dolmuşta 1 5 kişilik yer kaplayan vurdumduymaz   

adana çık aradan

1. başlığın aslı "toplu taşıma araçlarında 1.5 kişilik yer kaplayan vurdumduymaz". 50 karakter sınırına takılıyor mu bilmiyorum, bu şekilde açayım dedim, açtım. cüssesi 1.5 kişi etmeyecek olsada yayılarak oturduğundan ya da cam ile olan husumetinden ötürü araya konan mesafeden ötürü 1.5 kişilik yer kaplayan insan evlatları. götünü biraz daha öteye koysa, yanına oturacak insanları birazcık düşünse, onlara rahatsızlık vermeyecek durumda olduğu kanısına varsa herkesle aynı kefeye konulacak fakat bunların herhangi birini %0.0001 kadar dahi dert etmeyen ve benim gibi insanların yolculuk süresince rahatsız durumda seyahat etmesine neden olan insanlar. küçük bir noktaya değineyim burada bahsetmiş olduğum insanlar şişman olduğu için fazla yer kaplamaları değil, sırf kendi rahatları adına yayılarak oturan tiplerdir.

boktan nedenlerden ötürü çölde kutup ayısı saldırısına uğramış bedevi kıvamına gelmiş şahsım bir hafta içinde ikinci defa dolmuş ile seyahat etmek zorunda kalmanın üzüntüsü içindedir. sadece dolmuş değil bütün toplu taşım araçlarından tiksinmektedir şahsım. onun için trabzon'dan rize'ye olan ailemi ziyareti kapsayan küçük seyahatlerimi mümkün mertebe otostop ile hayata geçirmeye çalışmaktayım. toplu taşıma araçlarında insan içine çıkarak, bedevi şansının da yardımı ile tepeme düşecek insanları çekmeme konusunda oldukça ısrarlıyımdır. neyse işte bir haftada ikinci defa dolmuş ile seyahat etmek zorundaydım. ktü kampüsten-ana kampüs, adı her ne zıkkımsa- meydan'a inmek için minübüs duraklarına doğru yol aldım ve şansıma tüküreyim, her yerde bulur beni, sadece tek kişillik yer kalmıştı ve orada da dolmuşta oturuş pozisyonuna göre en sağ tarafta bir bayan, diğer tarafta da iki erkek kişisi bulunmaktaydı. bu bayanımız başlıkta tarif edilen tipin yaratıcı olarak tarihe adını altın harflerle kazıtan kişidir ayrıca. mecburen bindim minibüse ve kıçımın zorla sığdığı o yere oturdum. arkama yaslanamadım. bu küfür ettiğimin karısı azıcık sağına doğru meyilli otursa, cam ile arasındaki boşluğu birazcık daraltsa, sıkı markaja girse, kendisi ile ilgili hiçbir fantazi kurmayacak ve o dolmuş yolculuğunu gayet normal olarak geçirecektim. ama yok, vurdumduymaz insan. ben arkaya yaslanmaya meylediyorum ama kendisinin omzuna yaslanmak istemediğimden yeniden koltukta garip şekilde durmak zorunda kaldım. meydan'a giden yoldaki virajlardan ve soförümüzün hemen arkasında oturan iki adet kaşara hava atma çabası benim yolculuğumu çekilmez kıldı. her virajda arkama yaslanamadığımdan ötürü sağa sola savruldum, şoförün kızlara hava atmak için yaptığı ani hızlanmalara nedeniyle de kadının omzuna doğru yaslanmak zorunda kaldım ama hemen kendimi toparlayarak minibüsteki fazlalık yolcu duruşuna geçtim. yolculuk bittiğinde ise hafızamda vurdumduymaz kadınla ilgili fantazilerim, bedenimde ise yanımda oturanları rahatsız etmemek için kasmamdan dolayı ağrılar kalmıştı.

aslında böyle bir olayda normal insanların yapması gereken "bağyan, biraz toplana bilir misiniz?" gibi cümleler ile rahatsızlığını dile getirmektir. ama benim gibi asosyal, kişilerle iletişim kurmakta zorlanan insanlarda bu gibi şeyler beklenmez, beklenemez. bu yüzden de yaş ilerledikçe bel ağrılarından mustarip olurlar.

not: belki bu olayda çekmiş olduğum sıkıntının benim kilomun ve kapladığım alandan kaynaklandığı kanısına varılabilir. şahsım 1.83 metre boyunda ve 62 kilo ağırlığındadır. arz ederim.
    (endergelisencaykurrizeataklari, 04.12.2007 18:53)

2. daha kötüsü 1.5 kişi olduğu halde dolmuşta dikkat çekmemek için ve 'uff şişko' demesinler diye 0.5 kişilik yer kaplamaya çalışan insanlardır... onları inmeye çalışırken görmek içimi parçalar,daha 3 durak önceden strese girerler...
    (basima trajik bir olay gelsin istiyorum, 04.12.2007 18:57 ~ 16.02.2008 00:13)