bizzat ben doğulu bir vatandaşım mesela. (bkz:
erzurum)
doğu harici illerdeki medeni (!) vatandaşlarımızın geneli, doğuyu komple bir köy olarak görmektedirler. bu bağlamda, doğulu vatandaşlarımızı da köylü olarak nitelendirmektedirler.
bu bağlamda...
"erzurum'da üniversite mi var?" var kardeşim... hem de
atatürk üniversitesi ismine layık görülmüş bir üniversite var. yaklaşık 60 bin öğrencili, dev bir üniversite var. toplam 16 kredi saatlik bir ders haftasında, 10 kredi saate bizzat profesörlerin geldiği bir üniversite var.
"erzurum'da migros var mı?" sorusuna da bizzat şahit olmuş bir kişiyim ben. var kardeşim, erzurum'da migros var. hem de 3 tane m'si var. mmm migros anasını satayım.
"erzurum'da asfalt var mı ya?" o da var arkadaşım... hem de 70 derece sıcaklık farkına dayanıklısından var...
"ay inanmıyorum! sen erzurumlu musun? ama hiç erzurumluya benzemiyorsun; konuşman, kıyafetlerin falan..." pardon, hayatında kaç tane erzurumlu gördün acaba? tabi ki erzurumluyum...
gibi onlarca konuyu bizzat konuşmuşluğum vardır, doğulu olmayan arkadaşlarımla... işte doğulu vatandaş olmak böyle bir şey. bu sebeplerle, insanlar bilmedikleri ve görmedikleri yerler hakkında sağdan soldan atıp tutmamalıdırlar.
ne boşaldım yahu! çok iyi deşarj oldum... arada bir böyle coşmak lazım tabi ki...
(bkz:
teşekkürler itü sözlük)