|
|
- gece gece aç bünyenin düşünüp durduğu sonunda vazgeçerek ekmek arası peynir yapmasına neden olan soru.
- (bkz: tefal ramazan sohbeti)
- (bkz: duvara karşı)
- (bkz: rakı nasıl içilmelidir)
- acıkmış bünye sorusudur.
soğanlar küçücük doğranır, pirinç, domates, maydanoz, sıvı yağ, biber ve domates salçası eklenir. karıştırılır, tuzuna bakılıp, duruma göre tuz eklenir.
sonra kıyma da bu karışıma dahil edilir. annem sumaklı yapıyor; lakin ben o ayrıntıyı atlıyorum. ekşili olması için limon suyu ekliyoruz.
eğer kurutmalardan yapılacaksa dolmamız, biberleri 3-5 dakika, patlıcanları ise en az 10 dakika kaynatmamız gerek.
taze biber ve patlıcanla (kabak, domates, kırmızı biber de olabilir) yapılıyorsa, sebzelerin içi oyulur ve karışımımızla doldurulur. sebzelerin tepesine birer domates parçası eklenebilir.
biber ve patlıcanlar tencereye yerleştirilir. tencerenin içine bir tabak konur, tercihen metal bir tabak. tabağın üzerinden bir miktar su eklenir. bu suya da biraz limon suyu eklersek hoş olur. 40 dakika pişirilir. tabağın üzerine kaşıkla baskı yapılarak dolmamızın suyu süzülür. dileyen tabağına bu sudan da ekleyebilir.
ve bana inanın afiyet olur.
- (bkz: ukte dolması)
|