belki ilginizi çeker
  1. · doçentlik sınavı
  2. · doktora vermek
  3. · yardımcı doçent
  4. · sanatta yeterlik
  5. · kolokyum
  6. · alaturka tuvaletin çağdışı olması
  7. · ferda yerdelen
  8. · ali zeki
  9. · özge uzun
  10. · gözüne gözlük
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · ugg
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · ezel
  7. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  8. · gameshow
  9. · hayatta duyulabilecek en güzel söz

doçent  

1. profesörden önceki basamakta bulunan öğretim üyesi.
    (lethe, 27.09.2004 00:19)
  2. göztepede sokakta yaşayan ve hemen hemen çevredeki herkesin tanıdığı insanın lakabı.yemeğini, içeceğini esnaf verir.gece soğuk olduğunda nereye kaybolur onu pek bilmiyorum.efsanelere göre şöyle bir hikayesi vardır:kendisi bir kıza sırılsıklam aşıktır.bu kız da tam olarak doçentin doçent lakabını aldığından beri kendine mekan edindiği yer olan istasyon caddesinde bir evde oturmaktadır.gün gelir bu kız ani bir şekilde hayata veda eder.doçent bu olayı kabullenemez, sonucunda aklını yitirir ve hayattan kopar.ölen kızın evinin dibinden ayrılamaz.(ki hala oradadır) en sonunda işini kaybeder, sokaklara düşer, evsiz bir şarapçı olur.kendisinin kimseye bir zararı yoktur.tanımayanlar ilk başta ürkseler de şu ana kadar bir kediye bile pişt dediği görülmemiştir.konuşmuşluğum da yoktur ama her yanından geçişimde gözlerine bakar ve selam ederim.
    (culdesac, 14.03.2005 02:36 ~ 02:40)
  3. doçentlik sınavını geçmiş ve bir üst mertebeye yükselmesi artık yayınladığı makalelere bağlı olan ünvan ve sahibi kişi
    (wondrous, 11.12.2005 13:49)
  4. olmak için doktora vermek gerekir.
    (ardaarda, 02.10.2008 21:27)
  5. latince docere' den yani bilen kelimesinden türemiştir.
    (pembe bir mısradır aşk, 02.10.2008 21:32)
  6. latince docere ==> öğretmek
    docens ==> öğreten. latince'den direkt türkçe'ye giren benim bildiğim bir kelime yok. ekseriyeti italyanca ve fransızca'dan, yakın zamanda da ingilizce'den. bu kelime ise almanca'dan geçmiş türkçe'ye. anglo sakson eğitim sisteminde doçent yok zaten. yardımcı doçent gibi bir abukluk da yök'ün icadı.
    (bor madenleri, 06.05.2009 13:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil