dolmuşta lahmacun yeme tartışması 

adana çık aradan

1. güzelim istanbul'un artık ne kadar boktan bir yer olmaya başladığının son göstergesi.
    http://www.cnnturk.com/...
    (konu mandalı, 12.05.2008 00:22)

2. oha denilesi durumdur . dolmuşa lahmucun eşliğinde binmek bile başlı başına bir hayvanlık ibaresi iken birde onu orda yeme eylemi bambaşka bir şey olsa gerek.
    (bkz: ölmeden önce yapılacaklar)
    (lost knight, 12.05.2008 01:17 ~ 12:14)
  3. elitin halktan rahatsız olmasından kaynaklanan bir olaydır. öküzlüğe tepki göstermek bile böyle nitelendiriliyor artık.
    (arapbebek, 12.05.2008 09:12)
  4. elitin halktan rahatsız olması tartışıladursun, dolmuş ile seyahat eden elit insanın [ o gün rolls royce'unu bizzat şöförü servise bırakmış olup, yolda taksi bulamamış olan elit ] öldürülmesi ile sonuçlanan magandalık.

not: teeey , teeey, dolmuşta lahmacun yiyen adamları uyaran da elitmiş.
    (dünyayı kurtaran adam, 12.05.2008 09:21 ~ 09:23)
  5. -olm az ucundan bize de ver koktu lan!!
    -inip alın olm kimseye veremem valla
    -arkadaş çocuğun bir yeri şişecek bir lokma versen
    -ulan 5 tane var orda hepsini yicen mi? versene bir lokma
    -size ne kardeşim açım belki!!
    -biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar
    -parasıyla alalım arkadaşım kaç lira biri?
    -20 lira verecen mi?
    -ohaa! kazıkçı adam mı sikiyosun lan?
    -küfür etmeyelim ayıp oluyor kadın var aramızda
    -siktir lan ordan!
    -ağzını topla hayvan
    -ısırmasana lan it!
    -canım çekti puşt!!

bu şekilde de olabilirmiş gibi geldi bana!
    (diazepam, 12.05.2008 09:28)
  6. olay üst tabaka alt tabaka konusu değil; tamamen terbiyesizlik, ahlaksızlık, görgüsüzlükten ibaret. o lahmacun dolmuştaki kimseyle paylaşıl(a)maz. neden, çünkü biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar görgüsüzlük paraylamı? parasını verdim lahmacun aldım dolmuşta da otobüste de yerim dersen budur senin mallığın, budur senin öküzlüğün. ulan bok yere adamın canından ne istedin şerefsiz?*
    (siyah kutup ayısı, 12.05.2008 09:30)
  7. dolmuşta lahmacun yiyen iki kişinin , kokudan rahatsız olarak kendilerini uyaran kişiyi öldürmeleri sonucunda ulusal cinnet haberlerimiz arasında kendine güzide ( ! ) bir yer bulmuş olan olaydır. bundan önceki çarpıcı cinnet haberleri sırasıyla , pippa bacca ' nın tecavüz edilerek öldürülmesi , hüseyin üzmez ' in 14 yaşındaki kıza cinsel tacizi , muğla milas ilçesinin bir köyünde yaşayan 8 yaşındaki erkek çocuğa tecavüz ve işkence ve son olarakta bisikletiyle dünya turu atan - danimarkalıydı yanılmıyorsam - genç kadına önce tecavüz ardından gasp. yurdum insanı ( ! ) sınır tanımıyor , sınır tanımayan insanımsılar ülkesi olduk.
    (albertkamuvicdanı, 12.05.2008 09:49)
  8. (bkz: demircan üstünkokan)
    (fluwn, 12.05.2008 09:51)
  9. (bkz: şahika koçarslanlı)
    (karizmatik, 12.05.2008 09:55)
  10. sabah sabah dumura uğramama neden olmuş haber. böyle bir vahşet nasıl açıklanabilir bilmiyorum. hergün onlarca insan ölüyor bu ülkede pisi pisine. adına ne dersen de eğitimsizlik de, ayılık de, öküzlük de. ne olursa olsun hergün onlarca kişi ölüyor bizlere de sözlükte yorum yazmak kalıyor. birgün bizlerinden arkasından böyle yorumlar yazılabileceğini bile bile..
    (mercimeğebenzeyenbitki, 12.05.2008 10:00 ~ 10:35)
  11. artık yurdumda daha neler göreceğiz bakalım diyerek beni benden alan haber.el insaf be kardeşim.hadi öküzsün dolmuşta lahmacun yiyorsun (lahmacunu yaptırdığın yerde zıkkımlansana hayvanın oğlu),ne demeye uyarıda bulunan insanı öldürüyorsun.bu derece mi gözümüz döndü artık.bu mu bizim toplumumuz.lan yıllarca milleti yediniz misafirperver halkız diye,gelene tecavüz gidene gasp.böylesi de olmaz olsun.bu kadar ucuz mu lan bu ülkede can.ama devlet kendi eliyle 1 mayıs ta halkının canına kastediyorsa vatandaş ne yapsın.imam cemaat ilişkisi ne de olsa.
    (gözünefartutulmustavsangibi, 12.05.2008 10:24)
  12. -kaptan bi bostancı üstü gelmedi, bu arada birader sen napıyosun?
    +lahmacun yiyorum.
    -dolmuşta lahmacun öyle mi yenir? salatayı araya doldursana, limon da sıkmamışsın.
    +sanane kardeşim. istediğim gibi yerim.
    -dilin de pabuç gibi. acı biber sürerim ağzına şerefsiz. sen o lahmacuna acı biber de koymamışsındır allah bilir.
    +koymadım ulan.
    -in lan dolmuştan.
    (alkolik2000, 12.05.2008 10:28)
  13. toplumda yaşama görgüsünden uzak insanların bir de yaptığı saygısızlığı haklı bulup insan canına kıymasıyla son bulan olay.
    (billy, 12.05.2008 11:19)
  14. "ölümler anlamsız ve açıklanamazdı, ama belki anlam bundaydı. gerekçesiz bir eylem evrenin çarklarını durduruyor. eğer seni öldürmek isteseydim bu yalnızca bir başka kirli suç olacaktı. ama seni kazara öldürsem ya da hiçbir neden olmaksızın, ölümünün özgün bir önemi olacaktı. dünyayı aklıselim tutabilmek için gerekçelere bağlıyız; neden ve sonuçlara güveniyoruz. bu dayanakları bir kenara attığımızda görüyoruz ki anlamsız eylem aslında anlamı olan tek şey. bunu kavramam biraz zaman aldı ama senin ölümün beklediğim yeşil ışıktı..."

ballard yukarıdaki satırları, milenyum insanları kitabında, birkaç hafta sonra ölecek olan hasta çocuklara masturbasyon yaptıran ve bunun etik savunmasını yapabilen "sıkılmış" olan doktorun ağzından yazar. doktora göre anlamsız eylem, kendi içinde tutarlı ve anlamı olan tek eylemdir. evrenin neden-sonuç ilişkisi sonucu döndüğünü düşündüğümüz çarklarını, bizim öznel bakış açımızla durdurabilecek tek eylem türü "saçma" eylemlerdir.

ama ballard ın aklına gelen en saçma eylem, terörist bir saldırı için hiçbir anlamı olmayacak olan kadın bir tv spikerinin öldürülmesi eylemidir. ki ballard hayalgücü oldukça gelişmiş, bilim-kurgu ya yeni bir yön verdiğine inanılan bir yazardır. eminim ki türkiye de yaşanan bu ve buna benzer anlamsız ölümleri duysa oturup ağlar ve kariyerini tekrar gözden geçirirdi.

dadaistleri bile kıskandıracak derecede anlamsız bir ölümde daha tekrar buluşmak üzere. umarım bu arada içimizden biri, bir hamur işi yüzünden aramızdan ayrılmaz.
    (ahmak ı hayal, 12.05.2008 11:24)
  15. öldürülüş için bir kar zarar hesabı yapıp, eğer kolay elde edilen bir şey için öldünüzse boşuna ölüm ama muhtemelen pahaca çok bir şey için öldünüz ise anlamlı ölüm ya da bir amacı olan ölüm olarak görüldüğünü bir kez daha zihnime işlemiş olan tartışmadır zira seçeneklere bakarsak:

1) lahmacun kokusu tartışması yüzünden
    2) lahmacun tartışması yüzünden
    3) lahmacuncu dükkanı tartışması yüzünden

ölmek gibi seçenekler vardır elimizde...peki en pahalı olan 3.sünün birincisi kadar geçici ya da sanal olmadığını kim iddia edebilir ki?
    mülkün gerçek sahibi bizler değilsek; lahmacunun kokusu yüzünden ölenin ölümü , lahmacun dükkanı yüzünden ölenin ölümünden ne kadar farklıdır..
    eğer bir fark varsa yataklarından hiç bir neden olmadan ya da uykularında ölenleri nasıl sınıflandırırız bu anlama göre?
    sonuç olarak bu algılanan, ölümden süratle kaçan ve onu, nedenlerin arkasına gizleyen medyanın oyunundan başka bir şey değildir.
    herkesin bir şekilde öleceği bir gerçekse, ölüm birazcık oksijenle tonlarca altını eşitleyen tek tartıdır.

acı olan şudur ki böyle haberler bilinçaltımızda kendi hanemize kar olarak yazdığımız nedenler için öldürmeyi meşrulaştırmaktadır...şu şu şu şartlar altında cinayet işlenebilir diye düşünmeye başlarız yavaş yavaş ve bakarsın ki o şartlar oluştuğunda kişi tutup cinayeti işleyivermiştir çünkü artık "anlamlı " ya da "meşru" bir sebebi vardır ...kendi bireyselliği ya da bencilliği arttıkça yeni meşruiyet alanları bulur kendine...dünyayı kendi etrafında dönüyor sandıkça da kendisini rahatsız eden her kişiyi ya da nesneyi uzaklaştırmaya çalışır çevresinden...
    bir yandan vicdanla ve töreyle de alakası vardır eğitimden daha çok çünkü bizde "göz hakkı ", "kul hakkı " komşu hakkı " vardır. bizi gittikçe vicdanımızdan uzaklaştırıyorlar, tüm toplum hayatımızı düzenleyen o geleneklerimize, ahlak kurallarımıza saçma ya da gericilik diyen medya sonra da kocaman kocaman manşet atmıyor mu kendinin de eseri olan böyle haberlere ona yanıyorum...
    (ctrl z, 16.05.2008 23:20)
  16. konu üzerinde fikir bildirmeden önce açıklığa kavuşturalım, olayın elim tarafı olan cinayet, dikkat çekilmeye çalışılan nokta olan lahmacun ile doğrudan ilgili değil. sadece lahmacun değil, herhangi bir toplu taşıma aracında gıda tüketmek değil tartışılması gereken nokta, bu sebeple birilerinini öldürülmüş olması. cinayet sebebinin bu kadar yavan bir konu olması, insanların üzerindeki stresin ne kadar büyük olduğunu, kibrit çaksan patlayacak psikolojilerin arasında yaşandığını gösterir, ciddi sosyal tetkiklere ihtiyacımız olduğunu göstermesi bakımından hazindir.
    (scherzi, 16.05.2008 23:36)
  17. bu oldu;
    -offf kokuyo
    -ne kokuyo lan artis
    -lahmacun diyorum hani yenmez toplu ortamda çok kokuyo
    -hadi ya öyle mi diyosun
    -evet öyle diyorum
    -(bıçağı çıkarır)al o zaman

türkiye'de olabilecek bi olay sanırım,minibüste lahmacun yememeniz tavsiyemdir..
    (villian, 16.05.2008 23:44)