|
|
- kadınların yuvarlak hatlara sahip doğal yapılarını, suni bir keskinlikle harap eden, bir dönem bütün kadınların rugbyci gibi dolaşmalarına neden olmuş moda akımı.
edit: seksenli yılların sonlarında başladığı doğrudur. başlığı açtıktan sonra farkettim bu hatayı. modayı bikaç yıl geriden takip eden biri oluşuma verin artık..( evet,ben de kullandım. o zamanlar şahane bişeymiş gibi geliyordu ne yapiiim. )
- tepede kabartılıp büyükçe bir tokayla toplanmış permalı saç, en kalınından bir kemer, yüksek belli etek/ pantolon ve büyük düğme küpelerle servis yapılır.
- maalesef 80li yıllarda başlamıştır.
(bkz: annenin gençlik fotoğrafları)
- uygulayan tüm dişilerin netice itibariyle metin milli'ye benzediği akımdır. kalın koca tokalı kemer tuniğin üzerine takılır, altına lasteks bir kot pantolon ya da tayt giyilir. tuniğin omuzları 30 cm.dir. hani giyen kişinin gerçek omzu o boyutlarda olsa ve kol o omzun bitiminden başlasa arnold insanı bilem korkar kaçardı eminim. yalnız buradaki önemli detaylardan biri iao'nun belirttiği gibi kelebekli toka, permalı saç, tabak büyüklüğünde küpe grubudur. bu kıyafeti tamamlayan bir diğer unsur ise hiç şüphesiz ki yaz sıcağında bile giyilen süet, çok uzun ya da çok kısa olmayan püsküllü bir çizmedir zannımca.
- kadını amerikan futbolcusu kıvamında gösteren saçma akım.
moda geçince vatkalar evlerde bulaşık süngeri olarak kullanılmıştır.
- (bkz: you are my heart you are my soul)
(solti, 18.06.2007 10:18 ~ 11:30)
- yılın başından bu yana seksenlerde başımıza bela olmuş pekçok moda figürünün yeniden hortladığını görünce yakında vatka kabusuyla da yüzleşeceğimiz endişesini taşımaya başladım.oysa ne demiştik seksenlerin en iyi tarafı çabuk geçmesiydi.ben 2007'nin de çabucak geçmesini dileyip allah beterinden korusun diyorum.bu hassas bünye için taytlara katlanmak kafi geldi.
|