düğün konvoyları düzenleyip korna sesleri eşliğinde şehri birbirine katanlar,ilgi çekmez ya da takdir görmez aksine analarıyla,ebeleriyle yüz göz ederler milleti.
yapmasınlar.
ıspanağın içinde günlük ihtiyacı karşılayacak kadar demir yoktur. marulun demir oranı bile ıspanağı katlar, bu bilgi, dünya da ıspanak stoklarının artması üzerine ortaya atılmıştır. hatta aynı kampanya çerçevesinde temel reis çizgi dizisi televizyonlarda yayınlanmaya başlanmıştır.
porsche fransız markasıdır, fransızca bir kelimedir ve fransızlar kelimelerin sonlarındaki 'e' leri okumazlar.
fakat onu dizayn eden ve adını veren ferdinand porsche avusturya asıllı bir almandır.
kendi adı da bir alman olması sebebiyle fransızca 'porş' şleklinde değil almanca 'porşe' şeklinde okunur.
bunlar arasında beni en çok hayal kırıklığına uğratanlar çayın harareti engellemesi yalanıdır. ulan yıllarca biz yaz ayında o sıcakta çay içtik be amına koyim. biz bu yalan yüzünden ne terler döktük be. bu meğersem süper bir yalanmış. nerde okuduğumu hatılamıyorum ama çok üzdü bu gerçek beni.
ha bir de kırmızı tuborg'un aslında votkalı olmayışı var ki. arkadaş ortamlarında yıllarca dönen geyiğin bitişidir. hala buna inanan arkadaşları "lan onda vokta yok aslında" diye göt edişimdeki yüz ifadeleri hep benim bu gerçeği öğrendiğim haldeki halimi anımsatır. herkes bi üzülüyo.
burası muş'tur yolu yokuştur giden gelmiyor...
diye giden türkü aslında burası huş'tur yolu yokuştur giden gelmiyor...
diye gider.hatta huş'ta muş'un ilçesiymiş