belki ilginizi çeker
  1. · alternatif doğum günü mesajları
  2. · beklenen mesajlar
  3. · güldürürken düşündürmek
  4. · sevgiliye doğum günü mesajı
  5. · çok yaşa
  6. · doğum günün kutlu olsun
  7. · ayaküstü
  8. · hepsiburada
  9. · allah belanı versin
  10. · yaklaşık eşit
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · colin kazım richards
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · new moon
  7. · 2012
  8. · annem kürt babam arap ben türküm
  9. · bu sene öss sorularını tübitak hazırlıyormuş

doğum günü mesajları  

sayfa  / 2
  1. cep telefonu zımbırtısının yaygınlaşmasıyla hayatımıza giren olmazsa olmaz aktivite.çok yakın arkadaşların doğum günleri yüz yüze ve hediyeyle kutalanırken, geri kalan arkadaşlar için kullanılır genelde. ilginç olan şudur ki çoğu zaman kasılır ve etkileyici bir şey olmasına uğraşılır bu mesajların, lakin uzun bir brain storm sonucunda yollanmış bir mesaja sıradan bir teşekkür cevabı alınırken, otobüste ayakta giderken resmen ayaküstü atılmış bir kutlama mesajı için de "ay ne güzel bir dilek, çok hoş" tadında cevaplar alınıp kopulabilir.
    ayrıca (bkz: alternatif doğum günü mesajları)
    (excalibur, 12.12.2004 19:26)
  2. doğum günü olan tarih 00.00 olur olmaz başlayan trafik bi kaç saat sonra azalır,gün içinde de kalanlar mesaj atar tek tük.
    cevap yazmayı zor kılan ama nezaketen bi teşekkür ediim bari dedirten mesajlardır.
    ''iyi ki doğdun canım,iyi ki hayatımdasın,sçs,hebele hübele'' gibi içerikleri vardır.
    (böcek, 15.11.2005 22:03)
  3. en favori bitiriş cümlesi "iyi ki doğdun,iyi ki varsın" olan kalıplaşmış mesajlar topluluğu.
    (leeloo, 15.11.2005 22:55)
  4. (bkz: çok yaşa)" onmousedown="return bkc('873261','+%60%E7ok+ya%FEa%60')">çok yaşa)
    (fowler, 07.07.2006 00:12)
  5. (bkz: beklenen mesajlar)
    (perileyn, 07.07.2006 00:17)
  6. diyemedim kuramadım yüzüne cümleler. ve ne kelimeler seçtiydim senin için bir bilsen. ne yakarışlarım vardı sensiz geçen günlerde kendi kendime. kimse duymuyordu beni. kimseler anlamıyordu beni. hiç kimseler hem de. sen neredeydin ? ben niye buradaydım. geçmişin kokusu yaktı ya tüm o anları. iki ay iki gün ya da daha az ne farkeder boşver. ben arkasındayım tüm yaptıklarımın. ben önündeydim senin. sana bakıyordum. tut diye bekledim elimi. tutmadın. bak şimdi ellerim üşüyor. bak hala susuyorum burada. sen yoktun yanımda ama ben yine de güldüm hatırlayarak seni. sen diyemedin üç dört kelime ben içimden dedim. doğum günün kutlu olsun.
    (meln, 07.07.2006 00:49 ~ 17.12.2006 16:28)
  7. o günün başlangıcı olan 00.00da atılanların "hehee ilk kutlayan ben olmak istedim" cümlesini muhakkak içerdiği mesajlar.
    (alice in darkland, 07.07.2006 04:40)
  8. naber moruk, bir yaşına daha girmişsin duyduğuma göre, hangi ayağını çukura atmayı planlıyorsun şimdi, gibi karşıdaki insanı sinir edecek versiyonları da bulunur...
    (atalantavanessa, 24.07.2007 12:06)
  9. "tekrar "merhaba" küçüğüm. 20.merhabamız bugün.ikimizde "merhaba" demeyi unutana dek..."diye devam eden,yanınızda olamasa da; tek kanatlarınızla birleşip, uçabildiğiniz aşklarınıza söylediğiniz fısıltılardır.
    (vampirella, 04.11.2007 20:23 ~ 20:37)
  10. "bugün benim doğum günüm. bu sefer bir dilek tutmam anlamsız olacak, daha ne isteyebilirim ki senden başka..."

arkadaşıma sevgilisi yollamıştır bunu. üstüne tanımam.
    (çılgın orman meyvesi, 12.11.2007 19:49)
  11. dün cebime yakın bir arkadaşımdan gelen elfçe mesaj:
    -e'yiv k_ig, d'ogd-uunn !
    (deddo, 12.11.2007 19:59)
  12. zekirdek.com'dan mail yoluyla gelen sabit bir metin de olsa çok güzel ve anlamlı mesajı da bu kategoriye girebiliyormuş, açıkçası maili açırken üye olunan her siteden gelen mailler gibi kısa bir cümle bekliyordum ama şaşırttı:

"merhaba x,

bir yıl daha geçti...
    ışık hızında sanki geçen sene bugünle, aradaki zamanın akışı...
    ve umarız iyi değerlendirilmiştir bu bir yıl...
    sağlık deniliyor ya her şeyin başı...
    öyle de...
    her ner kadar cümle içinde alışılagelmiş, klasik bir temenni olsa da sağlıklı bir yıl diliyoruz yeni yaşında...
    ve tam da şu anda durup, 5 yıl öncesini düşünmeni isteriz...
    5 yıl, 10 yıl?..
    ne kadar yakın geliyor değil mi?..
    5, 10 yıl sonrası da bu kadar yakın işte...
    geçti...
    geçiyor...
    geçecek...
    en ufak anın bile tadı çıkarılmalı...
    ara sıra, denk gelirse deniz kenarında simit, çay keyfi tadılmalı...
    yıllardır aranmayan kim varsa düşünülüp, bir anda aranmalı...
    bir çocuğun kolayca bulabileceği yerlere bozuk paralar bırakılmalı...
    sabah uykusu uzatılmalı bazen, yataktan hiç çıkmamalı...
    küçük notlar yazmalı zamanın eskitemediği...
    saklamalı sonra, hüzün olsun diye değil, anı olsun diye...
    anne, baba hatırlanmalı hayattaysa bu doğum gününde, yazının burasında aranmalı...
    ya da eli öpülmeli hemen...
    bir oda yakınlıkta olması bile anne, babanın ne büyük lütuf, ne büyük hediye...
    hiç olmazsa mutfaktan gelen tuzlu koku coşkusu için...
    ve alışverişe gönderilirken "üsüt kalsın" jesti için...
    hayatta değillerse, teşekkür etmeli, yıllarca didindikleri için...
    gider nasıl olsa, duyarlar...
    evet hemen şimdi...
    ertelememeli...
    geçti...
    geçiyor...
    geçecek...
    durmalı şöyle bir...
    neler geride kaldı, neler gelecek...
    düşünmeli...
    sonra koşmalı; iyiye, güzele doğru...
    kolay küsmemeli...
    merhametli olmalı...
    umursamamalı tüm bu yazılanları belki...
    doğum günü kutlu olmalı...
    olsun!.."
    (ness, 13.07.2008 15:21)
  13. mesaj yerine en azından aramak daha insanca. neden hep saat 00.00 da gönderildiğini ve mesajı gönderen kişinin 'ilk ben gönderdim mesaj değil mi' dediğinde yüzündeki anlamsız mutluluğu anlamamışımdır. mesajla kutladığı için utanması gerekirken kişi gevrek gevrek gülüp yavşak yavşak mutlu olmaktadır. geçen yıllarda bir kız arkadaşımdan aldığım doğumgünü mesajı: senden bir tane var, senı sikip sikip çoğaltmak gerek.
    (bkz: hönk!)
    (yamuk prenses, 13.07.2008 17:13 ~ 17:13)
  14. hayatımda aldığım en ilginç olanı şöyleydi:

"ya kızım o değil de yaşlanıyosun ha şaka maka.. şuna bak lan 22ye girdin, oha oha oha 30a ne kaldı,teyze olucan yakında. doğum günün kutlu olsun :))"

(bkz: dumur olmak)
    (bkz: güldürürken düşündürmek)
    (bkz: allah belanı versin)*
    (charlienin dorduncu melegi, 05.08.2008 10:46)
  15. 25 yaşına girenler için;

"iyi ki doğdun
    gördün mü bak 25 oldun
    ekiki"

türü şaklabanlıklar yapılabilir.
    (soyut, 05.08.2008 11:20 ~ 11:20)
  16. mumların ışıl ışıl,gözlerin şırıl şırıl iyiki doğdun dıt dıtt..
    (holydiver, 05.08.2008 13:06)
  17. tek cümle yazmak lazım bazen. insana "bari bu günde yanlız değilsin sen. aslında biz senin yanındayız ama bakma hayat koşuşturması" der gibi atılması gereken mesajlar. illa süslü cümleler süslü kelimeler bulmaya gerek yok ki. bir tek mesaj. yada söz. doğum günün kutlu olsun yeter gelir insana.
    (bana bir nick bulun, 15.09.2008 15:21)
  18. sevgiliye doğum günü mesajı

ne sana boncuktan kuş yapabilecek yeteneğim var
    ne de onu pencerene kondurabilecek gücüm
    sana tek verebileceğim sevgim
    iyi ki doğdun
    doğum günün kutlu olsun gülüm.

ilk iki dizede ahmet kaya'nın şarkısından esinlenilmiştir.

ertuğ akbay
    (ohannesburger menu, 23.12.2008 23:56)
  19. hele ki bir de sosyal paylaşım ağlarının herhangi birinde doğum günü olan arkadaşın profiline bütün arkadaşları alt alta aynı(bkz: yaklaşık eşit) cümleleri yazdığında "ben şimdi ne yazacağım" diye düşündüren klişe kelime grupları.
    (slim, 14.02.2009 14:55)
  20. annenizin ve babanızın doğum kontrol hapı kullanmayışının x. yıldönümünde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.
    (selçukdereliseninanannereli, 14.02.2009 15:15 ~ 15:16)
  21. zamanında yeni ayrıldığım sevgilimden "doğum günün olsun" diye bir mesaj gelmişti. ben de " olsun tabii, bence herkesin bir doğum günü olmalı" tarzı bir şeyler yazmıştım. düşündüm de ayıp etmişim. çok duygusaldı garibim. muhtemelen göz yaşlarından göremedi. üzüldüm bak, tüh.
    (dream of allegro, 14.02.2009 15:42 ~ 12.04.2009 20:16)
  22. niye doğdun x,niye dogdün x şeklinde dandik bir melodiyle okunması talep edilen versiyonları da vardır,can sıkıcıdır,hayattan soğutur adamı valla.
    (kira, 15.04.2009 01:56 ~ 10:02)
  23. (bkz: @3203035)
    (zomig, 15.04.2009 01:58)
  24. telefona gelenler;

hepsiburada: hepsiburada.com doğum gününüzü kutlar.
    vodafone : sayın lalu, doğum gününüzü kutlar, sağlıklı, mutlu, başarılı ve iletişimin hiç eksik olmadığı bir yaşam dileriz. *

e-posta adresime gelenler;

realage : happy birthday from realage! (ne zaman üye olmuşum haberim yok)
    gittigidiyor : sevgili lalu, doğum gününüz kutlu olsun, nice senelere. (en son kaç yıl önce girdim bilmiyorum)
    hepsiburada : doğum gününüzü kutlarız nice yıllara. ( hem telefona hem e-postaya)
    seslisözlük : sevgili dear lalu,dogum gunun kutlu olsun. we wish you a happy birthday. (çakala bak iki dil birden)
    rocksamania: rocksamania yönetimi olarak dogumgününüzü kutlar hayatinizda esenlikler ve mutluluklar dileriz. birlikte nice yillara...(ne birliktesi lan, üyemiymişim ben buraya?)
    teknosa : nice güzel yıllara. doğum gününüz kutlu olsun. (alışveriş yaptım galiba, bunu da hatırlamıyorum)

ne çok sevenim varmış da haberim yokmuş. hepsine tek tek gidip, iade-i ziyaret yapacağım.
    (lalu, 30.04.2009 02:27 ~ 02:28)
  25. insanların doğum yıldönümü olan arkadaşlarına yazacağı yazılardır.

en klasik olarak

canım birtanem,
    doğum günün kutlu olsun daha nice yıllara.

biraz bozuk atanlar için

geçen hafta sana verdiğim cd-çaları istiyorum. bu arada doğum gününmüş. bana ne?

iyice birbirlerine kızmış olanlar için.

ipne doğdun ipne devam ediyorsun. bir yaşa daha ipne olarak girdin. bu gidişle ipne ölecen.
    (katilolmaklazım, 15.07.2009 16:02)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil