|
|
- kendi küçük ama öğretim kalitesi çok büyük olan üniversite. acıbadem gibi şehrin göbeğinde olması büyük kolaylık sağlıyor. tüm hocaları yurtdışında ve türkiyenin en iyi üniversitelerinde öğrenim görmüşler.
- http://www.dogus.edu.tr
- (bkz: duygusal terminatör doğuş)
- geçtiğimiz sene ilköğretim kısmı binalarını da üniversite kampüsünün içine almış, minnacık kampüsünde camisi de olan üniversite.
- zengin babanın üniversiteyi bir türlü kazanamayan doğuş adlı oğluna çektiği büyük kıyak gibi bir izlenim uyandıran ada sahip butik üniversitecik.
- haliç üniversitesi ile birlikte, işletme ve endüstri mühendisliği bölümlerinde türkçe eğitim imkanı tanıyan vakıf üniversitesi. tabiki bu iki bölümün ingilizce kısmıda mevcuttur. gerçekten değerli hocaları bünyesinde barındırır. bunun yanında kitabın altını çizdiren hocalarda görmüş bulunmaktayım ne yazık ki. ilkokul binasının üniversiteye katılması sonucunda yerin iki kat altında havuz manzaralı ve akvaryumlu bir kantini öğrencilerin hizmetine açmış ama ana binadaki kantinin mudavimlerinin ilgisini çekememiştir.spor etkinlikleri yeterlidir ama öğrenciler taradından pek rağbet görmez. basketbol, futbol turnuvaları, masa tenisi, fitness, yüzme gibi şimdilik aklıma gelen aktiviteleri mevcuttur. çok merkezi bir yerde olmasının yanında pek bi numarasının olmadığı, sıradan, liseden biraz daha büyük okul. 40 geçme notudur, üzeri çan eğrisidir. kasmadan bitirilebilir.
(bkz: o kadar parayı verdikten sonra babamda bitirir)(ice t, 11.01.2007 15:35 ~ 15:37)
- miniminacık bir kampüs (!) e sahiptir.
- bir tanesi acıbadem de diğeri hasanpaşa'da olmak üzere 2 tane kampüsü vardır. hasanpaşadaki her ne kadar tek bina ve otopark olsa dahi kağıt üzerinde kampüs olarak gözükmektedir. hasanpaşadaki kampüs(bina) hazırlık bölümüne sahiplik yapmaktadır. genç ingilizce öğretmenlerine sahiptirler. sempatiklerdir. bu öğretmenlerle ilişki arkadaşlık çerçevesindedir. kimi zaman hocalarla iddialaşılır, baklava yenir, yedirilir. bir arkadaşın doğum günü olur, yetkili öğretmen ikna edilip yan sınıfla ortak ders işlenip, öğrenciler ingilizce doğaçlama tiyatro bile oynar.
öğrenci davranışları gayet yerindedir. çok güzel arkadaşlık ortamları yakalanabilir. halı saha maçları, tatlı atışmalar(yan sınıfın kızına yan gözle bakma sonucu), önemli günlerde(sınav çıkışı, tatil başlangıçları vb) hep beraber tepsi tepsi künefe yemek örnek olarak verilebilir.
tabi olumlu yönleri yok sadece olumsuz yönler de var. dershaneye devam ediyor izlemine kapılabiliyorsunuz, normaldir. çok bir şey beklemeyin. yarıyıl şenliği dediler yağmur yağdı vadedilen şarkıcı çıkmadı, konser iptal oldu. verilen 10 ytl yalan oldu. basketbol, futbol ve voleybol turnuvaları yeterli katılım olmaması sebebiyle iptal edildi.(mcan, 21.06.2007 21:35 ~ 16.01.2008 02:11)
- ne hikmetse facebook'daki gruplarının ismi "dogus uniwersity" olan üniversitedir. tamam ingilizce olması normal, ama neden w ile? işte bunu çözemiyorum, hayatımın kaosu olacak.
- 2 yıl boyunca burslu okuduğum, niyeti karı-koca bulmak isteyenlerin ağırlıkta olduğu, ben yılda herşey dahil sadece 650 ytl öderken, yanımdaki dallamanın etrafındakilere siz bu yıl ısınma parası olarak ne kadar verdiniz? sorusuna, diğer dallamanın 1000 ytl cevabı üzerine kalorifere daha bir sıkı sarıldığım üniversitemsi. sadece ısınmak için 1000 ytl!! iyi para...
- (bkz: gamsız vicdansız)
|