doğum gününde pasta kesmeyip asilik yapan sorunlu   

adana çık aradan

1. her ne kadar ben doğum günümü takmıyorum, ona özel bi önem vermiyorum havalarına girse de hayatı boyunca yaşadığı ezikliğin, içe kapanık fevri buhranların etkisiyle bu durumun kendisini yakışmadığını inanmaya çalışan ama aslında bu günü kimsenin silkemeyeceği düşüncesiyle önceden önlem alma gereği duyan, bir nevi “ya zaten benim böyle salaklıkla işim olmaz” havasına giren, savunma psikolojisi geliştiren kişiliği oturmamış birey.

doğum gününü evde geçiren ya da hiç kutlamayan insanların ruhunda öylesine düşmüş, aciz, ham bir görüntü vardır ki, bu tip kişilerin hemen hemen hepsinde çaresizliğin getirdiği kompleksle hayata karşı isyan, küfür, allaha dine millete aileye karşı küçümseme halini rahatlıkla gözlemleyebiliriz.

ulan herkesin önem verdiği bir günü karşına almanın ne manası var? sırf artistlik, ben farklıyım mesajı vermek adına bir insan bu kadar küçülür mü ya? bir de doğum gününe “yaşlanıyorum. bunun kutlanacak bir şeyi yok.” geyiğiyle yaklaşanlar yok mu onlara iyice ifrit olup burunlarına şimendifer sokasım geliyor.

doğum gününe değer vermeyerek dinden çıkıyorsunuz dinden. esas hayat öbür alemde çünkü. burası bir rüya. dolayısıyla rabbine kavuşacağın her günü doyasıya kutlamalısın. yaşlanıp ölüme değil tam aksine yaşama yaklaşıyorsun allahın salağı.

doğum gününü dışarıda bir cafe’de pastalı şampanyalı kutlamak gerek. evde sıradan bir kutlama yapan ya da tamamen geçiştiren bir insana zerre değer vermem. ulan en ucuz şampanya ne kadar ki? biriktir para patlat işte bir tane. icabında arkadaşlarından borç al. maytaplı pastayı üfleyerek rabbine şükranını sunduğun gibi kendinle de gurur duymuş ol.

zira şaşalı bir doğum günü partisi yapmayan insan kendinden utanıyor, insanlardan saklanıyor, var olduğuna utanıyor demektir.
    (kayser sozer, 12.11.2007 23:14 ~ 23:16)

2. (bkz: kayser ve insan karakterinin gizli kalmış yönleri)
    (shagrath, 12.11.2007 23:20 ~ 23:20)
  3. "öfff şu mumları da biri üflesin hiç kasamam" diyebilir bu insan.gizli ibnelik vardır ayrıca bu insanlarda.
    (grace slick, 12.11.2007 23:51)
  4. kendini bişey sanan insan modelidir. ay ne gerek var böyle pasta falan yaa kasmayın beni havalarına girmiştir...
    (billy, 13.11.2007 17:30)
  5. (bkz: hey adamım gizli ibneliği unutmuşsun)
    (van den budenmayer, 13.11.2007 17:38)
  6. ergen bir kişidir kendisi.

-pasta kesmenizi istemiyorum!
    -ama aldık! ziyan mı olsun
    -kesmeyin elinizle bölün!
    -lan manyak mısın pasta bu nasıl bölelim
    -böle böle böle!
    -lan dur allah belanı vermesin emi!...piç ettin pastayı
    -sordun gösterdim, o paket ne?
    -hediye almıştık sana...
    -ciddi mi? canlarım benim, seviyorum sizi, hepinizi öpücem o kadar hoş ve naifsiniz ki...
    -hırka aldık sana bak!
    -siktirin gidin lan evimden, playstation istiyoruz diye vermediğimiz sinyal kalmadı orospu çocukları!!!
    -.......
    -siktirin lann! pasta neliydi?
    -çilekli
    -siktirinnn!
    (diazepam, 13.11.2007 17:41 ~ 17:41)
  7. sorunlu olduğu tartışılır. herkezin özellikle umuma açık mekanlarda pat diye önüne konulan pastayla iyiki doğdun bla bla diye bağırmasından müthiş rahtsızlık duyan haklı insandır kendisi.
    (du, 13.11.2007 18:01)
  8. biraz incelendiğinde özünde gizli ibneliğe de* rastlanabilecek kişidir...
    (van den budenmayer, 13.11.2007 19:14 ~ 19:14)
  9. yaşamak istemeyen insan modelidir. doğuran doğurduğu gibi öldürsün.
    (manimelankolipsikoz, 13.11.2007 19:15)
  10. görür görmez hüzünle ahanda ben dedirten ama her sene de doğum günü kutlayan sorunludur. malesef bu hatayı yapmışımdır, ama ben haksız değilimdir, doğum günüm bok gibi geçmiştir.
    bir de doğumgünü kişisinin tarafından bakılmalıdır, onu bu öküzlüğü yaptıracak kadar üzen şey nedir..
    leş bir gün geçirdiyse ve o gün doğum günüyse..

bir de doğum günümü resmen coşku içinde beklemiş ve kutlamak için can atmışımdır.
    (hairsprayqueen, 13.11.2007 20:05 ~ 21:54)
  11. sorunlu kimdir bilinmez... olaya ön yargılı yaklaşmamak gerekir.kim bilir o asi insan geçmişte yaşadığı bazı olaylardan dolayı pasta kesmek istemiyor,her doğum gününde kesmediği pasta için bir dilek tutmuş dileği yerine gelmiştir ve bu sırrını bizimle paylaşmak istemiyordur.(bkz: pollyanna) (bkz: hoşgörü)
    (aydın was here, 13.11.2007 20:17)
  12. (bkz: bu işte bir gizli ibnelik var)
    (van den budenmayer, 14.11.2007 02:17)
  13. belki de bir sorunu olabilecek kişidir. zira vardı benim böyle bir tanıdığım. birkaç sene önce gencecik kızını trafik kazasında yitirmiş, bir daha toparlanamamıştı. doğum gününde belki mutlu olur diye aradık. "iyi ki doğdun" dedik. teşekkür edip ekledi: "her gün ölmek isteyen bir insana nasıl iyi ki doğdun denir a dostlar?"
    (bohemian, 22.04.2008 17:52)