bebeğim,
nasıl birşeye benzeyeceksin hiç bilmiyorum. babanla hevesle bekliyoruz seni, bu defa elimizden kayıp gitmesin mutluluğumuz diye uğraşıyoruz. odanı hazırlıyoruz hevesle. yine de korkuyorum, ilaçlar, tedaviler anneni böyle bir kadın yaptı. ama korkma birtanem, bebeğim yanında olcam her daim.
cinsiyetini bilmiyoruz, oysa doğmana iki ay kaldı şunun şurasında. ama baban istemedi, ben de istemedim. nasıl gelirsen gel bebeğim kabulümüzsün. şimdiden baban yanımda olduğunda sadece uysallaştığına bakılırsa, babanı benden daha çok seveceksin. olsun önemli değil, ama bil ki ben seni herşeyden çok sevicem. mucizesin çünkü. herşeyin en iyisi senin olsun istiyorum, kimse kırmasın üzmesin seni. dilediğince yaşa tüket hayatı, ama o tüketmesin seni.
ben babanı nasıl sevdiysem, ve baban tarafından nasıl sevildiysem sen de öyle sev ve sevil birtanem. yılma, pes etme. biliyorum ki, biz babanla her ne kadar üzerine titresek de seni koruyamayacağız kötülüklerden. sen yine de kötü olma, biz seni ne kadar seviyorsak sen de o kadar sev dünyayı. çünkü bir şansın daha olmayacak bunu iyi değerlendir.
bana erkek olacaksın gibi geliyor, herkese inat ben bana benzemeni istiyorum. sadece baban kadar sağduyulu ol yeter.o kızım olacak diyip duruyor, kendini buna fazlasıyla hazırladı, bana ise fazlasıyla tahammül ediyor. çok kilo aldım be bebeğim, daha şimdiden insan annesine bunu yapar mı. baban sabahları beni yataktan kaldırıp öyle gidiyor işe. bana iyi tahammül ediyor, ben kendime zor tahammül ediyorum.
seni çok seviyorum, bu öyle bir his ki sen de evladın olunca anlayacaksın..
gel artık, seni hevesle bekliyoruz..
annen..
( eğer o koliler açılmasaydı, babamın kitabını
* * almak için(sırf 68 basım diye) bu denli mücadele etmeseydim, bu satırları okuyamayacaktım belki..ben de sizi çok seviyorum. eğer ailemi seçme şansım olsa yine onları seçerdim)