belki ilginizi çeker
  1. · kenan doğulu
  2. · doğulu
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · disko kralı
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · okeanos
  9. · telsim gprs

doğulu vatandaşlarımız  

1. yeri geldiğinde yolu, elektriği, suyu olmayan vatandaşlarımız aynı zamanda.
    (neverwinter nights, 22.11.2005 01:39)
  2. en samimi en sıcakkanlı vatandaşlarımız.
    (andershope, 11.01.2009 00:36)
  3. kürt dememek için kullanılan cümlemiz.

not: "doğuda sadece kürtler mi var? demeyin, yemezler.
    (aksamustune dogru kis vakti, 11.01.2009 00:37)
  4. (v for vendetta, 11.01.2009 00:38)
  5. belki bir başka ülkede pek de manası yoktur ancak bu ülkede bölücülüğün ilk adımlarını atan masumane bir nitelemedir.

hiç akdenizli vatandaşlarımız, batılı vatandaşlarımız, hele hele güneyli vatandaşlarımız denildiği duyulmamıştır.
    (hell guardian, 11.01.2009 00:41)
  6. (kremberiz, 11.01.2009 00:43)
  7. diğer coğrafi bölge vatandaşlarına göre birtakım farkları olduğu için kullanılan, ayırıcı nitelikte bir kelime grubu. en kısa sürede o farkın kapatılması lazım diye düşünüyorum.
    (nirnaeth, 11.01.2009 00:43)
  8. bizzat ben doğulu bir vatandaşım mesela. (bkz: erzurum)

doğu harici illerdeki medeni (!) vatandaşlarımızın geneli, doğuyu komple bir köy olarak görmektedirler. bu bağlamda, doğulu vatandaşlarımızı da köylü olarak nitelendirmektedirler.

bu bağlamda...

"erzurum'da üniversite mi var?" var kardeşim... hem de atatürk üniversitesi ismine layık görülmüş bir üniversite var. yaklaşık 60 bin öğrencili, dev bir üniversite var. toplam 16 kredi saatlik bir ders haftasında, 10 kredi saate bizzat profesörlerin geldiği bir üniversite var.

"erzurum'da migros var mı?" sorusuna da bizzat şahit olmuş bir kişiyim ben. var kardeşim, erzurum'da migros var. hem de 3 tane m'si var. mmm migros anasını satayım.

"erzurum'da asfalt var mı ya?" o da var arkadaşım... hem de 70 derece sıcaklık farkına dayanıklısından var...

"ay inanmıyorum! sen erzurumlu musun? ama hiç erzurumluya benzemiyorsun; konuşman, kıyafetlerin falan..." pardon, hayatında kaç tane erzurumlu gördün acaba? tabi ki erzurumluyum...

gibi onlarca konuyu bizzat konuşmuşluğum vardır, doğulu olmayan arkadaşlarımla... işte doğulu vatandaş olmak böyle bir şey. bu sebeplerle, insanlar bilmedikleri ve görmedikleri yerler hakkında sağdan soldan atıp tutmamalıdırlar.

ne boşaldım yahu! çok iyi deşarj oldum... arada bir böyle coşmak lazım tabi ki...

(bkz: teşekkürler itü sözlük)
    (eudaimonist, 11.01.2009 00:59 ~ 00:59)
  9. mahalle düğünlerine denk geldiğimde "şabbi şabbi gulugulu gulugulu" müziği eşliğinde kendilerinden geçtiklerini gözlemlediğim vatandaşlar.
    (vanyadayı, 11.01.2009 01:07)
  10. neden batılı vatandaşlarımız diye bir deyim yok peki diye sorulası devlet klişelerinden. ne yaptın da senin vatandaşın oluyor acaba o doğulular?
    (communist, 11.01.2009 01:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil