|
|
- şark
- ingilizcesi east, almancası ost olan
ilkokul 3te yön bulma konularında güneşin doğuşuyla bağdaştırılan yön.
- dört ana yönden birisi, güneşin doğduğu yön...
- (bkz: batı/5) olmayan her yer.
(bkz: west and the rest)(azwepsa, 03.02.2005 19:48 ~ 20:02)
- oldukça hoş bir erkek ismi.(hoş olan erkek değil, isim..)
(esdora, 03.02.2005 20:29 ~ 21:04)
- isim olarak pek hazetmediğim bir kelime bilmem doğu perinçek'in katkısı var mıdır buna?
- batıya nazaran doğu, mistizmi ile beni kendine çeker. çünkü aşk vardır doğuda.
(bkz: oh be söyledim)
- batıya gittikçe, aydınlık için yüzümü döndüğüm taraf. bozulmayan bölgelerinde, avrupanın insancıllık aldatmasından uzak, kendi medeniyeti, kendi saflığı ve paylaşma duygusu ile aydın* kalmış bölge.
(bkz: güneşe dön yüzünü)(kornish, 26.01.2006 04:37 ~ 04:40)
- düşüncelerine katılmadığım ve voltaire'in aksine saygı da duymadığım.
- eleştirdiği kişilerin bihaber olduğunu sandığı sözün voltairee ait olduğunun farkında olmayan ve bu söze katılmayanın çok açıkça söylemiş olduğu lafını aynı sebepten oldukça mantıksız bir şekilde algılayan bir güruha neferlik etmesi muhtemel olan.
- medeniyetin beşiği olan yön. zamanında yüzünü bu yöne dönen insanlar, zamanlarının ötesinde bir medeniyetle buluşmuşlardır. zira pek çok icatın yapıldığı yer doğu toplumlarının yaşadığı topraklardı. sümerler kil tabletlere yazı yazarken, avrupalılar taşla hayvan avlamakla meşguldüler.
"ışık doğudan yükselir"
bir de sözlükte "doğu" nikli bir yazar var. ben kendisinden yükselen bir ışık göremedim. bilgi vermektense fikir beyan etmenin ötesine gitmeyen (veya gitmek istemeyen; bilemem) bir tarzı var. biraz da sazan avına çıkmış gibi bir halde gördüm kendisini. üzücü.
yukarıda anlattığım şeyleri toparlarsak, bu yazarın kimi girilerini "giri nick uyumsuzluğu" başlığına bakınız vermek mümkün olacaktır.
gündemin hızla değiştiği bir dünyada yaşarken saplantılı söylemlerle nereye varabileceğimizi sorarak girimi noktalayayım. cevap, korteksin dehlizlerinde bir yerde gizli olsa gerek.
- kendisi gibi insanlar bu sözlüğe çok geldi,çok tartışıldı olay oldu,fakat ne demişler 'ateş olsan cürümün kadar yer yakarsın'.bırakın kussun rahatlasın ve işini yapmanın verdiği rahatlıkla gitsin,bir süre sonra ilgi azalınca kendisi de sıkılacak nasolsa.
- düşüncelerini ifade ederken başarısız olan ve bazen ciddi saçmalayarak eğitime ihtiyacı olduğuna karar verdiğim yazar.
- provokasyon amaçlı yazdığına emin olmam ve kendisi için başka bir çok negatif şey hissetmem bir kenara şu başlığın altındaki girileri giren tepkililerin "sevmemek, katılmamak" ile "sözlük kurallarını ihlal etmek" arasındaki farkı idrak etmesini diliyorum.sözlük bilmişliği, bekçiliği taslamak istemiyorum fakat demek istediğim şudur: kendi kendine sözlük kurallarını ihlal etmedikçe (tahminimce kendisi için en kolay şekli hukuksal sorun teşkil edecek içeriktir) bu kişi uçurulmayacaktır.ha kişisel olarak uçurulmuş uçurulmamış çok da derdim olmamakla birlikte uçurulsun uçurulsun şeklinde azraile alkış tutan toplumsal mastürbasyon benzeri bir davranıştan da pek haz etmediğimi belirtmek isterim.
- itü sözlük'te beni en çok güldüren yazardır kendisi.
(mitya, 10.04.2006 02:40)
- su katılmamış.
- (bkz: gündüzleme)
(bkz: çıktığı yere cam kırığı atmak)
(bkz: oh be)
- (bkz: doğu da askerlik yapmak)
- dördüncü nesil yazar. hoşgelmiş.
dipnot: eskiden de doğu nickli bir yazar mevcutmuş. bu kişi aynı mıdır değil midir çözemedik tartışıyoruz chat ortamında. ayrıca daha önce kullanılmış bir nick tekrardan alınabiliyor mu bunu da yetkililerden öğrenmek isteriz.
edit: eski doğu değilmiş kendileri, o nedenle ön yargıyla yaklaşmayalım.
- batının bombalarının düştüğü yerdir.
(bkz: nihat genç)
- güneşin doğduğu, güne gülümsememize sebep olan ilk ışığın geldiği, insan medeniyetinin ilk var olduğu yer ve yön olmasına rağmen, günümüzdeki anlamsız batı takıntısı yüzünden gerek ülkemizdeki insanlar ve gerek küresel köy sakinleri tarafından reddedilen kısım özelliği taşıyan yön.
- sadece dünyada mı silindirik bir yön olduğunu merak etmeme neden olan olgudur. zira dünyada doğuya gittikçe ilk noktanıza göre batıyı bulursunuz. yani aslında doğu batının bir parçasıdır. batı da doğunu bir parçasıdır. dolayısıyla eğer uzay denilen kavram da silidrik bir mekansa, uzayda da sürekli aynı yöne giderek tekrar ilk noktanıza gelmeniz mümkündür. tabii ne kadar sürer bilemem. eğer uzay silindirik değil de bir kübik bir yapıdaysa o zaman git git göreceğiniz şey "küp" filmindeki gibi bişeydir.
- bulvar sevmez. geniş cadde sevmez. sokak sever. her sokakta ayrı bir süprizle karşılaşır. hazırlıksız yakalanır.
- incesaz'ın binlerce kez dinlense dahi bıktırmayacak, her daim bir diyardan başka diyarlara götürecek, 2:43 dakika boyunca dünya ile ilişkinizi kesecek müthiş ensturmantal eseri.. kemençe kısmında nerde olduğumu dahi unutmak üzereydim..
|