belki ilginizi çeker
  1. · çekici kız isimleri
  2. · gorky park
  3. · menemen
  4. · trt turizm ve belgesel
  5. · moğol
  6. · 15 mart 2009 lise dö sen benuğa bayan münih maçı
  7. · tek eşlilik insan doğasına aykırıdır sorunu
  8. · bu geceyi atla
  9. · türkiye radyo ve televizyon kurumu
  10. · doğaüstü
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · the twilight saga new moon
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · ezel
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · azwepsa
  9. · itü 2004 2005 ders programlarının açıklanması

doğa  

1. × tabiat
    × unisex isim. genelde kızlarda rastlanır.
    (spyder, 22.09.2004 12:05)
  2. elindekinin değerini kaybetmeden anlamayan insanoğlunun yakın zamanda değerini anlayacağı miras. ''hazıra dağ mı dayanır'' misali doğayı afedersiniz ama tam olarak eşşekçe harap eden, kaynaklarını eşşekçe kullanan, havasını kirleten biz insanlara fazla gelen bir mirastır. bi önceki nesilden tahrip edilmiş olarak alıp bi sonraki nesle daha çok tahrip ederek bıraktığımız şeydir. böyle devam edersek yakın zamanda yüzümüze bile bakmayacak olandır. bakmasındır. bize müstehaktır. babamızın malı sanki.*
    (böcek, 23.08.2006 18:54)
  3. (would, 07.08.2007 00:24)
  4. tanrı'nın kişioğluna hediye ettiği en güzel şeylerden biri..
    (neyzen, 07.08.2007 00:36)
  5. julio cortázar'ın lucas diye biri adlı kitabının "lucas, ekolojik düşünceleri" bölümünden bir alıntı:

"bu çılgın ve turistik bir biçimde doğaya dönüş döneminde, rousseau'nun iyi vahşiye baktığı gibi, vatandaşların da kır yaşamına baktıkları bu dönemde her zamankinden daha çok şu kişilerin yanında yer alıyorum: (a) max jacob; bir hafta sonunu geçirmek üzere kıra çağırılan max jacob yarı şaşkın, yarı kızgın şöyle yanıt vermiş: 'kır mı? hani şu tavukların çiğ dolaştıkları yer mi?'; (b) doktor johnson; kendisi greenwich parkında yaptığı bir gezintinin ortasında şiddetle fleet street'i yeğlediğini dile getirmiş; (c) baudelaire; çünkü baudelaire yapaya duyduğu aşkı cennet kavramına bile uygulamış."
    (mademli bagnum, 12.12.2007 00:13)
  6. neredeyse görülemeyecek düzeyde yavaş hareket eden ve algılanabilmesi için ciddi düzeyde sakinlik gerektiren.
    (stylebrisbane, 10.06.2008 10:25)
  7. yaşamın kaynağıdır...
    (vikartindur, 27.04.2009 23:10)
  8. kendisinden koptukça ve karşısında üstün gelmeye çalıştıkça insanoğlu'nun bir sikime yaramayacağı varlık. insanın özü doğadır. tıpkı nefes alan, yaşayan tüm diğer canlılar gibi. tıpkı doğanın kendisi gibi. doğaya saygı duymadıkça insan ne kendisinin, ne karşı cinsinin, ne doğumun, ne de ölümün bilgeliğine erişebilecek. ben eriştiğim için demiyorum lan, öyle hissediyorum.
    (kodu mu oturtur, 13.10.2009 14:17 ~ 14:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil