doaaa   

adana çık aradan

1. karikatür * * dergilerine yaptığı göndermelerle * * dikkatimi çeken kafa arı.
    (azureel, 05.04.2004 18:38)

2. yakışıklı olduğu kadar sempatik,sportif olmasını takiben diri vücutlu,adeleli, gayet geniş omuzlarına çok benzer olarak geniş bir espri yelpazesine sahip,eğlenceli,hoşsohbet,ceryancı kanka arı...
    (berti, 05.04.2004 18:49 ~ 18:55)
  3. çıktığı dsa vizesinden dolayı bitkin düşmesine ve bu havada grip olma başarısını göstermesine rağmen ısrarla sözlüğe giri yazan ve muhtemelen birazdan klavye üzerine yığılıp kalacak olan elektrikçi arı..
    (doaaa, 07.04.2004 17:37)
  4. hakemliğe adım atmasını sevinçle karşıladığım kurşun asker
    (jamal, 16.04.2004 22:15)
  5. ilk olarak ing dersinde karşılaştığım sonra elektrikçi olduğunu öğrenince kanımın ısınması ile başlayan dostluğumuz kardeşlik seviyesine gelmiştir...kendisi herşeyi bilmesiyle ve arkadan cem yılmaz'a benzemesi ile ünlüdür...sohbetlerine doyum olmayan kardeş arı...
    (carmelo, 16.04.2004 22:25)
  6. hakemlikte çığır açan sevilen insan
    (jamal, 21.04.2004 19:10)
  7. muhabbetine doyum olmayan sevgi insanı...
    (bokubok, 01.05.2004 02:42)
  8. sayfayı her yenilediğimde girileriyle karşı karşıya geldiğim, hoş girilerin sahibi yazar.
    (marla singer, 28.05.2004 01:05)
  9. o bir efsane, mükemmel bir nascarcı, süper bowling oynayan,tavlanın kitabını baştan yazan, her daim triplerime katlanan, yegane sabırlı insan
    (ascella, 05.06.2004 21:10 ~ 06.06.2004 00:03)
  10. ayakkabımı bağlamaktan* hiç çekinmeyen iyilik timsali,sevgi kelebeği yazar.
    (where is my mind, 05.06.2004 22:23)
  11. bowling zirvesinde bizimle buluşmak için belirttiği yeri seçme sebebini hala anlayamadığım * girişken konuşkan yardımsever iyi insan sözlük yazarı.
    (dydm, 05.06.2004 23:34)
  12. 15 dilim pizza yediğini iddia eden ve kendisine "italyada pizza tadı ve güzelliği bambaşka mutlaka git ye" şeklide tavsiyede bulunduğum sevimli * yazar.
    (axel fox, 06.06.2004 04:56)
  13. @136617 numaralı giri ile adının "doaaa" olduğuna inandığım yazar.sözlüğe hareket getiren yazarlardan biri.
    (bkz. doğa)
    (bkz. tabiat)

ps: @83822 girisiyle de bize yardımcı olmuş aynı konuda.
    (palanthaser, 08.06.2004 19:38 ~ 05.09.2004 19:53)
  14. uktelerimi teker teker doldurarak takdirimi kazanan arı
    (excalibur, 09.06.2004 11:15)
  15. sözlükten emekli arı..
    (doaaa, 24.07.2004 02:21)
  16. sözlüğün en takdire şayan girilerini yazarken, sebepsiz yere kendi kabuğuna çekilen ve sözlük yazarlarını güzel yazılarından mahrum bırakan eski arı
    (ascella, 04.08.2004 10:53)
  17. sözlüğün kalıplaşmış kelimesi olan ybsgin sözlükteki kullanım haklarını elinde bulunduran, has ceryancı arı.
    (bkz. @38991)
    (ascella, 30.08.2004 00:28)
  18. kel kısa elektrikçi arı.aynı zamanda okulda sumo yaparak boy,en,cüsse orantısızlığını had safhada yaşadığımız redbullun itü sorumlusu kişi.
    (epakman, 11.10.2004 00:03 ~ 00:08)
  19. gerçek bir ceryancı olan, emekli olma niyetinde olsa da, can sıkıntısından sözlüğe dönüdönüveren arıdır. epakmanla ortak projeleriyle bahar festivallerinde okuldaki birçok kişiden dua alacak insanlardan biridir.
    (ascella, 11.10.2004 00:06 ~ 00:09)
  20. elektrikçi arkadaşımız.sevimli bir insandır kendileri.sporla ilgili organizasyonların en önünde vardır doaaa
    (hobbitt, 29.11.2004 01:20)
  21. hey allahımm ya nasıl bi insandır bu ya? msn*'de sürekli meşguldür ama bir yandan da chat yapmayı ihmal etmez. sizin işiniz gücünüz yokken size bulaşmazken, ne zaman dışarda veya meşgul olsanız bir mesajla karşınızda belirir. ayrıca ortadoğu ve balkanların en hızlı eşek çeken adamıdır kendileri.

yer ve zaman fark etmez bir şekilde sizi uyutmamanın bir yolunu bulur. yakınlardaysa gecenin bir saatinde müziği son ses açıp, içkisini yudumlarken, diğer odalarda uyuyan var mı yok mu hiç düşünmeden oteli inletir milleti uyandırır.
    yok uzaktaysa da gene sizi uyutmaz. kendisi uyumuyor ya, telefon denen teknolojiyi kullanır gene sizi uyutmaz. bunun smsi var, çağrısı var, maksat insanları uyutmamak olsun yol fark etmez.

ha bunların yanında çok da iyidir o ayrı. arada sırada gelir, saatlerce muhabbet eder durur. görünmez görünmez, bir an da elalemin fakültesinde karşısına çıkar hadi gitmek yok bi yere der zorla oturtur vergi muhabeti yapar. başka bir gün alışveriş merkezinde karşınıza dikilir, "bakiyim ne aldın sen onu giyemezsin" diye eleştirir durur. bayan soyunma kabinlerinden uzak durması gerektiğini de yaptığı bir hatayla anladı sanırım. sonra tanımadığı insanlarla burun buruna kalabiliyor insan.

kazara ortak ders falan alırsanız, o dersin de dinlenemeyeceğini anlarsınız. bırbır dırdır e bu kadar da olmaz ki. keşke biraz da tavla ve bowling oynamayı bilse...

müzik zevki ise ayrı bi konu. onu anlatmaya kelimeler yetmez. bu zevkinden dolayı kendisini tebrik ediyor, seneye yıllıkta görüşmek üzere iyi günler diliyoruz kendisine.

(bkz: sözlük formatında yıllık yazısı yazmak)
    (ascella, 24.06.2005 19:10)
  22. (bkz: doa)
    (lethromar, 26.06.2006 13:12)
  23. yeri geldi mi ben birinci nesil sözlük yazarıyım diye hava atan, ama aslında sözlükte uzaktan yakından ilgisi olmayan biridir. o kadar ilgisizdir ki kendisini online olarak sözlükte görmediğimiz için nickinin sonunda kaç aaaaa olduğunu bile hatırlarken zorlandım gece gece.

sanırım bu arkadaş geceleri yaşıyor, gündüzleri uyuyor. gecenin bir yarısı telefon çalıyorsa ya da mesaj geliyorsa gözler açılmadan önce küfürler doaaa'ya yöneltilebilir. gece gece sadece telefonla rahatsızlık da vermez. msn'in ne dinliyorum özelliğinin ne kadar boktan bir şey olduğunu ispatlarcasına dinlediğiniz şarkılara musallat olup bana da yolla bana da yolla diye tutturabilir.

ama allah muhafaza siz ondan bir şey istemeye görün, hemen ortamdan kaçar. biraz ısrar ettiniz mi de tehditlere başlar. bıraksak seri eksi oy veren ibne bile olabilir.

bir de bir de kendisiyle tatile kesinlikle çıkılmamalıdır. tatil öncesi verdiği sözleri eğlence ortamlarına girdi mi unutur. tabi ki gene işi düştü mü sizden iyisi yoktur. gecenin bir yarısı uykudan uyandırıp cdden diskmane kadar her şeyi isteyebilir. iyi bir bodyguard olduğunu iddia etse de, uzaktan yakından alakası yoktur. iki adım ötesinde olanlardan habersiz küçücük gözleriyle etrafa bakar anca o. hiç beklemediğiniz bir anda da çocukluğu tutup karanlıkta size çerez ya da buz atabilir. çocukluğuna verip geçmek lazım sanırım.

(bkz: arkadaşım eşek)
    (ascella, 03.03.2007 02:32)
  24. bizim ilkokulda öğrenciler vardı, tıpkı sizinkinde de olduğu gibi. tabi yaşlarının küçük olması nedeniyle, kendilerine bahşedilen aklı tam olarak kullanamazlardı. tahtaya konuşanların listesini yaparlar, "öğretmenim mustafa saçımı çekti", "ama ama bühühü kerem eteğimi açtı" gibi şikayetlerle öğretmeni delirtirlerdi. şimdi şöyle bir düşününce ben özlemişim bu insanların çocukluğunu, safalığını. işte doaaa da onlardan biri galiba. verdiği tepkiler beni direk ilkokul günlerime götürdü.
    (bkz: eşşek)
    (bkz: bok ye)
    (ascella, 08.05.2007 00:02)
  25. her şey bir telefonla başladı gene. yüreğimin ağzıma defalarca geleceğini bilmeden doaaa yazan gelen aramayı açmamla birlikte hayatım değişti *. bazı kuralları hatırladım sayesinde. araba kullanırken emliyet kemeri takılır, telefonla konuşulmaz, emniyet şeridine girilmez, sağ elle telefon tutulurken sol elle vites değiştirilmez, sağ tarafa bakmadan sağa geçilip yan koltukta oturan kişinin hayatı tehlikeye atılmaz vesaire vesaire. araba kullanan bir adet doaaa bulun onu videoya alın, ondan sonra da ehliyet kurslarında hatalı 100 hareket başlığı altında bir ders konusu yapın kendisini. eminim işe yarar.

sağsalim bir yere varabilirseniz kendisiyle ondan sonrası güzel geçer ama. yıllardır içinde biriktirdiği "tavlada yenilmez ascella" düşüncesini yenmek için her tür çirkefliği(!) ve yardımı kabul edebilir. gene de en sıkıcı ortamlarda bile insanları gülme krizine sokabilip güzel zaman geçirmenizi sağlayabilir.

umarım hala yaşıyordur. gece yanından ayrıldığımdan beri kendisinden haber alamadığım yüce insan doaa. seni merak ediyoruz. sağa çek ve arabanın anahtarını başkasına ver. artık vakti geldi.
    (ascella, 28.07.2007 13:21)