dolmuş 

adana çık aradan

1. teker teker yolcu alan, dolunca kalkan toplu taşıma aracı, eskiden dodge marka otomobillerle yapılırdı taşımacılığı, ama günümüzde işi ticarete dökmek amacı ile devlet baba bu araçları kaldırıp yerine kocaman sarı canavarları koydu.
    (benign, 30.08.2004 19:19)

2. istanbulda genelde minibüs diyorlar.her şehirde farklı renktedirler.mavi,beyaz,kırmızı...gider bu.
    (man on the moon, 30.08.2004 19:21)
  3. istanbul'da ikiye ayrılır dolmuşlar.

koç malı sarı renkli ford transit'ler ve yine koç malı yürüyen tabut magirus'ler.

sarı ford transit'ler 8 yolcu kapasitelidir ve tüm yolcular oturarak gider.

magirus'ler ise genellikle dolmuş yerine minibüs diye isimlendirilirler. ayakta, oturarak, düşüp kalkarak çeşitli pozisyonlarda yolculuk eder müşteriler.
    (aqua, 30.08.2004 21:22)
  4. izmir'de otubüsten küçük tüm toplu taşıma araçlarına verilen ad. istanbul'a gelince pek bir aşağılandım "minibüs o, ona dolmuş deme" diye. meğerse sarı olanlara dolmuş, yeşil-mavi gibi daha büyükçe olanlara olanlara minibüs denmekteymiş. öğrendik ama hala alışamadık.
    (marla singer, 11.09.2006 11:41)
  5. bir malt şarkısı...

sözleri de şöyle olsa gerek::

öpüşürken gözlerin tavana bakmazdı
    ellerin kaçacak yer aramazdı

mazeret bazında önce
    “çok uzak nasıl geleyim”ler vardı
    mesafe kondu
    “buluşamayız”lar başladı

bin bir dolmuşa
    sahilden iki dakikada bendesin
    atla taksiye
    paran yoksa yeter ki gel, bendensin
    deniz yoluyla
    gelme, ben boşa kürek çekiyorum
    of, biliyorum
    sen çoktan kalben taşındın

dokununca vücudun donup kalmazdı
    giyinmeye can atmaz öylece yatardı

mazeret bazında önce
    “çok soğuk burası” vardı
    mesafe kondu
    “gelemem”ler başladı

bin bir dolmuşa
    sahilden iki dakikada bendesin
    atla taksiye
    paran yoksa yeter ki gel, bendensin
    deniz yoluyla
    gelme ben boşa kürek çekiyorum
    of, biliyorum
    sen çoktan kalben taşındın
    (koyu yeşil oje, 15.01.2007 19:22)
  6. malt'ın sözleri güzel şarkılarından biri. gayet sert gitar riffleri ve davullarıyla da dikkat çekmekte.
    (sycrone one, 24.01.2007 12:52 ~ 12:52)
  7. bizlere özgü olan genelde arabesk müzikle kafa siken belli bi kültür seviyesinde derdini kaba kuvvetle anlatmaya çalışan dağ adamlarının oluşturduğu bi topluğun para kazandığı araçtır.kendi kültürlerini metropollerde yaşatmaya çalışırlar ama dolmuşun iç hacmiyle sınırlı kalır genelde.
    (dendy, 24.06.2007 20:55 ~ 20:56)
  8. almanca ya aynen geçen bir taşıma aracının adı olan türkçe bir kelime...
    (killer queen, 24.06.2007 21:23)
  9. taksi şöförleriyle aynı korkutuculukta araç kullanan şöförlere sahip toplu taşıma aracı.
    (penny lane, 19.10.2007 02:32)
  10. binerken çeşitli taktikler geliştirmemizi sağlayan, mesela para alışverinde al-ver durumundan kurtulmak için, direk arka koltuğa yönelmemizi ya da şöförün yanındaki koltuğa asla oturmamamızı gerektiren araç.
    (lübeyna, 17.05.2008 01:13)