görseller
doktorlardoktorlar
doktorlardoktorlar
belki ilginizi çeker
  1. · melike güner
  2. · yasemin ergene
  3. · grey s anatomy
  4. · doktorlar caddesi
  5. · dizilerin sezon finalindeki patlamalar
  6. · deniz coşkun
  7. · naz elmas
  8. · polat alemdar ın sesi
  9. · hakkını helal et
  10. · hastası olunan dizi karakterleri
gündem
  1. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  2. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  3. · rasim ozan kütahyalı
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · marjinal isim meraklısı aile
  6. · onur öymen
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · medieval total war
  9. · muhsin bey

doktorlar  

sayfa  / 4
  1. show tv'nin yeni dizisi. acemi doktorlar, hastane, falan filan. bildik tema. yerli bir hastane dizisi. şunu dediğimiz dakika zeki alasya ve metin akpınar'ın dizisi hastane'yi de sevgiyle analım.

ulan nedir bu ya! ya doktor dizisi ya aukat dizisi. e hani mühendis dizisi?
    (azwepsa, 22.12.2006 21:54)
  2. grey's anatomy'nin bire bir çakmasıdır efendim.
    (gxix, 23.12.2006 20:15)
  3. (bkz: doktorlar caddesi)
    (siyah, 23.12.2006 20:46)
  4. artık herşeyi yabancı dizilerden çalan kolpa senaristlerin sıçıp sıvamalarının bir diğer örneği olan dizi.
    (sükun, 23.12.2006 21:40)
  5. replikleri bile grey's anatomy'le aynıdır efendim.reklamlarından çıkardım.böylesi görülmedi herhalde.nasıl bir çakmalıksa artık.
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 23.12.2006 22:08 ~ 22:09)
  6. akıllara direkt olarak grey's anatomy ve scrubs dizilerini getiren yeni türemiş imitasyon dizi...
    (lee, 23.12.2006 22:35 ~ 22:37)
  7. çeliktepedeki film stüdyolarında 500 bin euroya mal olan platoda çekilmekte olan diziymiş.ne diyelim umalım da bu para batmasın 13 bölüm sonra...
    (sycrone one, 23.12.2006 23:37)
  8. kutsi'nin reklamlarındaki "ah ah ah şaka tabii ki." şeklindeki nazikötesi gülüşünü gördükten sonra cinnetler geçirdiğim acayip dizi.
    (twinkle, 24.12.2006 10:04)
  9. insanın güzelim grey's anatomi dizisinden soğumasına bile sebep olabilecek derecede kötü bir show tv dizisi
    (makedamnsure, 01.01.2007 21:04)
  10. grey's anatomy nin tıpkısının aynısıdır. arada tek tük farklar var tabi gerçeğinde kızın annesi meşhurdu çin malı olanında babası.
    (nanelimon, 02.01.2007 23:11)
  11. türk yapımcılar acaba ne zaman kendi orjinal fikirleriyle geleceklerde dizi çekecekler diye merak ettiren dizi.bütün uyarlama diziler gibi ne kadar tutacağı belli.coupling tr de bekliyoruz heyecanla.
    (bulamadım, 03.01.2007 22:30)
  12. kötü bir nip/tuck klonu.
    (mosquito hunter, 03.01.2007 22:33)
  13. seti yakılası dizidir.
    (weirdlola, 05.01.2007 17:49)
  14. insanın nip/tuck'tan da soğumasına neden olan dizi.ama bunların hepsi bazı teenage kesimin kutsi'yi julian mcmahon'a(nip/tuck'ta dr.christian troy) benzetmesi yüzünden oluyor.ondan sonra bu adam da havalara girdi tabii..eminim aynanın karşısına geçip de "lan aynı da krisçın troy'um, benim de doktorlu moktorlu bi dizim olmalı" demişliği vardır..bu benzerlik, internetten sonra, beyaz show gibi platformlarda da duymayan kesime ilan edildi..ardından da teklif geldi muhtemelen..ama bizim yapımcılar -ya da her kim ilgileniyosa oyuncu seçmeleriyle- anlamıyor ki..grey's anatomy, nip/tuck, scrubs (e hadi er'ı da alalım) gibi dizileri tercih edenler, bu tip kolpalıkları kaale bile almaz.
    burdan bu sinirle ben şunu da derim; ülkemin sevgili film/dizi endüstrisi çalışanlarının para içinde yüzseler bile üç kuruşa malettikleri masrafsız üstelik bayat sosyal/toplumsal yaraları kanatan yapımları güncelleyip güncelleyip durduğu, olmadı reflekse dayalı iki efekt-o da yersen- kullanıp korku filmi diye önüme sunduğu, daha olmadı "biz en iyi komedi yapıyoruz onu yapalım yine, aha bu da komik adam zaten" şeklinde düşünüp, 'düş'ünü genişletmediği sürece ben amerikan kültür emperyalizminin ağlarında kalmayı bizzat tercih ederim zaten!..
    (demli sarki, 05.01.2007 19:05 ~ 19:09)
  15. (bkz: mühendisler)
    (azwepsa, 07.01.2007 12:35)
  16. şu diziden çalınmış, bu diziden arak falan demiyeceğim ama tamam anladık, yaratıcı değilsin ama bari çaldığını türkçeye entegre et, samimi ol;

ilk bölümünden bir diyalog:

-hemşirelerden nefret ediyorum.

*burda doktor bi kız tersleyici bir şeyler söyler.*

-sanırım senden de nefret etmem gerekecek!

bozmayayım ağzımı diyorum ama türkçe'de böyle bir kalıp mı var a beynini sevdiğimin? bi diyalog bu denli 'ben arağım. mot a mot tercüme edildim. heleley..' diye gezer ortada.

'sanırım senden de nefret etmem gerekecek' miş. neyse bir şey demiyorum.

son olarak, her şeyi geçtim, sadece ilk bölümünü izledim ve bir bölüm içinde hastaneye gelen herkes öldü. hastaları bırak taburcu olan kız da sokakta vuruldu. ne illet, ne lanet bi diziymiş anlamadım.
    (ya moor, 07.01.2007 13:04 ~ 14.01.2007 14:07)
  17. doktor olmayı biraz olsun düşünenlerin izlememesi gereken bir dizi
    (didem, 13.01.2007 00:23)
  18. ela denen asistanın hocasına neden patron muamelesi yaptığını anlamadığım dizi.
    (miçemez, 15.01.2007 21:07)
  19. senaryoyu yazan ekipte ilginç değişiklikler olacakmış duyduğum kadarıyla. iyi referansları olan birileri yazmaya başlayacakmış artık. umarım bu kan değişikliği diziye olumlu şeyler katar.
    (troke, 15.01.2007 21:07)
  20. (bkz: yasemin ergene)
    (stocky2001, 15.01.2007 21:27)
  21. grey's anatomy dizisinden çakma değil alıntı dizidir, yani illegal denilemez. ama keşke çakma olsaydı da biraz olsun kaliteli olsaydı. çevir çevirmesine tamam bir şey demiyoruz da, hayatında hiç mi hastane görmedin, doktor görmedin dedirten abuk subuk bir dizi. iki kişinin aynı anda ameliyata alınıp da birinden umut kesilip diğeriyle uğraşılması nerde görülmüş bir şey? yaratıcı değil deyip haksızlık etmeyelim şimdi senaristlere...
    (cellmania, 15.01.2007 23:17)
  22. çekimler için sakatatçılara iyi paralar kazandırdıklarını düşündüğüm dizi.
    (189, 16.01.2007 20:00)
  23. gery's anatomy,er,scrubs çakmasının çakması dizi.
    ilk bölümde by-pass operasyonu sırasında hastayı entübe (hava yolu açılması) etmeden opere edebilecek ,hatta operasyonu 10 cmlik alanda yapabilecek doktorlara sahip yegane dizi.
    an itibariyle yayınlanmakta olan bölümünde ise protrombin söyleyemeyen asistan (aysun kayacının oynadığı) ,potrombin demiştir.yine aynı kişi ,sanırım erkek arkadaşı olan kişiye -biraz önce bir hastanın beyninin içindeydim , gibi gereksiz bir cümle bile sarfetmiştir.
    hala gülmeye devam ediyorum bu sırada..

edit:ilk bölümde asistan ile cerrahın ,hastanın kaybedilmesi üzerine aralarında geçen dialog şöyledir

asistan:nasıl olur!!nasıl ölür!!ben hasta yakınına söz vermiştim.iyi olacak demiştim.
    cerrah :allah mısın sen söz veriyorsun.onunda ameliyata girdiğini görmedim.
    diyerek beni yaran konuşmanın geçtiği dizi..
    (yineyenidenkobalamin, 25.01.2007 21:16 ~ 21:21)
  24. geçen bir bölümüne denk gelipte şöyle bir diyaloğa tanık olmuşluğum vardır

gerçek hayatta manken olan kızımıza doktorlardan birisi şöyle der

'sendeki güzellik bende olsa hiçbir şey yapmaz mankenlik yapardım'

bu nasıl bir göndermedir bilerek yapıldıysa o kişi dizide nasıl oyunculuk yapmaya devam eder şaşırtır insanı
    (dream endless, 25.01.2007 21:24 ~ 21:24)
  25. "sendeki güzellik bende olsa, hiçbir şey yapmaz mankenlik yapardım" diyaloğunun grey's anatomy'deki aslı "sendeki güzellik bende olsa, hiçbir şey yapmaz çıplak gezerdim" şeklinde olan, diyalogları birebir çevirmeyi bile beceremeyen dizi. ayrıyetten "nasıl ölür, ben hasta yakınına söz vermiştim" tarzı bir geyik de grey's anatomy'de geçmektedir.
    (kensai, 01.02.2007 14:50)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil