doctor zhivago   

adana çık aradan

1. filmin unutulmaz müziğini maurice jarre bestelemiştir.

http://www.youtube.com/...
    (dragonfly, 08.12.2005 18:36 ~ 19.10.2007 15:21)

2. çevrenin önerisiyle indirecek yer bulmaya kasıp indirdiğim ama okul falan derken izleyemediğim ama ancak bi kısmına göz atıp izlenebilir film dediğim filmdir.
    (squadron, 08.12.2005 18:45 ~ 18:49)
  3. müziklerini maurice jarre'ın yaptığı ve başrolde ömer şerif'in oynadığı 1965 yapımı harika bir david lean filmi.
    (open your heart i am coming home, 09.01.2007 13:26)
  4. nobel edebiyat ödüllü boris pasternak'ın aynı adlı çok satan romanının sinema uyarlaması. tam 200 dakika sürer ama çok güzel bir filmdir. amerikan film endüstrisi'nin en iyi 100 film arasında gösterdiği bir başyapıttır. 1965 yılı yapımı filmi, david lean yönetmiştir. omar sharif, geraldine chapline ve julie christie başrolleri paylaşır. özellikle julie christie'nin güzelliğini seyretmeye doyum olmaz. konusu kısaca: hikayemiz 1917 bolşevik rus devrimi öncesinde başlar. genç bir burjuva doktor olan zhivago'nun devrim öncesi ve sonrası rusya'daki hayatında yaşadığı değişimler anlatılır. karısı (geraldine chapline) ve lara antipova adındaki genç rus güzeli (julie christie) arasında gidip geldiği aşk üçgeni; lara'ya olan ölümsüz ama koşulların çoğu zaman imkan vermediği aşkı, ailesinin ve ülkesinin devrim sonrası yaşadıkları... kısaca dopdolu bir filmdir. basit bir aşk hikayesinden ötedir. mutlu sona sahip olan bir film değildir, hatta sonu yürek burkar.
    (tekmeleyen kuş, 30.03.2007 20:55 ~ 20:59)
  5. sovyet devrimi döneminde yaşanan acıların içinde gelişen büyüleyici bir aşk hikayesini konu alan nobel ödüllü kitap/eser.
    (sui generis, 21.05.2007 03:57 ~ 03:57)
  6. hayatımda izlediğim en uzun ve en güzel filmlerden biri.

yuri, böyle güzel sevilir mi? lara, böyle güzel olunur mu? tonya, bu kadar iyi bir kadın olabilmek mümkün mü?

müzikler eşsiz. görüntüler, mekanlar şahane. hikaye etkileyici.

mutlaka izlenmeli.
    (sleeplessbeauty, 15.09.2008 20:10 ~ 20:11)
  7. filmi izlemedim ama isminden doktor civanım'ın orjinaliymiş gibi bir his uyandı. sadece his.
    (pristique, 15.09.2008 20:13)
  8. bu filmin müzikleri kesinlikle kendisinden güzeldir.

güzel bir yapım tamam. ama yer yer içimi baymıştır bu film. bir kere doktorun sevgilisi julie christie, yani lana, çok güzel filan değil, berbat boyalı saçları, kötü bir ağız yapısı ve kenar mahalle dilberi gibi bir tipi var. ayrıca oldukça hafifmeşrep bir kadın. kendisine dokunan herhangi bir erkeğe dayanamıyor, yatıyor, o derece. o devirde böyle bir karakter yaratmak da ilginç.
    bu sevgilisi julie christie:

http://www.cultureby.com/...

http://artfiles.art.com/...

karısı ise sadık, uyumlu, huzur veren, kocasını seven, yani çok sıkıcı bir kadın.

bu da karısı geraldine:

http://images.google.com.tr/...

film yine de güzel.
    (tatalu, 15.09.2008 20:40 ~ 20:46)
  9. (bkz: doktor civanım)
    (ketenkele, 15.09.2008 20:56)
  10. 3 saat kadar süren, tam rusya'nın çarlık rejiminin yıkılma dönemini konu olan, omar sharif'in başrolde oynadığı aşırı derecede güzel bir film. filmdeki ana karakterler fazlasıyla iyi, filmin kötü karakteri komarovsky de ziyadesiyle göt bir karakterdir. filmin müziği ise bu kadar güzel olabilir ancak. ben daha iyi bir müzik bilmiyorum bir filme bu kadar uyan. oyunculuk, yönetmenlik, müzik müthiş. ben eski film sevmem, yeni film olsun benim olsun deyip izlememek çok şey kaçırmak olur.

yalnız bir de bu filmle ilgili bu kadar iyi şey söyledikten sonra, bu filmin psikolojim üstündeki etkilerine değinmeden geçemeyeceğim. doctor zhivago babamın hem konusu hem de müziği açısından en sevdiği filmmiş. bir gün halk tv'de doctor zhivago'ya rastlamış. 4-5 gün sonra bir daha vermişler filmi. sonra bir beş gün sonra bir daha. bu böyle devam ediyor. ben de yazın okuldan eve döndüğümde bu beş günde bir verme olayı devam etmektedir. uzun lafın kısası her gün gece 1,5'ta babam halk tv doctor jivago'yu verecek mi vermeyecek mi kontrol etti. tüm yaz en aşağı on kez filmi baştan aşağı izlemek zorunda kaldım. ha kışın olsa izlemek zorunda kalmazdım fakat evde herkese yetecek kadar vantilatör olmadığından çok güzel geceler geçirdim. şu an tosun paşa'ya şabanoğlu şaban filmine ne kadar hakimsem bu filme de o kadar hakim oldum. ne mutlu bana.

ha bir de pasternak'ın aynı romanından alınma bu film romandaki karakterlerin anca 5'te birini barındırıyor. bazı çok önemli olaylar da es geçilmiş romandaki. 3 saat bile yeterli olmamış demek ki. ayrıca film 1994'e kadar rusya'da sansüre uğramış, ancak ondan sonra izin verilmiş. filmde çok da önemli siyasi şeyler bulunmamasına rağmen niye yasaklamışlar, anlayamadım.
    (badanaadanadanaana, 15.09.2008 21:40 ~ 21:47)