dolmuşta kitap okuyan tipler 

adana çık aradan

1. hayatının büyük bir kısmını dolmuşta geçiren ve artık bundan bıkarak çareyi kitap okumakta bulan insan olabilir pekala
    (lostche, 13.05.2008 18:52 ~ 18:53)

2. istanbul'da yaşayıp günün temiz bir 2-3 saatini yolda geçiriyorsa ve günün temposu okumaya konsantre olmasına engel teşkil etmiyorsa zamanını değerlendiren akıllı tiplerdir.

edit: bu başlığı başıma bırakıp giden şikago'daki dayıma selamlarımı gönderiyorum.
    (bohemian, 13.05.2008 18:55 ~ 19:44)
  3. alkışlanası tiplerdir. 1,5 saat süresince camdan dışarıyı seyreden tiplerden farklı olarak konuşurken söyleyebilecekleri iki kelam lafları vardır.
    (brain freeze, 13.05.2008 19:00)
  4. (bkz: sırası değil)
    (kolanın formülünü bilen adam, 13.05.2008 19:42)
  5. (bkz: her şeyin bir vakti vardır)
    (kolanın formülünü bilen adam, 13.05.2008 19:43)
  6. beşik gibi sallanan o araçta,üstelik sıkış tıkış millet birbirinin üzerinde,pis bir koku vs. kardeşim nasıl odaklanıyorsun sen o satırlara yahu diye sormazlar mı adama ? burdan kendilerine 'bırak bu entel dantel ayakları,git evinde oku kitabını lan!' demek istiyorum.
    (highhopes, 13.05.2008 19:46)
  7. kendimizden ve kendi işimizden çok hep başkalarını bir şekle şemale sokmak tasasında olduğumuzdan,
    herne yaparsa yapsın karşımızda yapılan eylemi hazmetme ya da edememe gibi hasletlerimiz olduğundan,
    herkesin, toplumun ezici çoğunluğuyla aynı davranmasını istediğimizden saçma sapan görünen herhangi bir eylem.

tutucu olmadığı halde insanların tutucu yaşamasını isteyenlerden,
    gündüz travesti taşlayıp akşam zikmek için kuyruğa girenlerden,
    rüşvetin kralını verip toplumsal ahlaktan bahsedenlerden,
    ilkeler inkılaplar deyip arazi yağmalayanlardan,
    darbeleri övüp, çağdaş hukuku bağımlılık sayanlardan,
    laiklik ezberini bozamayan, fikirsiz yığınlardan,
    işini doğru düzgün yapamayıp sadece tenkit kabiliyeti olan insanlardan,
    camiye saçı sakalı uzun gelenlere, topsakalla girenlere yanyan bakanlardan,
    dindarlığı sadece anneannelerinin ve köylü kadınların başlarını örttüğü edilgen kadınlardan ibaret sananlardan,
    kahve köşelerinde gençliğin kılıksız ve kıyafetsizliğini çekiştirirken yozluğunun farkında olmayanlardan,
    sıkıştığı ilk anda vandal ve kural tanımaz olan saygı fakiri yığınlardan,
    tepki gören, irite olunan davranış.
    (incebelii, 13.05.2008 20:01 ~ 20:01)
  8. boş vaktini en doğru şekilde değerlendiren, içi okuma sevgisiyle dolu insandır.
    (mengen, 13.05.2008 20:36)
  9. tamamiyle ayakta olan yaşlılara veya çocuklu bayanları görmezlikten gelip yer vermemek için yapılmış numaralardan biridir.
    (korsanlarkralibazil, 13.05.2008 20:49)
  10. gavur memlekette bilet sırasında ayakta beklerken, kırmızı ışıkta araçta beklerken ya da hava alanında rötar yapmış uçağını beklerken kitap okuyan 'tipler'i gördükten sonra yadırgamamamız gereken tiplerdir. sonuçta o insanlar pekalada bu işi kültürel bir aktivite olarak değil eğlence amaçlı yapıyor olabilirler. yolda uyumak, kaç saat boyunca dışarısını seyretmek ya da müzik dinlemek bana kalırsa daha sıkıcı birşey. en güzeli helalinden bir lap top ya da psp taşımak, yol boyunca oyun oynamak, var mı ötesi?
    (elladan tinuviel, 13.05.2008 20:51)
  11. günde yaklaşık 3 saat yol gittiğimden, beytepe yolunu bilen bilir, sık sık yaptığım eylem.sanılanın aksine yolda okunan kitapların ardından okuduğumuzu anladık mı soruları cevaplandırılabilir.
    (hürrem, 13.05.2008 20:53 ~ 20:53)
  12. kitap okumak için "zamanım yok" diye bahane üretme çabasında olmayacak olan insanlardır.
    (mavimikırmızımı, 13.05.2008 20:54)
  13. inanıyorum ki en boş vakitlerinde kitap okumayan insan tipleridir.. yaptıkları şekilcilikten başka bir şey değildir..
    (broken promises, 13.05.2008 20:59 ~ 21:00)
  14. öncelikle (bkz: buyrun benim)
    her gün yaptığım ve dolmuşta serviste otobüste günde ortalama 60 sayfa kitabı indirdiğim bu mükemmel olayı dolmuşta kitap okuyan tiplerle dalga geçen tiplere bile tavsiye ediyorum ki ona buna statü verip eleştireceklerine önce kendilerini eleştirmeyi öğrensinler, bunun haricinde bu tipler öyle her kitabı yolda okumazlar, yolda okunacak ve okunmayacak kitap olduğunu bilirler seçimi ona göre yaparlar, dolmuştan indiklerinde herkese göre artı 60 sayfa fazla şey bildikleri kesindir, bu da sanırım bir eksikden daha çok fazla gibi görünüyor bana, ülkemizde dolmuşta kitap okuyan tiplerin sayısında artış olmadıkça çoğu şeyin değişmeyeceği kesin.
    (peoples, 13.05.2008 21:04)
  15. kendilerini araba tutmayan şanslı insanlardır.
    (yedinin yedincisi, 13.05.2008 21:13)
  16. askerde içtima alınırken kitap okuyan tip kadar akıllıdır. askerde içtimada kitap okuma olayına şahsen tanık oldum bu arkadaş aynı zamanda rusçayıda söktü altı ayda.
    (zogo, 13.05.2008 21:21)
  17. aferinlik tiplerdir.

her gün aynı yolu gidip gelmesine rağmen bizim millet etrafı seyreder. sanki farklı bir şey var. aynı meydan, aynı cadde, aynı sokak, aynı dükkanlar, aynı vitrinler...
    ha ben kitap okuyor muyum? hayır! çünkü gidip geldiğim yol on dakika!
    ama bu tipleri istanbul'daki körüklülerde de görmek gerek. beşik gibi sallanmaktan, hop hop zıplamaktan sıkıysa oku!
    (uykusuz penguen, 13.05.2008 21:26 ~ 21:45)
  18. her türlü kuyrukta, bir kaç dakikalık metroda bile kitap okuyan avrupalıları düşününce şaşılamayacak kitapsverlerdir. sanki zaman var da şezlongta okuyacaklar, ancak ayar verelim.
    (heidi, 13.05.2008 21:33)
  19. ona buna "şeker naber", "ya jnm bn glemcm mucka kib bys" vb. mesajlar atarak gereksiz insan şeklinde bir yapıya sahip olacağına ordaki zamanını birşeyler öğrenerek geçiren akıllı* insan modeli.
    (karpuzsever, 13.05.2008 21:37 ~ 21:37)
  20. benim o.
    ne entel ayağına yatıyorum , ne kitap arasından kız kesiyorum.
    sade okumak için okuyorum.
    her gün gördüğüm beton manzarasının ruhuma kazancı olmadığını biliyorum.
    yanımda konuşan iki kadının günlük dedikodularından hazzetmiyorum.
    şöförün çaldığı bayağı gırtlak nağmeli şarkılarıyla kulağımın içine etmiyorum.
    çok acil bir ihtiyaçmışcasına acele arıyorum bir şeyi.
    çantamda buluyorum kitabımı.
    her sayfada kendimi bulup , bütün bir hikayenin içine dalıyorum.
    yaşayamadıklarımı kitaplarda yaşıyorum.
    eve giden yolda iken bedenim , ruhum turgut özben oluyor mesela.
    sonra durağımı kaçırıyorum genelde , müsait yerde inecek var uyarısını en hazırlıksız tiz sesimle çığırıyorum.
    feylozof olacak sanki diye arkamdan gülüşmeleri duyuyorum.
    siz de okumaktan durağınızı şaşırın diyorum ben de.
    (zefura, 13.05.2008 22:08)
  21. günde en aşağı 3 saatini pis kokulu, havasız, kalabalık otobüslerde geçiren bünyeye hava aldırmak için yapılan eylemdir. kitaba dalarsın etraftaki karmaşadan sıyrılıp anlıkta olsa kaçarsın keşmekeşlikten.
    (deonisra, 20.05.2008 15:46)