|
|
- basrolde kathy bates in döktürdüğü en iyi stephen king uyarlamalarındandır.çoğu sahne cronenberg in spider filmini hatırlatır.
- en sevdiğim stephen king eserlerinden biri ve aynı zamanda en çok beğendiğim roman karakterlerinden birinin adı..kitap-film 'bazen kötü huylu olmak bir kadının elinde kalan son kozdur' gibi bir mesaj verir ki gayet de haklıdır-ben bizzat kendim, bu lafın altına imzamı atarım...ayrıca kızının başına gelen olaylardan 'bu devirde babana bile güvenmeyeceksin' sonucunu çıkarmak da mümkündür.
- sapık bir babanın bir aileyi nasıl evrimleştirebileceğini anlatabilmiş olan ve üzerinde de iyi bir kurguyla anlatılmış kitap, film...
- izlerken doloresin devamlı sigara içmesi üzerine habire sigara yakılan king filmidir.
(metan, 07.06.2008 18:13)
- king'in başkarakter dolores claiborne'un nefret ettiği- haklı olarak- kocasından bir güneş tutulması sırasında kurtulduğu, suç içerikli gerilim romanı. çevirisinin çok kötü bir kapak tasarımı vardı lakin doğru hatırlıyorsam.
(bkz: toz cini)
alakalı olarak;
(bkz: beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın)
- stephen king'in yaratıcılık noktasında daha çok gerçek hayattan ilham aldığı, bu nedenle yazarın fantastik boyutlara kayan öykülerini sevmeyenlerin bile beğeneceği romanı.
spoiler
baba portresinin iticiliği için bile okunmaya değer.babanın hasır sandalyesine oturup çaktırmadan burnunu karıştırması ve pislikleri* sandalyenin altına yapıştırması aklımdan çıkmıyor.ilkokuldaki sıra arkadaşımı hatırladım sanırım.
spoiler
|