|
|
- tıp sektörüne dalış yapmadan önce sırta alınması gereken oksijen tüpleridir.
öncelikle iyi bir eğitim elzemdir. ben her fakülteyi ikinci sınıfa kadar okuyup sıkıldığım için diyebilirim ki tıp en kolay bölümler arasında. yalnız sevmeniz gerek. ya parayı ya da insanlara faydalı olmayı. sevmezseniz olmaz. ben parayı sevmediğim için vazcaydım. varlıklıyım gereksiz.
sonra da bir hipokrat yemini etmek lazım.( sike sike ) parayı seven cinsten olacaksanız size tavsiyem ya tek ayağınızı kaldırınız yemin esnasında ya da parmaklarınızı çaprazlayınız. bol kazançlar, sağlıklı günler.
- (bkz: staj)
- aslında yapılmaması gerekenlerde eklenebilir : duygusal anlamda bir ilişki asla ve asla yaşamayınız. şayet biterse ve o da tus dönemine denk gelirse 6 sene tıp için harcanan emekler boşa gider mazallah.
- ilk önce bir tıp fakültesine girin, okuyun, bitirin. zira diğer şekilde doktorluk yapamaya çalışanlara sahte doktor falan diyorlar başınız ağrımasın.
- adam olmaktır. yoksa adam olmadan doktor olmuşsun ne, olmamışsın ne.
- en baştan başlayalım o zaman; o kadar spermin içerisinde birinci gelmek lazım. çok zor. ben 87425nci geldim. ben ulaştığımda yumurta çevresinde küçük çaplı bir arbede yaşanmaktaydı. ulusa sesleniş adı altında, bayağı bir ikna sürecinden sonra ilk 87424'ü ikna edip yumurtadan uzaklaştırdım. o zaman anladım iyi bir sahtekar, bir siyasetçi olacağımı. birinci gelsem bu özelliğimin farkına varmaz ve bu dehşetengiz zekayla kesin doktor olurdum.
- kimse üzerine alınmasın ama, yeni nesil çoğu doktorda gördüğümüz "ben aslanım, ben süferim" tavırlarından dolayı söylüyorum, hani şu "ego tatmini" dedikleri şeyi halletmeleri gerek. hatta hekim adayı arkadaşlara tavsiyem, egolarını evde akvaryuma bıraksınlar, sıcaklığı 28 dereceye ayarlasınlar, akşamdan akşama beslesinler. nöbetti vakaydı derken 3 gece eve gidemesinler, egoları evde açlıktan gebersin, neticede hepsi şeker gibi insanlar olsun. aman yanlış anlamayın; ben kendimi hep türk hekimlerine emanet ettim (isviçre'de bronşit tedavisi görmek kısmet olmadı anasını satayım).
- düzgün yazı karakterleri kullanmak suretiyle yazı yazılıyorsa mutlaka çarpık çurpuk yazı nasıl yazılır öğrenilmeli ki eczacılardan başka kimse anlamasın.
- tavuk kesmek. tavuk dahi kesemiyorsan kadavralarla olan ilişkin pek hoş olmayabilir.
- aşağı yukarı şunlardır.
1) size çıkarları için yalakalık yapacak bir kaç figüran bulun. aman hocam yaman hocam diye yalakalansınlar. siz de onlardan kurtulma provası yapın. bunları başınızdan defetmek zor oluyor çünkü.
2) yakın döğüş ve savunma tekniklerinden en az birini tercihan ikisini öğrenin. benim tavsiyem judo ve israillerin zımbırtısı... ikisi birarada acil polikliniğinde anca yetiyor.
3) bir değil bir kaç dil öğrenin. bunlardan biri muhakkak teyzece veya amcaca olsun.
4)artık nerden öğreneceksen öğren ama sabretmeyi öğren.
5)laf sokmayı; sokulmuş lafı göğsünde yumuşatıp geri çakmayı kesinlikle öğren. yoksa ikinci maddeye saldırı tekniklerini ekle.
6) yavaş yavaş uykusuz kalmaya alış. ne de olsa iki günden birinde uyuyacaksın onda da komşun gecenin üçünde bebeğiyle ağlıyo bu diye gelecek.
7) altıncı madde ile ilgili olarak "bebekler geceleri ağlar bu normaldir. emzirmen lazım; altını değiştirmen lazım" cümlesini sakince söylemeyi dene.
8) hoşgörü kazan. bi bok bilmeyen ama bildiğini sanan adamlarla uğraşacaksın. adamlara sana paragöz diyecek. adamlar sana açgözlü diyecek. para istemediğin zaman da enayi diyecek, bi halt bilmiyor da o yüzden para almıyor diyecek.
9) sinirlerine hakim olmayı öğren bugün dışarda senin için şişik egolu demiş adam iki saat önce sana methiyeler düzen adam çıkacak. dengesizliklerle başa çıkabilmeyi bil yani.
10) ya da boşver yahu bu kadar dert çekilir mi; sen git bi bakkal aç daha iyi yaşarsın.
- birinci sınıftan itibaren etrafa şife dağıtmak.
ee türk insanı bu , tıp kelimesini duyar duymaz faydalanmak ister beleş doktordan...
- inanılmaz bir özveri göstermek zorunda kalacağının farkına varmak
(@2530985)(gebesh, 09.07.2008 16:58 ~ 16:58)
- (bkz: hipokrat yemini)
|