daha çok aşık eden dolores'in sesi miydi yoksa ben dolores' in sesine aşık olup, bu aşkı tanıdığım insanların imgelerinde mi canlandırdım yıllarca diye? bu şarkılarla aşık olunur mu diyebilir bu yazıyı okuyan ama sözleri pek de önemli değildi o zamanlar , sadece sesinde kayboluyordunuz zaten... çok kişi abarttığımı düşünebilir ama bugün işyerinde oturmuş bunu yazarken bile o hala arkada
yeats grave'i söylüyor.
kadın yıllanmış şarap gibi şerefsizim. bir ses bu kadar nasıl güzel olur anlamış değilim. lise yıllarımda sürekli evlilik planları yaptığım hatundu.
papa ikinci jean paul'un en sevidiği seslerden birinin sahibi, hatta onun için
vatikan'da iki kez canlı performans sergilemiştir.
are you listening adlı solo albümüyle 2007 mayıs ayında karşımıza çıkıcak dünyanın en güzel sesli kadını. yeni albümünün şarkılarının ismi şu şekilde açıklamış:
loser
angel fire
without you
playground
vadim’s theme
forever
apple of my eye
letting go
ordinary day
in the garden
croatia
the black widow
human spirit
youtube da angel fire şarkısı bulunur.
7 mayıs 2007'de albümü satışa sunulacak olan yorumunu çok sevdiğim şarkıcı. ordinary day isimli single'ını 1 saat radio eksen dinlerseniz duyabilirsiniz. zira şu sıralar saat başı çalıyorlar.
hayran olduğum kadın seslerden biri. ayrıca duruşuna da ruhuna da saygım sonsuzdur.
ordinary day ile de vurdu beni resmen.
taylor ve molly adlı iki çocuk sahibi olmasına rağmen harikulade sahne performansı olan, söz yazarı, şarkıcı.
ilk solo albümünün ilk klibi ordinary day de gördüğüm uzun saçlı hali beğenilmeyen, kısa saça dönmesi temenni edilen sevilesi müzikişinas.
2006 yılında çıkacağı söylenen 'are you listening?' adlı solo albümünü nihayet çıkarmıştır kendileri.ne de iyi etmiştir.dinlemeye doyamıyor insan.
1. ordinary day
2. when we were young
3. ın the garden
4. human spirit
5. loser
6. stay with me
7. apple
8. black widow
9. october
10. accept things
11. angel fire
12. ecstasy
15 mayısta ekinoks müzik tarafından türkiye'de de çıkarılması planlanan "
are you listening?" albümünün sahibi, irlandalı müzisyen. kendisi koyu dindar bir insandır, the cranberries'e ara verdiği yıllar içinde bebek bezi yıkamış ve bundan çok keyif aldığını söylemiştir. kanada ve dublin'de evleri bulunmaktadır, milyonerdir, başarılıdır, solo albümünde de brit ödüllü prodüktör
youth ile çalışmıştır. kendisini öpmek ve takdir etmek ise kaçınılmazdır.
tam adı brezilyalı futbolcular gibi uzun olan (bkz:
dolores mary eileen o'riordan burton) , 6 eylül 1971'de irlanda'da fakir bir ailenin yedinci çocuğu olarak doğan, mükemmel bir sese sahip ve şu sıralar ilk solo albümü
are you listening? in çıkış parçası ve üçüncü çocuğu dakota için yazılmış olan
ordinary day adlı parçasıyla dinleyenleri büyüleyen, ruhumuzu serinleten ablamızdır,canımızdır kanımızdır.
the cranberries'in mükemmel sesli solisti.çirkin olduğu iddia edilse de gözümde kainatın kraliçesi bir kadındır.''are you listening? '' diye anlamsız bir soru sormustur.zira hep dinledik,hep dinleriz.
türkiye konserini kaçırdığım için kahrettiğim, bikaç bin kilometre yakınında olsa bile gidilip konserine dinlenilesi ve moda girilesi bir şahsiyettir. (bkz:
dolores çin'de de olsa gidip dinle)müstesna bir sestir, bu irlandalılara zaten yaradan veriyor ses dünya alem dinlesin diye.
are you listening adlı albümüyle kulaklarımızın pasını alan cranberries'in harika sesli vokali. ee tabi evlenince şarkıların içeriği de değişmiş biraz ama albüm yine de harika.
pavarotti ile beraber söylediği ave maria ile bizleri huşu içinde bırakan gezegenin gelmiş geçmiş en iyi kadın vokallerinden biridir.
the cranberries'den ayrı çıkardığı solo albümle beni benden alan şarkıcı. bu kadar mı güzel, duru bir ses olur yarebbim? böyle buğulu mu bakılır? iyi ki kendi başına albüm çıkarmış dedirtiyor insana. seviyoruz kendisini bolcana.