doğu akdeniz üniversitesi   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. gazimagusada bulunan öğretim hayatına 1979 yılında başlamış üniversite...
    (foreone, 26.10.2004 23:06)

2. (bkz: anlatılmaz yaşanır)
    (geçiyordumugrad1m, 22.05.2005 04:18)
  3. eğitim kalitesi oldukça yüksek, fakat büyük şehirlerdeki özellikle de istanbul'daki özel üniversitelerin öğrenci kaptırmamaya çalıştıkları için, sürekli olarak karalamaya çalıştıkları, bu uğraşlar sonucunda da bazı kesim tarafından yanlış değerlendirilen kktc devlet üniversitesi
    (suuz, 05.04.2006 08:58 ~ 09:01)
  4. yarı vakıf yarı devlet üniversitesidir. oldukça büyüktür. hatta kampüsünde amerikan futbolu(rugby değil) stadı vardır. golf sahası da mevcuttur.
    (pandemonium, 27.09.2006 18:46)
  5. okulum.. bu sene itibatiyle kendi bünyesinde bir değişiklik olan, derslerin zorlaştığı,kitapların değiştiği okul.kampüsü abartılı derecede büyük ama aktivite yok.içki ve sigaranın ucuz olduğu,ayık gezilmemesi gereken yer (bkz: magosa) birde çok düşünmemek lazım deli olursun..
    (image lies, 12.01.2007 12:04)
  6. arkadaş arasında "doğu fuckdeniz üniversitesi" olarak adlandırdığımız yarı devlet yarı vakif desteğiyle işleyen güzide üniversitemiz...
    (macera seven adam, 24.01.2007 23:56)
  7. herkesin okurken ''hay amunuke böyle eğitim yuvasının'' dediği bitirince de özlemlediği bir garip evrenkent.
    (macera seven adam, 03.02.2007 17:00)
  8. (bkz: mağusa)
    (bkz: http://www.dau.edu.tr/)
    (bkz: http://www.emu.edu.tr/)
    (bkz: eastern mediterranean university)
    (kubilay, 05.02.2007 18:14 ~ 18:17)
  9. kıbrıs özel üniversite oluşumlarından biri.şenlikleri harika olur.
    (luminous, 16.02.2007 19:14)
  10. herşeyin masal tadıyla başladıgı ama zamanla öyle olmadığı anlaşılan evrenkent.hele birde burda burslu okuyorsanız ota boka bursunuz kesilir.finallerde ve vizelerde mutlaka fenerle gitmeniz üst sınıftakiler tarafından tavsiye edilince afedersiniz bi tarafımızla gülmüstük.ama tecrübeyle kanıtlanmıstır.bugün girdiğim sınavın tam ortasında elektrik kesilince öyle kaldık.şu anki aklım olsa bu üniversiteden daha çok ticarethane olan kurum yerine biraz daha calışarak adamakıllı,güzide bir üniversiteye giderdim.pişmanim....evet
    (bırakgitsingitsinartıkdökülsünmektuplerilerileri, 29.05.2007 16:52)
  11. yanlızlığın en yakın arkadaş olduğu üniversite. bilgisayarınız varsa onun yeri ayrı olacaktır günlük yaşantınızda.

1,5 senedir hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerinin çoğunun bu şubatta yapılan prof. sınavını geçememsi sonucu kayıt dondurma yoluna gittiği üniversite. martta bu durumun önüne geçebilmek için 50 dolar karşılığı tekrar sınav yapılmış ve birçok kişi bölüme geçirilmiştir.

kanımca bu kafada giderse yakında öğrenci bulamayacak üniversitedir. zira 4500-5500 dolar arası öğrenim ücretleri ilk başta düşük görülebilir, ancak 1500-2500 dolar arası yurt ücretleri ve aylık giderler ile acı acı kıvrandıran üniversitedir. okulumdur, en azından şimdilik.
    (bkz: ticarethane olarak doğu akdeniz)
    (isildur, 03.06.2007 21:49)
  12. kıbrıslı öğrencilerin üniversite tercihlerinde ilk sıraya oturan üniversite. bu tercihi yapmalarında eğitim sisteminin pek çok okulda öss'yi karşılayacak yeterlilikte olmaması temeldir. içinde neredeyse tüm teknik bölümler mevcuttur. magosa nüfusunun neredeyse yarısını bu üniversiteli öğrenciler oluşturmaktadır. birçok ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.
    (gonnara, 05.07.2007 21:03)
  13. hayvani ölçülerde büyük bir kampüse sahip okul. güney kampüsünden yani iletişim fakültesinden yürüyeme başlarsanız akdeniz yurt kompleksinin önüne varmanız yürüyüş hızınıza bağlı olma kaydıyla 50-60 dakikayı bulabilir. o yüzden salak olmayan insan evlatları okulun ring servislerine binmelidir. magosanın hayat kaynağı olması bu okulun öğrencilerini sürekli sövüşlemekten alıkoymuyor malesef, halkında aynı zihniyette olduğunu söylüyebilirim. ancak okulda yaşam abartıldığı kadar pahalı değildir. geceleri kampüsde dolaşan insan evladı sayısı azımsanacak gibi değil. özellikle yeni gelenler sürekli dışardalar, eskiler ise evinde-yurdunda takılıyor daha çok. üniversitedeki sağa sola serpiştirilen abur-cubur makinaları ise en süper yeniliklerden diyebilirim. hele gece dışarda hava yağmurluyken makinaya attığınız 75 kuruş karşılığında sütlü sıcak çikolatalarınızı elinize alıp eski kız arkadaşınızla dolaşıyorsanız tadından yenmez bu olay. insanı üzen ise bu kadar güzel okuldan bu yıl bile 600 kişinin ayrılmış olmasıdır.okul 17 bin olan öğrenci sayısını büyük uğraşlar sonucu 12 binlere kadar düşürmüştür, işte bu nedenle rektörü okulu soktuğu zararların hesabını vermekten tırsıp istifa etmiştir. okul yaklaşık 20 gündür rektör yardımcısı şamilin kontrolündedir. yrd. doç. tan nasıl rektör yardımcısı olur onuda anlamıyorum ki. bu arada ayrılanlar içinde bende varım ama kalbim daü ile beraber, doktora falan yaptıkdan sonra geri dönmek gibi hayallerim var. o derece manyağım işte .
    (isildur, 26.11.2007 11:27 ~ 11:32)
  14. 42 mbit internete sahip olan üniversite. fakat bu bağlantı kampüsün neredeyse tamamını kaplayan kablosuz internet erişimi sayesinde gün boyunca yaklaşık 5 bin kişinin sömürüsüne uğrar ve kişi başı bant genişliği dial up ın da altına düşer. sinirden köpürür, sizin dışınızdaki kullanıcıların ölmesini istersiniz ama fayda etmez. aynı bağlantı yurtlara da dağıtılmaktadır. sabaha karşı bazı günler 300 kb/s download hızı görülebilir. bu bile o saatlerde bağlantıyı birkaç yüz kişinin sömürdüğünün belirtisidir. aynı bağlantı boğaziçinde de mevcuttur fakat insani boyuttaki kullanıcı sayısı piç olmanızı engeller, paşalar gibi dakikalar içinde dizinizi filminizi indirirsiniz. vallahi çatlayacam şimdi sinirimden.
    (marauder jingo, 06.01.2008 06:23)
  15. almancası östliche mittelmeeruniversität olan okul.
    (isildur, 18.01.2008 15:18)
  16. uzun bir süredir grevleri bitmek bilmeyen ancak yeri itibariyle öğrencilere inanılmaz kolaylık sağlayan üniversite. okuldan çıkar çıkmaz çarşı ayağının dibinde. mis gibi.
    (papazeriği, 18.01.2008 15:23)
  17. eğer sanatla, felsefeyle ve kitaplarla ilgileniyosanız; yağmura ve kışa aşıksanız; kalabalık şehirlerden ve büyük caddelerden hoşlanıyorsanız, hafta sonlarınızı soft rock çalan barlarda geçirmek istiyorsanız, yanına bile uğramamanız gereken üniversite. kıro ve tiki cenneti. her gün biraz daha ruhumdan parçalar koparan sefil bir kurum.

(bkz: ankara yı özlemek)
    (geber marla singer, 01.03.2008 04:01 ~ 04:02)
  18. hukuk bölümünü doğuluların işgal ettiği okul.
    (isildur, 27.03.2008 13:40)
  19. üniversiteyi karalamaya çalışan zihniyete kesinlikle karşı olsamda, buraya gelip kıbrıstaki kültürel yapıya bakıp, öğrencilerin genel zeka-akıl-kültür seviyelerine bakıp, taksicilere, kıbrıslı esnafa, devlet kurumlarının nası işlediğini görüp buraya iyi demek yapılabilecek en saçma eylem olurdu sanırım. herkesin 2 milyona yediği kirazı sen kilosu 28 milyonken gördüğünde şaşırırsın. içtiğin kolaysa 4 milyona, inanamazsın ilk başta. sudan mineral alamazsın dayarlar sana deniz suyunu. banyo yaptığın su ağzına kaçtıgında miden bulanır düpedüz tuzlu sudur bu. uykun bozulur artık ne bok yiyeceğini şaşırmış hale gelirsin o kadar yalnız kalırsınki kendini sözlüğe oyunlara eve kapatmışsındır. okul güzeldir canım hocaların kampüsün herşey güzeldir deniz vardır hemen yanında, eğlence desen gırla, karı kız desen herkes bilir zaten. hayvani içgüdülerini bi kenara bırakıp da insani özelliklere bakarsan vurur seni beyninden. uğur böceğini mandaya benzeten iç mimarlık öğrencilerinden tutta hocasıyla el ense göte parmak oynayan kıbrıslı öğrenciye kıbrıslı hocanın tutumunu görünce dellenirsin ben burda olmamalıyım diye. ama buradasın bi kere ömründen ömür gidecektir buna hazırlıklı olmalısın. bilmelisin ki taksici sana her an " istediğim parayı vermezsen götürmüom lan" diyebilir. bilmelisin ki elektrik zırt pırt gider ve artık camı açıp bağırırsın " allahım kurtar beni buradan" diye. memleketini özlersin gidemezsin öyle zırt pırt. bakarsın tiplere sana işi düşer yardımını alır ve bidaha aramaz. hayatında hiç görmediğin çoklukta embesil güruhunu burada bulabilirsin. onlar zaten başında okulu 10 yılda bitirme niyetiyle gelmişlerdir. ertesi günkü roma hukuku sınavında başarılı olmanın yolarını aramak yerine iranlı öğrencilerin aralarında yaptığı sex partilerine girebilmenin yollarını ararlar. kısacası adam gibi adam bulmak zordur buralarda. akıllı, işini iyi yapan adam bulmak zordur buralarda.

kurtulmak istiyorum be, taksiye değil sıkış tıkış otobüse binmek, muzu alamayana ayıp olur diye sokakta yemediğim bir yer, arabaların yol kenarından geçerken üstüme çamur sıçrattığı bir yer istiyorum, gece sokakta gezerken bir hırsıza denk gelme ihtimalimden korkmak istiyorum, anahtarı cebimden çıkarırken soğuktan elimin titremesini istiyorum, ortasında taş olan kartopunu kafama yesem bile... elektrik faturama türkiye'nin asgari ücretini vermediğim bir yer, sokakları bok gibi kokmayan, biraz saygılı biraz sevgili, biraz türkiyemsi...

ömrümün dibinde kalacağın günü sabırsızlıkla bekliyorum kıbrıs.

(bkz: ankara'yı deli gibi özlemek)
    (calligrapher, 09.04.2008 10:00 ~ 10:00)
  20. fiyatları hayvani derecede yükselmiş olan okul. 2008/2009 öğretim yılında orada olacak öğrencilerin babasına bol sabırlar...
    (isildur, 09.05.2008 23:42)
  21. bu yıl ki bahar şenliklerine;

(bkz: ceza)
    (bkz: moğollar)

(bkz: hande yener)

(bkz: ferhan şensoy)

katılacaktır.
    (isildur, 15.05.2008 11:09)
  22. http://www.emu.edu.tr/...

yeni ücretleri şu şekildedir...
    (isildur, 17.05.2008 17:21)
  23. bir kaç gün önce kampüsünde bir kız öğrenciye tecavüz edilen üniversite.

http://www.yeniduzengazetesi.com/...
    (papazeriği, 18.05.2008 16:33)
  24. kampüsünde yaşanan tecavüz olayından sonra kız arkadaşlarımın gece kampüs içinde dolaşamadığı,dışarı çıktıklarında ise asla tek dolaşmadıklarını söyledikleri okul. iyice boku çıkmış mekan.
    (isildur, 18.05.2008 20:09 ~ 20:09)
  25. 2 yıldır borç batağanda olup hocaları sürekli grev içinde olan ve eğitiminni her geçen gün dahda dibe inmeye başladığı bir zamanlar türkiyenin en kaliteli 15. üniversitesi olup şuadna kıbrısın bile en dandik üniversiteleri kıvamına gelen eğitim ve öğretim kurumu!!!!
    (cerberus67, 12.07.2008 03:38)
 sayfa  / 2