belki ilginizi çeker
  1. · bahar öztan
  2. · beyin pörsümesi
  3. · mihman
  4. · ihsan yüce
  5. · bahar öztan
  6. · gxix
  7. · sevdiği ile evlenemezse ölür hastalığı
  8. · reha yurdakul
  9. · sıkıntı kadınlar
  10. · nermin denizci
gündem
  1. · google wave
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · the twilight saga new moon
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · ibrahim üzülmez
  8. · simge
  9. · koşarken bir kıza çarpmak

doktor civanım  

1. son dönemde kendimi kaptırdığım rocky iv akımı içinde debelenirken aklıma gelmiş filmdir bu. türk usülü bir rocky balboa ve ivan drago karşılaşmasını da içeren bu filmde rocky'i kemal sunal, ivan'ı ise yadigar ejder canlandırıyordu.

film bir boks maçını anlatmasa da çakma doktor olarak köyüne dönen kemal'in, babası tarafından sünnetsiz gafur ile söz kesilmiş sevdiceği sümbül için mücadelesini aynı zamanda da kasaba halkını çeşitli şekillerde iyileştirmesini anlatır. finali güzeldir, gönüller şendir falan filan.

mücadeleye gelirsek kazanılması gereken dünya ağır siklet boks şampiyonluğunun yerini sümbül alır. kemal, sünnetsiz gafur'un elinden sevdiği kızı almak için rakı içme, penaltı atma gibi müsabakalara girer. özellikle rakı içme bölümü pek şahanedir. bu filmde de ivan kaybetmeye mahkumdur elbette. ama gafur sümbül uğruna sünnet de olmuştur bunu es geçmeyelim.

son olarak bir de meşhur doktor civanım türküsü var. bu iki film arasında kurduğum bağlantıyı taçlandırmak adına bu türkünün yeni yorumunu da paylaşmak istiyorum tabii. sıradaki parça ludmilla drago'dan sevgili eşi ivan drago'ya geliyor:

boksör ivanım
    boksör boksör ivanım
    ah kum torban olayım
    kodu mu oturtuyor
    boksör ivanım
    (iao, 13.12.2006 22:13 ~ 22:14)
  2. türk sinemasının esmer güzellerinden bahar öztan'ın da oynadığı türk filmidir.
    (dünyayı kurtaran adam, 31.12.2007 13:10)
  3. kemal sunal'ın yaslan yaşara gitme kaşara sözü ile beni gece vakti güldüren film.
    (yeşil başlı gövel ördek, 20.03.2008 00:16)
  4. kayseri yöresine ait bir türkünün adıdır aynı zamanda. az önce ankaralı turgut'tan dinlediğim şekli:

bir elinde bağlama, kömür gözlüm ağlama
    ben buralı değilim, bana gönül bağlama...

doktor civanım, ah neler istiyor canım
    ne istersen alayım, doktor senin olayım...

bir elinde sazı, çalar bazı bazı
    sen ananı kandır, babam dünden razı...

yumurtanın sarısı, yere düştü yarısı
    on beşime varmadan, oldum doktor karısı...

(bkz: imalı giri)
    (bkz: sana diyorum doktor)
    (qrs komplexi, 05.09.2009 02:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil