benim tanıdığım 23 ünü geçmiş tüm doğum günü çocuklarının dili sürçer ve gözleri bi flu bakar , yürüyemezler ayakları dolaşır düşeni fln da vardır ve tüm resimlerinde şebelek gibidirler.sarhoş diyecem şimdi dedikodu gibi olacak.
çocuk henüz 1 yaşında. ağzının içinde iki tane dişi var. o küççücük ağzıynan bir kaç şey gevelemek, oradan garip sesler çıkarmak, sıçmak ve işemek dışında yapabildiği tek şey avazı çıktığı kadar bağırıp ota boka zırlamak. çok sevimli ama ibne.
arkadaşım bu zavallı çocuğu alıyollar böyle giydiriyorlar bir güzel. evin salonunda organize edilen bir kutlama var. yine konfeti yok. konfeti, sonunda yasal sevişme olan törenlerde var sadece. organizasyon genellikle evin salonunda. işi evin dışına taşıyıp olayı abartan ayılar (ebeveynler) var görüyorum arada. çocuk bihaber tabii olanlardan, olacaklardan. evin en kocaman hayvani masası seçiliyor. masa klasik wenge, dantel örtülü. envai çeşit türk usulü yiyeceknen dolu. kocaman bir yaşgünü pastası, mumlar, hediye paketleri, kısır, köfte, kuru pasta, bööörek, çörek vs.. vs.. gariban velet bir sandalyenin tepesinde, gerekirse zor kullanılarak masanın başına oturtuluyor. mum üfleyecek. mum üflemenin ne demek olduğunu bilmiyor. niye üflendiğini de bilmiyor. ben bile bilmiyorum. şaşkın gözlerle etrafı izliyor. hepi topu iki tane küçük dişi var. masadaki yiyeceklerden hiçbirini yiyebilecek durumda değil henüz. hediye paketleri dışında hiçbir şey ilgisini çekmiyor.
maaile süs, püs, grandtuvvvlet bir aradalar. fotoğraf çektiyorlar. ''çoçcuumuz büyüdü. görkemli bir parti organize ettik. yedik, içtik, sıçtık. asil bir aileyiz. şartlar ne olursa olsun perşembe geceleri bizim veledi erkenden uyutur. aşk ı memnu izleriz.'' tadında sırıtıyorlar fotoğraflarda. o rezil fotoğrafları yüzyılın fotoğraf katletme platformu olan meşhur sitemiz ''facebook'' a koyuyorlar. meyil falan atıyorlar.
sonra ne mi oluyor? sabah sabah adamın asabı bozuluyor gördüğünüz üzere. adam da normal değil bence. sabahın köründe sana ne doğum günü çocuğundan di mi ama?
tam bir ay sonra olacağım hadisedir. şimdiden pek bir sevinçliyim. o gün kime ne şımarıklık yapacağımı düşünmekteyim. malum doğumgünü çocuğuyum ve tüm gün benim.